Teraz jestem już pewna, że będę poszukiwała kolejnych Epikaktusów. Ostatni prezentowany przez ciebie okaz jest olśniewający
Z tego, co mi wiadomo, to masz ich sporo, więc jest nadzieja na kolejne doznania estetyczne.
Przepiękne kwitnienia, jestem nimi zauroczona Bardzo wpadła mi w oko Mediolobivia pygmaea var. diersiana WR 631 ma ciekawy kolorek Nie mogę do Ciebie zaglądać, bo potem chora chodzę i kombinuję gdzie by tu bez rujnowania potfela zdobyć takie ślicznoty
Gymnolki urokliwe, w szczególności Gymnocalycium damsii ssp. evae var. centrispinum STO 981 ma fajnie wywinięty kwiatuszek, pozostałe roślinki również ładniutkie, ale najpiękniejsza w całym towarzystwie to Parodia fricii
Akwelan_2009 pisze: pierwszy raz widzę kwiaty tej rośliny, są bardzo delikatnie wybarwione, przyjemnie się na nie patrzy.
Znak to, że baaardzo rzadko zaglądasz do mnie, Mieczysławie . Chyba, że chodzi ci o ten kompletny egzemplarz .
I proszę, Henryku, prosiłem o zdjęcia pereskii i się w końcu doczekałem. I warto było dawać jej szansę? Jestem przekonany, że tak. A dal samej rośliny .
Widoki przednie! Nawet kurdupelki muszę pochwalić, bo jednak barwami biją wiele kaktusów (choć nie wszystkie). Mediolobivia haagei var. rovidana (WR 333b) CUDOWNA!
Gymno też niczego nie brak. Zawsze podziwiam u Ciebie Gymnocalycium damsii ssp. evae var. centrispinum STO 981. No przedziwny ten kwiatuszek, ale w swoim dziwactwie niesamowicie uroczy.