Ogród Twój jest bardzo kolorowy
Irys My Love-ogród
-
hypnosa
- 100p

- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Irys My Love-ogród
Witajcie,goście odwiedzający mój iryskowy
.U mnie kropi a co gorsza jutro ma lać,ogród jest na piaskach więc szybko wsiąka i jeżeli chodzi o podłoże to tragedii nie ma,ale rośliny już mają dosyć,bidulki pokładły się,piwonie takie piękne i leżą na ziemi,oj szkoda.
Odnośnie piesa,Tasman się zwie,i jest 100% kundlem,wielkości wilczura,matka jego nawet nie była do niego podobna,a ojciec nieznany.Biorąc go,nie przypuszczaliśmy że taki ładny proporcjonalny zwierz z niego wyrośnie.Natura po wielu krzyżówkach stworzyła swój model,całkiem niezły
Co by nie mówić,jest inteligętny,szybko się uczy i wszyscy za nim przepadają.Ma dobrą kondycję,ponieważ nie jest na uwięzi,a teren którego strzeże ma 150 m długości.Ulubiony jego napój to woda z oczka,i chociaż ma miski z czystą kranówka to nie chce jej pić. 
Odnośnie piesa,Tasman się zwie,i jest 100% kundlem,wielkości wilczura,matka jego nawet nie była do niego podobna,a ojciec nieznany.Biorąc go,nie przypuszczaliśmy że taki ładny proporcjonalny zwierz z niego wyrośnie.Natura po wielu krzyżówkach stworzyła swój model,całkiem niezły
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
-
mm-complex
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaprosiła mnie nazwa wątku
Kocham irysy sa cudowne a u Ciebie jest cała masa tych piękności !
Oczko wodne masz rewelacyjne i te żaby na liliach ...bajkowy widok
Będę zaglądała by nacieszyć oko
Oczko wodne masz rewelacyjne i te żaby na liliach ...bajkowy widok
Będę zaglądała by nacieszyć oko
marzenia się spełniają! Dana
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Tak, krótkotrwałe są te cudne kwiaty, ale widzę że cudnie je uwieczniłaś
oczko i lilie fantastyczne
a przyjaciel duży i piękny
-
hypnosa
- 100p

Deszcz zniszczył iryski,nie ma kiedy się nacieszyć.Jednym z najpóżniejszych i też najwytrzymalszych z moich piękności jest odmiana Indigo Princess,cudowny kolorek szfirków,bardzo plenna i krępa i fajnie bo sie nie wykłada i podpierać nie trzeba.

Uwielbiam też Silverado,delikatność i szlachetność,mnóstwo kwiatów,ale rośnie dość wysoki

Zakwitło delikatne przymiotno
I ostróżki bylinowe
Lubie te chabry i szafiry.A tam w oddali,taczka cała chwastów,zeby swojsko było 

Uwielbiam też Silverado,delikatność i szlachetność,mnóstwo kwiatów,ale rośnie dość wysoki

Zakwitło delikatne przymiotno

I ostróżki bylinowe
Lubie te chabry i szafiry.A tam w oddali,taczka cała chwastów,zeby swojsko było Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Piękny ogród! I te cudowne irysy.... Raj dla oczu. Też uważam je za piękne kwiaty i mam kilka odmian irysów karłowatych. Szkoda tylko, że tak krótko kwitną. A może to po to, żebyśmy nauczyli się dostrzegać w życiu piękne chwile?
Ogród pełen uroku i taki ciepły. Gratuluję! Zdjęcia wspaniałe.
Ogród pełen uroku i taki ciepły. Gratuluję! Zdjęcia wspaniałe.
- trzynastka

Zazdroszczę ostróżek u mnie zawsze padają
została mi jedna malenka
ale jak wyremontuję wiejski zakątek znowu je sobie sprowadzę 
-
hypnosa
- 100p

