Delosperma zachwyca mnie niesamowicie..... to prawdziwa sztuka doprowadzić do takiego bogatego kwitnienia.... u mnie niestety zginęła, a żółta kwitnąć nie chce.... w tym roku wreszcie pokazała kilka kwiatuszków
Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
Bujnie, kolorowo, pięknie.... Marysiu uwielbiam takie bogate w zieleń i kwiaty widoki
Z takiego ogrodu nie chce się wychodzić......
Delosperma zachwyca mnie niesamowicie..... to prawdziwa sztuka doprowadzić do takiego bogatego kwitnienia.... u mnie niestety zginęła, a żółta kwitnąć nie chce.... w tym roku wreszcie pokazała kilka kwiatuszków
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko ropuchy też się starzeją
Marysiu jaśmin ma takie liście i jest to roślinka pnąca. Przydałaby mu się oranżeria, bo chyba na następną zimę go wykopię, ale w ciemnym korytarzu może
Irenko dawno nie widziana witam Cię i miło że nie zapomniałaś o mnie. Altanka już na glanc odpicowana? Pewnie znowu jadąc do Cieszyna gdzieś mijałam Twoje działki? Może kiedyś
Iwonko tutaj pokazywałam moje żabcie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
I cieszę się że jest mokro i w ogrodzie je spotykam coraz częściej, bo ślimaków coraz więcej
Różo mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona to się podzielę. Moje ślimaki maków nie jedzą ale lubią liście irysów i liliowców
Iwonko jestem w domu i czekam na telefon
Witam Cię
Asiu Ogrodniczko bardzo mi miło że podoba Ci się mój wiejski ogródek na moich zdjęciach
zapraszam serdecznie!
Agnieszko bywam ostatnio w różnych ogrodach i jak się z nich nie chce wychodzić może poświadczyć mój M który siłą wyciąga mnie z nich w dalszą drogę
Delospermę należy zabezpieczyć przed zimowymi opadami (śniegiem) , bo wygniwa, ja największe jej skupiska okrywam rozciętą plastikową butlą, ale tak że powietrze ma do rośliny dostęp. W pierwszym roku tak się rozrosła, że wypróbowałam trzy sposoby przechowania i tylko ten zdał egzamin. Okrywanie gałęziami iglaków i nie okrywanie nie sprawdziło się
Żółte mam dwie i na kwitnienie jednej musiałam czekać rok; kwitną w różnych terminach i różnią się środeczkiem.
U mnie pogoda kiśliwa niby słońce, niby chmury i dusznawo .....życzę dobrego dnia!
Marysiu jaśmin ma takie liście i jest to roślinka pnąca. Przydałaby mu się oranżeria, bo chyba na następną zimę go wykopię, ale w ciemnym korytarzu może
Irenko dawno nie widziana witam Cię i miło że nie zapomniałaś o mnie. Altanka już na glanc odpicowana? Pewnie znowu jadąc do Cieszyna gdzieś mijałam Twoje działki? Może kiedyś
Iwonko tutaj pokazywałam moje żabcie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
I cieszę się że jest mokro i w ogrodzie je spotykam coraz częściej, bo ślimaków coraz więcej
Różo mam nadzieję, że uda mi się zebrać nasiona to się podzielę. Moje ślimaki maków nie jedzą ale lubią liście irysów i liliowców
Iwonko jestem w domu i czekam na telefon
Witam Cię
Agnieszko bywam ostatnio w różnych ogrodach i jak się z nich nie chce wychodzić może poświadczyć mój M który siłą wyciąga mnie z nich w dalszą drogę
Delospermę należy zabezpieczyć przed zimowymi opadami (śniegiem) , bo wygniwa, ja największe jej skupiska okrywam rozciętą plastikową butlą, ale tak że powietrze ma do rośliny dostęp. W pierwszym roku tak się rozrosła, że wypróbowałam trzy sposoby przechowania i tylko ten zdał egzamin. Okrywanie gałęziami iglaków i nie okrywanie nie sprawdziło się
Żółte mam dwie i na kwitnienie jednej musiałam czekać rok; kwitną w różnych terminach i różnią się środeczkiem.
U mnie pogoda kiśliwa niby słońce, niby chmury i dusznawo .....życzę dobrego dnia!
- zuzanna2418
- 1000p

- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Marysiu szwendam się po Twojej trawiastej ścieżynce, napatrzeć się nie mogę na te wszystkie cuda
. Szałwia lekarska wspaniała, bardzo ją lubię, a nie przypuszczałam, że kwiaty są tak dekoracyjne! Róże bajkowe, u mnie też już różanka powoli rozkwita. Po obejrzeniu Rapsodii u Pat i Twojej postanawiam, że absolutnie muszę ją mieć
.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
moje wątki miastowe i wiejskie
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Fajne, te Twoje żabcie, ja mam żywe, a kolekcjonuję aniołeczki

- Maska

- Kontakt:
Zuziu szałwii pasuje chyba moja glina, bo każda rośnie bujnie
Poszwendaj się jeszcze trochę, bo zaraz wstawię jeszcze kolejne róże. Rapsody jest bardzo atrakcyjna
Iwonko od tego czasu kolekcja się powiększyła
Po pochmurnym poranku dzień był bardzo ładny i ciepły. Wyplewiłam truskawki, przesadziłam macierzanki na słońce i zrobiłam porządek w doniczkach (ile ja tego mam
).
Zrobiłam sobie gnojówkę z mleczy i podlewam rozcieńczoną kwiaty doniczkowe. Chyba to lubią bo wyglądają dużo lepiej niż rok temu
Zakwitły mi kolejne róże, jedna z Auch

Moja ulubiona.....Lisico szukasz niskiej róży ? może taka, w rzeczywistości jest dmuchnięta różem

Kolejne piwonie rozkwitły!

