Moja Belvedere jeszcze nie pokazuje nawet kolorku
Różyczki u Ewki
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różyczki u Ewki
Żółtawa Amazing
,moja nigdy taka nie była
,ale ją lubię
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Halinko -pod taką nazwą Amazing kupiłam, więc to chyba ona. Ale po tym jak dowiedziałam się, że zamiast róży Shalome mam Bacarole, a Shalome chyba nie posiadam, jestem gotowa uwierzyć we wszystko. Ciągle nie wiem, cóż za piękny kwiat posiadam. Podałam go do identyfikacji w wątku róże - ale nie uzyskałam odpowiedzi. Czerwono-malinowa, silnie pachnąca, a więc może tu mi ktoś podpowie.

- hal1959

Też mi nic nie przychodzi do głowy z tą Twoją czerwoną
.
Ostatnio też kupiłam w ogrodniczym punkcie u nas ,często tam kupowałam,pomyłki się zdarzają,
lub sprzedają róże znane,ale pod inną nazwą.Jedną też będę musiała dać do identyfikacji jak zakwitnie,bo takiej nazwy ,jaka była na donicy nigdzie nie znalazłam
Ostatnio też kupiłam w ogrodniczym punkcie u nas ,często tam kupowałam,pomyłki się zdarzają,
lub sprzedają róże znane,ale pod inną nazwą.Jedną też będę musiała dać do identyfikacji jak zakwitnie,bo takiej nazwy ,jaka była na donicy nigdzie nie znalazłam
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale po tym jak dowiedziałam się, że zamiast róży Shalome mam Bacarole, a Shalome chyba nie posiadam, jestem gotowa uwierzyć we wszystko. Ciągle nie wiem, cóż za piękny kwiat posiadam. Podałam go do identyfikacji w wątku róże - ale nie uzyskałam odpowiedzi. Czerwono-malinowa, silnie pachnąca, a więc może tu mi ktoś podpowie.
ja kupiłam Lagunę i Pirouette jakże się cieszyłam
Ewunia twoje królewny cudne
- Nela
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 paź 2006, o 17:09
Ewa- poogladaj sobie fotki DAME DE COUR- podobna twoja... Takie jest moje skojarzenie-bo mam Dame...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- ewka36jj

Halinko, jeszcze raz przyjrzałam się Amazing, pierwszy kwiat był naprawdę żółtawy, ale pączki następnych przybierają już bardziej pomarańczowy kolor. Spójrz

Nelu, wygląd się zgadza, ale zgodnie z opisem DAME DE COUR kwitnie od połowy czerwca, moja zakwitła już jakiś czas temu, jako jedna z pierwszych. Ten rok może być jednak wyjątkowy, bo w naszych ogrodach wegetacja w tym roku jest przyspieszona. Będę jej się bacznie przyglądać, dzięki za podpowiedź.

Nelu, wygląd się zgadza, ale zgodnie z opisem DAME DE COUR kwitnie od połowy czerwca, moja zakwitła już jakiś czas temu, jako jedna z pierwszych. Ten rok może być jednak wyjątkowy, bo w naszych ogrodach wegetacja w tym roku jest przyspieszona. Będę jej się bacznie przyglądać, dzięki za podpowiedź.
- hal1959

Będziemy obserwować jak moja zakwitnie,na razie ma pąki,ale ciemniejsze od Twojej Amazing,ale to może być spowodowane warunkami w jakich rośnie.Niebawem porównamy 
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo sporo juz Tobie tych różyczek kwitnie u mnie kilkaszt jest jeszcze bez pąków
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu, ale Ci się uzbierało żółtych róż, można tu podejrzeć wiele odmian 
- ewka36jj

