Czasu bardzo mało, ale rośliny jakby nie zauważyły, że właścicielka je zaniedbuje i kwitną w najlepsze. Trudno się zdecydować, który piękniejszy.
Kilka zdjęć;
Ostróżki,naparstnice,szałwia muszkatołowa i cała reszta - piękne
Dorotko wspaniałe wypielęgnowane rośliny kiedy Ty znajdujesz na to czas? Dorotko po raz kolejny Cię podziwiam
Ileż Ci różności kwitnie- najpierw tulipany teraz irysy, ostróżki, czosnki, szałwie i reszta pięknotek nic tylko chodzić między nimi patrzeć/podziwiać i wąchać
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
Magdula141, Wandziu tak naprawdę to tych roślin jest dużo więcej tylko ciągle brak czasu na ogarnięcie i uporządkowanie ogrodu. No cóż - życie , na razie musi być tak jak jest. Kelpie dużo już kwitnie, a jeszcze więcej do kwitnienia się szykuje. Emocji nie zabraknie do jesieni.
W tej chwili zaczyna się festiwal liliowy:
Easy Waltz
Najbardziej ciekawią nowe nabytki, bo nie zawsze zgadza się odmiana, ale nawet dubel cieszy. Ważne, że kwitnie.
Dorotko - czy ta pierwsza lilia pachnie? Uwielbiam zapach lilii w ogrodzie ... Najbardziej pachną po podlaniu gleby przed wieczorem
Czerwiec to wspaniały czas w ogrodach
Nie Wandziu, akurat te, które pokazałam nie pachną. Też uwielbiam zapach lilii. jak do tej pory to najbardziej odpowiada mi zapach lilii Saltarello. Czekam niecierpliwie aż zakwitnie.
Piękne lilie. No po prostu cudne.
Uwielbiam te kwiaty, za zapach, za dostojność, bezobsługowość a przy tym zawsze arystokratyczny wygląd.
Cebulki tych dwóch ostatnich, spokojnie możesz później wykopać i mi wysłać.
Aaaa i jeszcze tą możesz do pakietu dołożyć http://images65.fotosik.pl/1115/ab408c73bdd3bee2med.jpg