Zakwitnie mi chyba akant siany rok temu?

I takiego malucha spotkałam

Iwonko od tego czasu kolekcja się powiększyła
Po pochmurnym poranku dzień był bardzo ładny i ciepły. Wyplewiłam truskawki, przesadziłam macierzanki na słońce i zrobiłam porządek w doniczkach (ile ja tego mam
Zrobiłam sobie gnojówkę z mleczy i podlewam rozcieńczoną kwiaty doniczkowe. Chyba to lubią bo wyglądają dużo lepiej niż rok temu
Zakwitły mi kolejne róże, jedna z Auch

Moja ulubiona.....Lisico szukasz niskiej róży ? może taka, w rzeczywistości jest dmuchnięta różem

Kolejne piwonie rozkwitły!

Zakwitnie mi chyba akant siany rok temu?

I takiego malucha spotkałam

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jejku, jaka mizerota z tego wróbelka. Słodziaczek malutki.
Myślałam, że to fotki powojnika, a to dzwonek.O róży Teresce wiele dobrego czytałam, niesamowicie zdolna różyca.
Myślałam, że to fotki powojnika, a to dzwonek.O róży Teresce wiele dobrego czytałam, niesamowicie zdolna różyca.
Tuscany w moim ulubionym kolorze
ale Blue Queen też nieźle się zapowiada
Tereskę już chwaliłam ,ale tej cudnej piwonii z obwódkami w środku pilnuj ślinie kiedy zajadę 
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Marysiu ja liczę na to że one zakwitną mimo braku tylu liści 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Margolcia_K
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Maryś, już kilka razy miałam Cię zapytać i ciągle zapominam.
Twoje skrzynie na rabatki warzywne to mają dno, czy tylko ścianki boczne? Może gdzieś to już napisałaś, ale ja mam tak galopującą sklerozę, że nie pamiętam.
Chyba ściągnę od Ciebie pomysł, mam nadzieję że go nie opatentowałaś i srogie koszty mi nie grożą???
Twoje skrzynie na rabatki warzywne to mają dno, czy tylko ścianki boczne? Może gdzieś to już napisałaś, ale ja mam tak galopującą sklerozę, że nie pamiętam.
Chyba ściągnę od Ciebie pomysł, mam nadzieję że go nie opatentowałaś i srogie koszty mi nie grożą???
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu jestem
i podziwiam Twoje kwiatuszki

- Maska

- Kontakt:
Wybaczcie ślepota kurza Małgosiu i Iwonko
Małgosiu od dwóch dni ta mizerota próbuje nauczyć się latać i coś mu nie idzie
Dzwonki od Emila i wyjątkowo dwa lata są i rozrastają się. Tereskę próbuję rozmnożyć
Iwonko Tuscany ma mój ulubiony kolor
a róża z Auch ma taki kolor jak na obrazku to już sukces
a wiesz gdzie ta piwonia
Różo jak nie zjadły czubeczka to zakwitną
Margolciu aaa.... postawisz piwo i dogadamy się
skrzynie zbite są z desek z odzysku bez dna, ale ziemia jest przebrana i mam nadzieję, że żadna ch..... z chwastów trwałych nie wylezie. Ja na pewno jedną albo i dwie jeszcze zrobię, bo nie wiem dlaczego? ale w polu marchewka i pietrucha nie wykiełkowały, a tu marchewka jest a pietruszka przynajmniej co dziesiąta
Anusiu podziwiaj
Małgosiu od dwóch dni ta mizerota próbuje nauczyć się latać i coś mu nie idzie
Dzwonki od Emila i wyjątkowo dwa lata są i rozrastają się. Tereskę próbuję rozmnożyć
Iwonko Tuscany ma mój ulubiony kolor
Różo jak nie zjadły czubeczka to zakwitną
Margolciu aaa.... postawisz piwo i dogadamy się
skrzynie zbite są z desek z odzysku bez dna, ale ziemia jest przebrana i mam nadzieję, że żadna ch..... z chwastów trwałych nie wylezie. Ja na pewno jedną albo i dwie jeszcze zrobię, bo nie wiem dlaczego? ale w polu marchewka i pietrucha nie wykiełkowały, a tu marchewka jest a pietruszka przynajmniej co dziesiąta
Anusiu podziwiaj
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Marysiu, śliczna ta tereska. Martwią mnie jednak choroby róż. Codziennie chodzę i oglądam, czy mszyce nie atakują. Dziś znów gdzieś zobaczyłam kilka.
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
No to mam nadzieję że kwiaty będą
,mnie pietruszka też nie wyszła sieję drugi raz ją pewno mrówki zjadły jak i co niektóre nasionka buraków 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu patrzę na moją 'Tuscany' i Twoją i zgłupiałam która jest prawdziwą 'Tuscany'
Piwonie piękne
i malutki wróbelek również 
Piwonie piękne
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Joanna_68
- 200p

- Od: 3 lip 2008, o 20:42