Aprilkowy las cz. 5
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz. 5
Witaj Jolu ,piękny ten ogród w lesie i teraz fotele w lesie ,czy może być lepiej , piękniej i wygodniej, chyba nie,pozdrawiam i miłego popołudnia życzę
,jak nie masz czasu siedzieć na fotelach ,to ja się wyłożę ,bo mam czas 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu a ja z wielką przyjemnością posiedzę na fotelu, wśród tego kwiecia to sama przyjemność 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola, zastanawiam się, czy Twoja Jaquline to aby ona. Dla mnie ma za bardzo żółte pylniki.
Ale ja nie jestem znawczynią. U mnie pylniki są rózowe.
Miejsce do posiedzenia zrobiłaś rewelacyjne.
Cały ogród juz zaczyna nabierac masy
Ale czy skończysz niedugo? Nie wiem. Ja juz tak zmieniam 10 lat
Ale ja nie jestem znawczynią. U mnie pylniki są rózowe.
Miejsce do posiedzenia zrobiłaś rewelacyjne.
Cały ogród juz zaczyna nabierac masy
Ale czy skończysz niedugo? Nie wiem. Ja juz tak zmieniam 10 lat
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Julek, tak to bywa z sąsiadami. Ja zbliżam się do końca ogrodzenia, tego co mam samodzielnie czyli na szczęście wszystkie trzy strony
Została część z sąsiadką i nie wiem jak się zabrać do tematu. Chyba tylko poinformuję co robię i do dzieła. Nie mam ochoty się użerać
Nowa kompozycja też ciekawa, ale mimo wszystko chyba tamta bardziej mi się podobała
Persymona, Rose de Rescht ma niewielki kwiat. Zdecydowanie mniejszy niż piwonia ale jest niezwykle napakowany, no i ten zapach... bardzo godna polecenia, choć u mnie pierwsze kwitnienie dopiero. No i szukam dla niej miejscówki. Póki co jest zadołowana w dużej donicy.
Aga, fajne hasło: Dzień, plan, realizacja, spełnienie , faktycznie może to dawać dużo radości.
Mebelki nie są nowe, zaanektowane od syna
Aniu, cieszę się że lubisz pieski bo ten mniejszy lubi od razu wskakiwać obok i łepek kłaść na kolana. Całe szczęście że ten duży nie ma tego nawyku
To co? opowiesz o tej różyczce? Chyba muszę najpierw zajrzeć do ciebie bo może już coś napisałaś a ja się tu upominam
Bo pytanie jest jak najbardziej na serio.
Fotele wypożyczone od syna z tarasu, on też nie ma czasu używać...Pożyczone na próbę ale chyba zostaną bo bardzo mi się podobają. Tylko poduchy uszyję niebieskie, bo w zestawie są czarne....
Niunia, nie przejmuj się, ja się jeszcze też nie u wszystkich ogarnęłam
Co chwila odnajduję wątek w którym nie byłam w tym sezonie
Ale fajnie że zajrzałaś
Zapraszam
Elwi, mebelki nie są nowe. Syn sobie kupił w zeszłym roku, i tak jakoś od czasu do czasu stawia w tym miejscu
Chyba mu zarekwiruję bo mi tak przypasowały a jemu kupię coś innego. Zmienię kolorek poduch i będzie super dla gości
Czy Nova Zembla to zbyt duża żarówa? Chyba nie, ona trochę zmienna kolorystycznie róż, purpura, trochę czerwieni. Zależy od światła. Miałam ją na słońcu to była różowa. Ale wiatr i słońce jej nie służyły więc przesadziłam teraz w cień. Jest ciemniejsza i zaczyna się odbudowywać. Ale inni sobie ją chwalą.
50 lili nabyłaś
Super, uwielbiam lilie. Ciekawa jestem odmian. Taniocha, sadź szybko, na jesieni będziesz miała kwiaty. A jak nie to będą przynajmniej cebule budowały
Ale myślę że zdążą.
Marto, Aniu Anym, zapraszam na fotele...podać mochito ze świeżą miętką?
Gosiaczku, to z pewnością Jacqueline, identyczna jak na plakietce z nazwą. Może na fotce odrobinę inne kolorki mi wyszły. Niedługo rozwinie kolejny kwiat to będzie można stwierdzić. Zresztą zobacz, teraz jak przekwita ma czerwone.

i nowy pączuś
taka porcelanowa z rumieńcem.
The President jest śliczny. To jego pierwszy sezon, dopiero posadzony ale pokładam w nim wielkie nadzieje

Niedługo zakwitną Icebergi i będzie fajny kontrast Rhapsody i Presidenta z różami
A teraz długo oczekiwany rambler Lykkefund. W zeszłym roku nie było ani kwiateczka, wiadomo, kwitnie na dwuletnich. A teraz szykuje się morze kwiecia. Może niepozornego ale uroczego
Zmordowane przez deszcz te pierwsze kwiatki, ale jak wyjdzie słonko....