Witam was dziewczyny :Aniu-dzika i trzynastkę :
Prawda iryski są takie magiczne i ulotne,tak szybo trzeba się nimi zachwycać,a przecież nie od samego zachwytu ogród zyje.Więc schylona wyrywam tony zielska,latam z konewka albo opryskiwaczem i tylko jak podniosę głowę to powzdycham i tyle.No ale w niedzielę jest czas i zachwyt i kawka irysowa.
Ostróżki też lubię,te moje to jakieś mutanty,wcale nie nawożę a mają po 2 m wzrostu,jak bym im sypnęła to zapewne by poupadały.Te są piękne ale trzeba podpierać,a to nie wygląda estetycznie.Marzą mi się te śliczne pełne,które nie są aż tak wysokie,kosztują sporo i słyszałam że po 2,3 latach giną
Pozdrawiam serdecznie.
Prawda iryski są takie magiczne i ulotne,tak szybo trzeba się nimi zachwycać,a przecież nie od samego zachwytu ogród zyje.Więc schylona wyrywam tony zielska,latam z konewka albo opryskiwaczem i tylko jak podniosę głowę to powzdycham i tyle.No ale w niedzielę jest czas i zachwyt i kawka irysowa.
Ostróżki też lubię,te moje to jakieś mutanty,wcale nie nawożę a mają po 2 m wzrostu,jak bym im sypnęła to zapewne by poupadały.Te są piękne ale trzeba podpierać,a to nie wygląda estetycznie.Marzą mi się te śliczne pełne,które nie są aż tak wysokie,kosztują sporo i słyszałam że po 2,3 latach giną
Pozdrawiam serdecznie.
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ostróżka ubrana w diamentowe korale 
-
hypnosa
- 100p

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
-
hypnosa
- 100p

Żabek pełno,nie wiem skąd się biorą

Oprócz oczka jest jeszcze bagienko,w cieniu,tu rośliny wodne są o wiele większe niż te w słońcu,jest tam też i lilia biała czekam aż zakwitnie.Niestety oba zbiorniki zostały wyłożone brzydką niebieską folią,paskudztwo,i cięzko to zamaskować.Chciałabym czarną,byłoby naturalnie ale wymiana w tak zarośniętych oczkach jest nie na moje siłły

-- 6 cze 2014, o 10:37 --
Coś mi wysłało 2x te same zdjęcia? albo ja pokręciłam

Oprócz oczka jest jeszcze bagienko,w cieniu,tu rośliny wodne są o wiele większe niż te w słońcu,jest tam też i lilia biała czekam aż zakwitnie.Niestety oba zbiorniki zostały wyłożone brzydką niebieską folią,paskudztwo,i cięzko to zamaskować.Chciałabym czarną,byłoby naturalnie ale wymiana w tak zarośniętych oczkach jest nie na moje siłły

-- 6 cze 2014, o 10:37 --
Coś mi wysłało 2x te same zdjęcia? albo ja pokręciłam
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- trzynastka

Oczko z liliowymi liścmi piękne, żabki dobrze że są ślimaków mieć nie będziesz tyle 
-
hypnosa
- 100p

Na różanej bordowo fioletowej zakwitł przecudny The prince,ciemny,zachwyca mnie i nie żal Ani grosika wydanego na niego

Zakwitła ta róża,nie wiem jaka bo karteczke zgubiłam która to która,czy Tradescant czy Munstaed czy dr Jamain?

Rapsody
Laguna,piękna,żywotna 
A tą różę sama odłozyłam i się ukorzeniła Issac Pereire i
Ogólnie krzaczki są małe,sadzone jesienią ale myślę że na drugi rok już będziesię czym pochwalić

Zakwitła ta róża,nie wiem jaka bo karteczke zgubiłam która to która,czy Tradescant czy Munstaed czy dr Jamain?

Rapsody
Laguna,piękna,żywotna 
A tą różę sama odłozyłam i się ukorzeniła Issac Pereire i

Ogólnie krzaczki są małe,sadzone jesienią ale myślę że na drugi rok już będziesię czym pochwalić
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
Cześć.
Gdzie irysy tam i ja.
Uwielbiam te kwiaty, a widzę u Ciebie ich moc. Super.
Rózczyki też bardzo ładne.
Gdzie irysy tam i ja.
Uwielbiam te kwiaty, a widzę u Ciebie ich moc. Super.
Rózczyki też bardzo ładne.
Pozdrawiam, Robert.