...::Ogród Marii Cześć 2::...
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ...::Ogród Marii Michalskiej Cześć 2::...
Śliczne te clematisy!! Moje jeszcze śpią, ale pączki mają...zobaczę co pokażą. Dziwny ten maj. Niby ładnie, ale albo pada do obrzydzenia, albo upały , kiedy będzie normalnie?
No, nie narzekam już,bo i tak nic to nie da. Trzeba się po prostu dostosować i cieszyć z życia.
Pozdrawiam.
Bogusia
No, nie narzekam już,bo i tak nic to nie da. Trzeba się po prostu dostosować i cieszyć z życia.
Pozdrawiam.
Bogusia
- ewunia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu iryski zakwitły u mnie
Bunia 79 no tak podzielam Twoje zdanie do tego mnóstwo chorób grzybowych ,przędziorków i ślimaków.Jest mnóstwo pracy a sił brak dopiero wieczorem a jak dołączą komary to dopiero będzie oj będzie.
A dzisiaj ulewa o ścianie deszczu woda stała na grządkach i grad też był . Ale pogoda daje we znaki tak że nie zdążyłam zebrać truskawek. 
Dzisiaj udałam się na działkę i jak zobaczyłam "cmentarzysko" ze ślimaków to własnym oczom nie wierzyłam że aż tyle ich otrułam. Gdyby wszystcy działkowicze tępili to by skutek był lepszy ale cóż.......................
- bunia79
- 500p

Ja swoje zbieram i sąsiad ostatnio był w szoku jak zobaczył ile ich było!! Mam taką nerwę na nie, że szok!! Kanny mi obgryzły!! No i jeszcze kret - wariat...chyba załatwił mi powojnika M. Skłodowską
Nie wiem, czy coś z niego będzie. Pozostałe jeszcze nie kwitną, ale mają pączki to może się doczekam..Na razie zakwitł mi jedynie połamaniec tegoroczny z Biedronki!! Jest cudny - Jackmanii, kupiłam też Błękitnego Anioła.
Ma pani może firletkę chalcedońską i werbenę patagońską? Ta pierwsza kojarzy mi się z ogródkiem mamy...a tę drugą posiałam, ale mi padły siewki.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia (no to chyba w końcu pora iść spać, no nie?
)
Ma pani może firletkę chalcedońską i werbenę patagońską? Ta pierwsza kojarzy mi się z ogródkiem mamy...a tę drugą posiałam, ale mi padły siewki.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia (no to chyba w końcu pora iść spać, no nie?
Witaj Bogusiu Ja też tylko późną porą albo wcale bo nie da rady, Ostatnio strzyżenie bukszpanów ale nie skończyłam bo komary mi nie pozwoliły. A co do ślimaków to czasem zbiorę do pojemnika ze solą i zaraz są załatwione ale w gruncie posypuję na niebiesko, Np. kilka posianych kwiatów trzeba zaraz posypywać granulkami bo siadały smakosze młodych roślinek.Co do kreta myślę że on najwyżej podnosi roślinę ale nie zjada podlej mocno to m-ce gdzie rośnie clematis.Firletki to mam sadzonek kilka jeśli o te chodzi tylko niech będzie chłodniej/od czwartku/A werbenę też posiałam w gruncie i nie widzę. do zobaczenia

-- 8 cze 20140000001403k1410 --
lilak chiński
-- 8 cze 20140000001403k1410 --
lilak chiński- bunia79
- 500p

Faktycznie nazwy pomieszałam
chociaż chalcedońska też ładna...myślałam o omszonej, szara łodyga z różowymi kwiatkami ,ale znawca ze mnie
)
Bogusia
Bogusia
Witaj Bogusiu nic się nie stało pomyłki są dopuszczalne, bo tych nazw jest bez liku. Bogusiu u mnie na działce był grad i na ościennych,Zniszczone zostało niemal wszystko nawet na altance jedna ściana syidingu jest pocięta otworami. Wszystko dosłownie wszystko pocięte, połamane , obraz nie do opisania ale cóż. Następny rok może lepiej. 
Dzisiaj jeszcze lepiej zobaczyłam zaścielone grządki połamanymi gałązkami z innych drzew pełno płatków z róż,wszystko jest dosłownie pomieszane nie wiadomo co się jeszcze ostało żywe.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Marysiu - współczuję Ci
. Wprawdzie nigdy nie miałam takich zniszczeń z powodu gradu ale zima sprzed trzech lat wybiła mi prawie wszystkie najcenniejsze odmiany piwonii, które z takim trudem zdobywałam i które tak kochałam. Pamiętam, jak płakałam ale potem pomyślałam, że ludzi spotykają prawdziwe tragedie i wobec nich moja utrata kwiatów, jest niczym.
Twoje roślinki odrosną . Jestem tego pewna.
Twoje roślinki odrosną . Jestem tego pewna.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - współczuje bardzo
Rosliny maja w sobie prawdziwą moc. Wierze ze sobie poradza z takim żywiołem, i odrosną
Pozdrawiam
Rosliny maja w sobie prawdziwą moc. Wierze ze sobie poradza z takim żywiołem, i odrosną
Pozdrawiam
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Potrzebuję twojej podpowiedzi. Co tak zabija ślimaki?Michalska pisze:Dzisiaj udałam się na działkę i jak zobaczyłam "cmentarzysko" ze ślimaków to własnym oczom nie wierzyłam że aż tyle ich otrułam. Gdyby wszystcy działkowicze tępili to by skutek był lepszy ale cóż.......................
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Marysiu ,piękne klematisy
I igła Kleopatry
.Mam posadzone w 2 miejscach i nie wiem,co robię źle,że mi nie kwitną

I igła Kleopatry