Gdzieś pomiędzy krzakami czai się moja Edenka

I zanosi się na to że dziś jak wrócę do domu to już będzie

Gonią ją kolejne krzaczki edenkowe...
A oto Leonardo da Vinci, był łaskaw pokazać kolorek

Indigoletta, na ponad 30 pąków. W zeszłym roku były dwa kwiatki.
A teraz ta dam.....
Louise Odier, na raz dwa kwiaty a reszta dziś lub jutro.

Mme Isaac Pereire
I powojnik Piilu. Dwa kwiatki zupełnie różne od siebie

Nowa kompozycja też ciekawa, ale mimo wszystko chyba tamta bardziej mi się podobała
Persymona, Rose de Rescht ma niewielki kwiat. Zdecydowanie mniejszy niż piwonia ale jest niezwykle napakowany, no i ten zapach... bardzo godna polecenia, choć u mnie pierwsze kwitnienie dopiero. No i szukam dla niej miejscówki. Póki co jest zadołowana w dużej donicy.
Aga, fajne hasło: Dzień, plan, realizacja, spełnienie , faktycznie może to dawać dużo radości.
Mebelki nie są nowe, zaanektowane od syna
Aniu, cieszę się że lubisz pieski bo ten mniejszy lubi od razu wskakiwać obok i łepek kłaść na kolana. Całe szczęście że ten duży nie ma tego nawyku
To co? opowiesz o tej różyczce? Chyba muszę najpierw zajrzeć do ciebie bo może już coś napisałaś a ja się tu upominam
Fotele wypożyczone od syna z tarasu, on też nie ma czasu używać...Pożyczone na próbę ale chyba zostaną bo bardzo mi się podobają. Tylko poduchy uszyję niebieskie, bo w zestawie są czarne....
Niunia, nie przejmuj się, ja się jeszcze też nie u wszystkich ogarnęłam
Ale fajnie że zajrzałaś
Elwi, mebelki nie są nowe. Syn sobie kupił w zeszłym roku, i tak jakoś od czasu do czasu stawia w tym miejscu
Czy Nova Zembla to zbyt duża żarówa? Chyba nie, ona trochę zmienna kolorystycznie róż, purpura, trochę czerwieni. Zależy od światła. Miałam ją na słońcu to była różowa. Ale wiatr i słońce jej nie służyły więc przesadziłam teraz w cień. Jest ciemniejsza i zaczyna się odbudowywać. Ale inni sobie ją chwalą.
50 lili nabyłaś
Marto, Aniu Anym, zapraszam na fotele...podać mochito ze świeżą miętką?
Gosiaczku, to z pewnością Jacqueline, identyczna jak na plakietce z nazwą. Może na fotce odrobinę inne kolorki mi wyszły. Niedługo rozwinie kolejny kwiat to będzie można stwierdzić. Zresztą zobacz, teraz jak przekwita ma czerwone.

i nowy pączuś
taka porcelanowa z rumieńcem.
The President jest śliczny. To jego pierwszy sezon, dopiero posadzony ale pokładam w nim wielkie nadzieje
Niedługo zakwitną Icebergi i będzie fajny kontrast Rhapsody i Presidenta z różami
A teraz długo oczekiwany rambler Lykkefund. W zeszłym roku nie było ani kwiateczka, wiadomo, kwitnie na dwuletnich. A teraz szykuje się morze kwiecia. Może niepozornego ale uroczego
Zmordowane przez deszcz te pierwsze kwiatki, ale jak wyjdzie słonko....

Gdzieś pomiędzy krzakami czai się moja Edenka 
I zanosi się na to że dziś jak wrócę do domu to już będzie 
Gonią ją kolejne krzaczki edenkowe...
A oto Leonardo da Vinci, był łaskaw pokazać kolorek
Indigoletta, na ponad 30 pąków. W zeszłym roku były dwa kwiatki.A teraz ta dam.....
Louise Odier, na raz dwa kwiaty a reszta dziś lub jutro.

