Ostróżki to dobry wybór
Dzika skarpa i nie tylko 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dzika skarpa i nie tylko 2
Misiu śliczne róże
, bodziszki
a poziomeczką chyba ktoś się poczęstował
Ostróżki to dobry wybór
ale te buraczki nie rosną chyba za gęsto ....przynajmniej ja tak widzę 
Ostróżki to dobry wybór
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś poziomeczki ktoś podjada jak na razie stanowią one ozdobę...he, he jak będzie więcej krzaczków to wtedy my będziemy podjadać...
...po deszczach iryski jeszcze zmoknięte kwitną...

nie znam nazwy ale jest śliczny...

...deszczyk wymęczył go troszkę...

...a na małej skarpie zaczynają pokazywać swoją urodę roślinki...może właściciel były
roślinki po prawej stronie mi powie jak ona nazywa się...

...tojeść rozesłana przyjęła się...

..ja też jestem ładna choć popularna...

...a to mój bidulek z siewu ...tak mi wybujały siewki i są teraz takie roślinki rachityczne...

..po deszczu...

...po deszczach iryski jeszcze zmoknięte kwitną...

nie znam nazwy ale jest śliczny...

...deszczyk wymęczył go troszkę...

...a na małej skarpie zaczynają pokazywać swoją urodę roślinki...może właściciel były

...tojeść rozesłana przyjęła się...

..ja też jestem ładna choć popularna...

...a to mój bidulek z siewu ...tak mi wybujały siewki i są teraz takie roślinki rachityczne...

..po deszczu...

- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Misiu, tojeści pilnuj, bo ona jak kurdybanek się rozrasta 
-
halinowska
- 200p

- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Misiu - skarpa już wygląda na całkiem dojrzałą dziewczynkę. Pięknie Ci się rozrastają te roślinki, a już irysy przecudnej urody!
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Widzę że skarpa się zapełnia . Jak masz gdzie sadzić to przerwij buraczki i posadź w drugie miejsce , u mnie zawsze są ładniejsze te posadzone , Wczoraj i ja swoje przerwałam i po flancowałam ..
Moje ostróżki też zaczynają kwitnąć a białej nie widzę chyba znowu jej się nie podobało w moim ogrodzie .. Irysy śliczne ,moje już przekwitają .. ..
Moje ostróżki też zaczynają kwitnąć a białej nie widzę chyba znowu jej się nie podobało w moim ogrodzie .. Irysy śliczne ,moje już przekwitają .. ..
Misiu piękne ,dorodne hosty masz
irysek na 2 fotce przecudny
skarpa wypielęgnowana
skarpa wypielęgnowana
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu pytasz o roślinkę pod iryskami o pstrych liściach, ja mam podobną miętę od Pat, powąchaj liście może Twoja to też mięta. Zawsze zachwycam się Twoimi irysami przy ogrodzeniu, a Ty ich masz więcej w innych kolorach. Ja te stare odmiany najbardziej lubię. Zazdroszczę odchwaszczonych grządek ....no w sensie pozytywnym 
- lora

...jestem smutna nic więcej nie napiszę ...mam zniszczone w kilku miejscach moje iryski...drań jakiś musiał przeskoczyć płot...a wygląda to tak...

Maryś muszę powąchać.. może to i mięta...
Iwonko mam kilka host dużych te dwie duże to od Agness...
Janinko przerwę buraczki bo nie przerwałam dobrze rzodkiewkę to jest malutka a i na dodatek coś mi ją żre...
Halinko i dzięki Tobie też mam kilka ładnych roślinek..
Beatko o tak rozłazi się ale mnie to nie przeszkadza jak na razie...

Maryś muszę powąchać.. może to i mięta...
Iwonko mam kilka host dużych te dwie duże to od Agness...
Janinko przerwę buraczki bo nie przerwałam dobrze rzodkiewkę to jest malutka a i na dodatek coś mi ją żre...
Halinko i dzięki Tobie też mam kilka ładnych roślinek..
Beatko o tak rozłazi się ale mnie to nie przeszkadza jak na razie...
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Oj Misiu nie przejmuj się iryski to twarde dziewczynki
no cóż mówi się trudno
Skarpa wygląda dojrzale już chyba tam nic nie wcisniesz