Żółte rozświetlają ogród, ale nie wszystkie jeszcze zakwitły.
Zaobserwowałam, Arthur Bell i China Town najbardziej wabią pszczoły
, niestety zwabiły też jakieś chrząszcze, które obgryzają ich płatki
. Walczę z nimi każdego dnia unicestwiając je skutecznie, ale ciągle odkrywam nowe. Oczywiście na innych różach też je spotykam, ale nie w takiej ilości jak tu. Póki co żółta Frezja jest nietknięta. ( Nie wiem czy Frezja pisze się przez Z czy przez S , bo różnie podają. Może ktoś wie w 100% i mi powie ?) A że jej wcześniej nie przedstawiłam, oto ona
-- 8 cze 2014, o 12:55 --

Zaobserwowałam, Arthur Bell i China Town najbardziej wabią pszczoły
-- 8 cze 2014, o 12:55 --

- ewka36jj

Odcieni czerwieni jest tak wiele, że czasem mam problem z ich nazwaniem. Czy to malinowy, amarantowy, kardynalski czy zwyczajna czerwień... . Niezależnie od odcieni, czerwone róże są urocze. Oto niektóre z kwitnących
- ewka36jj

Bacarole - cudowny zapach

Hanne - to chyba ona, na F nikt nie umiał mi jej zidentyfikować, ale podejrzewam, że taką właśnie ma nazwę

Irena - długo utrzymuje kwiaty

Jarocin - w ubiegłym roku był niski, teraz ładnie się rozrasta

Midsummer - jeszcze nie rozwinęła się do końca

Olympisches Feuer - ciągle niewielkich rozmiarów

Santana - u mnie pierwszy rok, mam nadzieję, że wyrośnie na duży krzak

Super Star - ładny kolor

Kronnenburg - moja ulubienica za kolor i kształt kwiatu

Hanne - to chyba ona, na F nikt nie umiał mi jej zidentyfikować, ale podejrzewam, że taką właśnie ma nazwę

Irena - długo utrzymuje kwiaty

Jarocin - w ubiegłym roku był niski, teraz ładnie się rozrasta

Midsummer - jeszcze nie rozwinęła się do końca

Olympisches Feuer - ciągle niewielkich rozmiarów

Santana - u mnie pierwszy rok, mam nadzieję, że wyrośnie na duży krzak

Super Star - ładny kolor

Kronnenburg - moja ulubienica za kolor i kształt kwiatu

- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewuniu, bardzo lubię żywe kolorki. Widok z samego rana dodaje energii na cały dzień
,aż chce się żyć.
- ewka36jj

Dorotko, spędzając czas na ogródku wśród róż rzeczywiście chce się żyć. Mam to szczęście, że popołudniami nie pracuję, oddaję się mojemu hobby - leniuchowaniu na ogrodowym leżaczku.
A dziś
Amber Cover - ma małe liście i stosunkowo niewielkie kwiaty. Posadzona u stóp wysokich róż tworzy ciekawą kompozycję. Krzaczek rozrósł jej się w poziomie i tworzy jakby baldachim.

Sahara - jest chyba najbardziej kolorowym kwiatem, jaki mam. W pierwszej fazie kwitnienia ma jaskrawą, wpadającą w pomarańcz barwę, a gdy przekwita przechodzi w kolor czerwonawy z białymi przebarwieniami. Dziś sprawdzałam, który kwiat należy do niej, a który już nie. Tak różnie jest kolorowa.

Goldelse- mały krzaczek ( bo młody ) z dużą ilością kwiatów

A dziś
Amber Cover - ma małe liście i stosunkowo niewielkie kwiaty. Posadzona u stóp wysokich róż tworzy ciekawą kompozycję. Krzaczek rozrósł jej się w poziomie i tworzy jakby baldachim.

Sahara - jest chyba najbardziej kolorowym kwiatem, jaki mam. W pierwszej fazie kwitnienia ma jaskrawą, wpadającą w pomarańcz barwę, a gdy przekwita przechodzi w kolor czerwonawy z białymi przebarwieniami. Dziś sprawdzałam, który kwiat należy do niej, a który już nie. Tak różnie jest kolorowa.

Goldelse- mały krzaczek ( bo młody ) z dużą ilością kwiatów