Mme Isaac Pereire
I powojnik Piilu. Dwa kwiatki zupełnie różne od siebie

- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kulka byla fajna ale na dluzsza mete i tak by nie wytrzymala, bo to nie byla wiklina tylko cos innego i okreslana jako dekoracja wewnetrzna. Ja ja mialam jako dekoracje swiateczna z piorkami i takimi innymi duperelami ale wpadlam na pomysl, ze ogrodkowo sie nada, to obdarlam ja z dekoracji i na ogrodek wynioslam hihi ale nie wytrzymuje deszczu i stania na ziemi, zaczela sie kruszyc i rozpadac troche. Okrecilam ja drutem ostatnio ale i tak wytrzyma jeszcze gora sezon-dwa.
Mebelki zainkasuj Mlodemu, bo wygladaja pierwsza klasa
kurna wyrodne matki 
edit Pilu na dwuletnich pedach ma podwojne kwiaty
Mebelki zainkasuj Mlodemu, bo wygladaja pierwsza klasa
edit Pilu na dwuletnich pedach ma podwojne kwiaty
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jolu, świetnie mebelki pasują w tym miejscu. Ogród piękny i urządzony gustownie. Mnie przychodzą coraz to bardziej szatańskie pomysły z przesadzaniem- a to róże mają zbyt cieniste miejsce, a to krzewy zaduże urosną jak urosną itp... Podziwiam Twoje pomysły i wykonanie
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jolu cieszę się razem z Tobą z różyczek:)
Edenki lada chwila,ile ich masz? Leonardo super ma kolorek
Moje w podobnym stadium
Pozdrawiam i czekam na relację rozkwitu
Edenki lada chwila,ile ich masz? Leonardo super ma kolorek
Pozdrawiam i czekam na relację rozkwitu
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
teraz zaserwujesz pokaz róż? no no piękna ta różowa,
a powojniki pełne(teraz jestem na ich etapie- właśnie dwa zamówiłam) na pętach zeszłorocznych mają pełne kwiaty na nowych pojedyńcze, tak samo pełne kwinące wcześnie i powtarzające kwitnienie pod koniec lata będą miały już pojedyńcze kwiaty.Ale jestem oczytana
a powojniki pełne(teraz jestem na ich etapie- właśnie dwa zamówiłam) na pętach zeszłorocznych mają pełne kwiaty na nowych pojedyńcze, tak samo pełne kwinące wcześnie i powtarzające kwitnienie pod koniec lata będą miały już pojedyńcze kwiaty.Ale jestem oczytana
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
W tym roku aura dla różyc niezwykle przychylna, nareszcie będziemy miały festiwal... 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Jolu fotele wyglądają zachęcająco, żeby rozsiąść się wygodnie zatopić w zieleń ogrodu i oddać się błogiemu lenistwu, tylko czy my mamy na to czas?
Powojnik The President był pierwszym powojnikiem wielkokwiatowym, którego kupiłam do ogrodu. Jest bardzo zdrową odmianą i nigdy nie miał uwiądu. Jednak w bliskiej odległości posadziłam botanicznego White Swan, który tak się rozrósł, że zdominował The President, uważam, że dobry zakup zrobiłaś .
Powojnik The President był pierwszym powojnikiem wielkokwiatowym, którego kupiłam do ogrodu. Jest bardzo zdrową odmianą i nigdy nie miał uwiądu. Jednak w bliskiej odległości posadziłam botanicznego White Swan, który tak się rozrósł, że zdominował The President, uważam, że dobry zakup zrobiłaś .
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Jolu, myślę, że nadmanganian działa, jeszcze żaden powojnik nie padłmi na uwiąd i żeby już tak zostało
Veilchenblau, dobrze pamiętasz, sadziłam ją wiosną 2013r.
Już mi rozkwitła
Widzę, też masz Edenki, gdzie nie wejdę tam wszyscy je pokazują, naprawdę, aż taki ładny mają kwiat?
Novą Zemble mam u siebie, kwitnie co roku a kwiaty ma ostro czerwone.
Mebelki też mi się podobają
Veilchenblau, dobrze pamiętasz, sadziłam ją wiosną 2013r.
Widzę, też masz Edenki, gdzie nie wejdę tam wszyscy je pokazują, naprawdę, aż taki ładny mają kwiat?
Novą Zemble mam u siebie, kwitnie co roku a kwiaty ma ostro czerwone.
Mebelki też mi się podobają
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Mebelki wpasowały się idealnie, zostaw je koniecznie
Każdy z Nas ma jakieś swoje motta, prawda?
Każdy z Nas ma jakieś swoje motta, prawda?
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje duże sosny. Idealnie tam pasują RH i azalie.
Muszę Ci się pochwalić zakupiłam Orange Dream i jeszcze dwa inne klony ale nie japońskie wiec jest szansa że ich nie stracę.
Muszę Ci się pochwalić zakupiłam Orange Dream i jeszcze dwa inne klony ale nie japońskie wiec jest szansa że ich nie stracę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Widoczki z tarasu wspaniałe
RdR posadź właśnie gdzieś w pobliżu, żeby Ci pachniała
Moja rośnie przy dróżce do warzywnika-ile razy przechodzę, tyle razy się nawąchuję na zapas
Lykkefund i u mnie cała w pąkach, lada dzień rozkwitnie. Druga taka zapączkowana to Semiplena. Rośnie pod świerkiem i wydaje się, że w ogóle jej to nie przeszkadza.
Lykkefund i u mnie cała w pąkach, lada dzień rozkwitnie. Druga taka zapączkowana to Semiplena. Rośnie pod świerkiem i wydaje się, że w ogóle jej to nie przeszkadza.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A ja dziś wlazłam w busz na mojej najstarszej różance i wdychałam ten piękny, różany zapach
Co prawda jest pna usytuowana zaraz obok tarasu, ale ... w środku pachnie bardziej