Skarpa wygląda dojrzale już chyba tam nic nie wcisniesz
-
halinowska
- 200p

- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Misiu! Nie potrafię Cię pocieszyć i zrozumieć takiego "bezinteresownego barbarzyństwa". Dobrze chociaż, że prawdopodobnie irysy w przyszłym roku pokażą się jeszcze piękniejsze.
.
Rzodkiewkę żrą prawdopodobnie tzw. pchełki - uwielbiają listki rzodkiewki i rukoli. Też próbuję z nimi walczyć. Dotychczas najskuteczniejsze było okrywanie włókniną po siewie, ale w tym roku zapomniałam, zresztą nie mam dużo, tak tu trochę, tu trochę i w rezultacie nie łudzę się, że coś z tego będzie. Misiu, jeśli nie masz zamiaru flancować buraczków, a tylko je przerywać, to proponuję zostaw je jeszcze na jakiś czas i przerwiesz na botwinkę. Buraczki jeszcze spokojnie zdążą urosnąć.
Mam nadzieję, że nastrój troszkę Ci już się poprawił.
.
Rzodkiewkę żrą prawdopodobnie tzw. pchełki - uwielbiają listki rzodkiewki i rukoli. Też próbuję z nimi walczyć. Dotychczas najskuteczniejsze było okrywanie włókniną po siewie, ale w tym roku zapomniałam, zresztą nie mam dużo, tak tu trochę, tu trochę i w rezultacie nie łudzę się, że coś z tego będzie. Misiu, jeśli nie masz zamiaru flancować buraczków, a tylko je przerywać, to proponuję zostaw je jeszcze na jakiś czas i przerwiesz na botwinkę. Buraczki jeszcze spokojnie zdążą urosnąć.
Mam nadzieję, że nastrój troszkę Ci już się poprawił.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mnie to wygląda jak by piesek się położył bo mam taki sam ślad po moim piesku .. Nie sądzę aby ktoś przełaził przez płot poleżeć w iryskach ,, Przytnij połamane i pięknie ci znowu odrosną ..
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Misiu żal tych pięknych irysów, tak cudnie kwitły.
Jak masz ogród w ogrodzeniu, to zwierzę raczej nie weszło, ale mnie to całkiem na jakiegoś zwierza wygląda.
Rzodkiewki w gruncie bez włókniny są robaczywe, trzeba osłaniać.
Moje w tym roku także nie udane, nie porosły, zawsze za dużo nasion nakupuję i sieję gęsto, a później nie porosną.
Nie smuć się, zobacz jak cudnie słonce świeci.
Jak masz ogród w ogrodzeniu, to zwierzę raczej nie weszło, ale mnie to całkiem na jakiegoś zwierza wygląda.
Rzodkiewki w gruncie bez włókniny są robaczywe, trzeba osłaniać.
Moje w tym roku także nie udane, nie porosły, zawsze za dużo nasion nakupuję i sieję gęsto, a później nie porosną.
Nie smuć się, zobacz jak cudnie słonce świeci.
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Na tej focie Misiaku to chyba nie orlik, mam wrażenie, że to rutewka orlikolistnalora pisze:..,już tyle gości a ja z zdjęciami wojuję ... dziękuję że mi kibicujecie;:4
...orliki pokazały swoją urodę każdy kwiatek jest inny...![]()
Też mam takiego "cudaczkowatego orlika"
Ale może się mylę - ze mnie ogrodnik ja z koziej .......
- lora

Witam
Mariolka teraz już wiem że to jest rutewka ale gdy posadziłam sadzonki byłam pewna że to orlik zresztą przy kupowaniu tak mi powiedziano...
Teresko iryski były stratowane nogami...oj już przebolałam...a rzodkiewka też mi nie urosła ...
Janinko he, he dzisiaj to nawet nie poszłam w kierunku irysków...wytnę i już zaczynają przekwitać a dzisiejszy deszczyk to już ich doprawił...
Halinko o dobry pomysł poprzerywam buraczki na botwinkę...to mi odpowiada...
he, he mam kilka sadzonek kapusty też pierwszy raz ..ciekawe czy się zawiążą główki oczywiście jak wcześniej je nic nie zje...
o dziś to ślimakom powiedziałam wynocha...przerzuciłam bardzo daleko za płot ...a drogę powrotną mają przez ulicę
Dzidziu mała skarpa to już ma dosyć roślinek ale dużo to oj dużo jeszcze trzeba na jednej części ale tam się nie przejmuję zostawiam naturze ...będziemy tylko kosić...
Mariolka teraz już wiem że to jest rutewka ale gdy posadziłam sadzonki byłam pewna że to orlik zresztą przy kupowaniu tak mi powiedziano...
Teresko iryski były stratowane nogami...oj już przebolałam...a rzodkiewka też mi nie urosła ...
Janinko he, he dzisiaj to nawet nie poszłam w kierunku irysków...wytnę i już zaczynają przekwitać a dzisiejszy deszczyk to już ich doprawił...
Halinko o dobry pomysł poprzerywam buraczki na botwinkę...to mi odpowiada...
Dzidziu mała skarpa to już ma dosyć roślinek ale dużo to oj dużo jeszcze trzeba na jednej części ale tam się nie przejmuję zostawiam naturze ...będziemy tylko kosić...
Heh e Misiu to kiedy mam brać przedłużacz i podkaszarę?:D:D:D