Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)
Zwabiona tytułem wpadam na spacer , żabkę spotkałam , kogutów nie widziałam i pieska tez nie , ale za to piękne kwiaty widziałam
pozdrawiam 
Ileż roślinek Ci przybyło
co jedna to ładniejsza- ale najbardziej zapadły mi w serce- dzika róża i ocalałe tulipany- cudaczne są
Twoich straconych szkoda... ludzie nie przestaną mnie zadziwiać- zarówno w pozytywnym i negatywnym znaczeniu...
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Paulii
śliczne kupiłaś dalie i rh cudowny
u mnie ich brakuje dlatego każdy obrazek z ich udziałem bardzo cieszy i z wielką przyjemnością je oglądam. Zdjęcia jak zwykle rewelacyjne 
- Aleksik
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 17 wrz 2013, o 15:31
Witaj Pauli
Piękny jest ten przekwitający Tulipan Flaming Parrot
Irysek śliczny.
Staruszek Rododendron, pomimo że wiekowy pięknie kwitnie i piękne ma kwiatuszki.
Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia ślicznie wygląda.
Czosnek Ozdobny Gladiator piękny
Dzika Różyczka urocza.
Irysek śliczny.
Staruszek Rododendron, pomimo że wiekowy pięknie kwitnie i piękne ma kwiatuszki.
Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia ślicznie wygląda.
Czosnek Ozdobny Gladiator piękny
Dzika Różyczka urocza.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie jeszcze kwitnie czosnek i iryski a u mnie to już wspomnienie.
Ale miło sobie je przypomnieć w twoim wątku.
Super róża chociaż to rugosa, są bezobsługowe i długowieczne.
Też mam kilka ich hybryd.
Ale miło sobie je przypomnieć w twoim wątku.
Super róża chociaż to rugosa, są bezobsługowe i długowieczne.
Też mam kilka ich hybryd.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Pauli uwielbiam te ogromne czosnki , mam trzy sztuki u siebie
Rododendron piękny , azalia cudowny kolor ...
...ta dzika róża ,bardzo bym chciała u siebie kilka krzewów ... one są już rzadko spotykane , kiedyś rosły u mnie na podwórku jak byłam dzieckiem
jadło się te pomidorki z niej
Rododendron piękny , azalia cudowny kolor ...
...ta dzika róża ,bardzo bym chciała u siebie kilka krzewów ... one są już rzadko spotykane , kiedyś rosły u mnie na podwórku jak byłam dzieckiem
jadło się te pomidorki z niej
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paulinko, wspaniały czosnek - idealna kula i kolor niezwyczajny bo lila
Staruszek rododendron - tzn. ile ma lat? Próbowałaś go odmładzać? Ma bardzo piękne kwiaty, mimo podeszłego wieku 
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Robercie - Shiz3R Dziękuje, że uważasz ze Mojemu rododendronowi ta starość piękności nie odbiera
Madziu ? persymona Fakt dzika różyczka a mianowicie Róża pomarszczona ładnie się prezentuje Ja również lubię takie sielskie klimaty
Mariolu - Mariolcia1962 Tak Rododendron wiekowy jest a jeszcze ładnie kwitnie. Mam jeszcze miejsce na nowości ale pewnie niedługo się skończy
Iwonko ? heliofitka Rododendron był trochę przycinany. Ja dziką różyczkę mam jedną rośnie sobie w rogu ogrodu
Marysiu ? MariaWy Rododendron stary a jeszcze ładnymi kwiatuszkami kwitnie
Małgosiu- PEPSI Staruszek Rododendron ma 29 lat.
Mi też czosnek Gladiator się spodobał i zakupiłam go jesienią.
Danusiu - borowiczek Witam Cię
Serdecznie i Cieplutko w moich skromnych progach.
Nie mieszkam wcale w raju. Ten skromny ogrodowy raj o ile można to nazwać rajem jest kilka kilometrów od miejsca zamieszkania. A mieszkam w tym samym mieście, co Ty.
Aniu - anabuko1 Nio azalki piękne i Gladiator śliczny.
Patrycjo- patusia336 Czy ja wiem czy roślinki pod Moją opieką mają dobrze.
Od kiedy zaczęłam z nimi rozmawiać a mianowicie straszyć zaczęły jakoś kwitnąć. Nie jednego już kwiatuszka domowego uśmierciłam. Wiec wiem, że do domowych nie mam ręki.
Kasiu -Kasiula17 Fakt piękne widoki a rododendron ma śliczny kolorek. Jak najbardziej kwiatuszkom pasuje ze świeci
Celino ? trzynastka Witam Cię
Serdecznie i Cieplutko w moich skromnych progach.
Koguty we wsi pieją a pieski również we wsi szczękają i psy sąsiadów ujadają. Ja niestety nie mam już od kilki lat pieska. A kwiaty staram się mieć piękne. Pozdrawiam
Karolinko ? Klepie Tak sporo nowych roślinek Mi przybyło i fakt, co jedna to ładniejsza. Ocalałe tulipanki bardzo cudaczne są złodzieje nie wiedzieli jak tamte zabierali ze te, co ich nie wycięli, bo pączki ledwo z liści wychodziły takie piękniutkie są i bardzo się cieszę ze ich nie wzięli bp mogłam się Nimi w ogrodzie nacieszyć. Mnie również ludzie nie przestaną zadziwiać- zarówno w pozytywnym i negatywnym znaczeniu..
Aniu ? anym Dalie sama wybierałam, więc wybrałam najładniejsze. Ten cudowny Rododendron to staruszek już jest, ale jeszcze ładnie kwitnie. Fotografia to moja pasja więc staram się robić jak najlepsze zdjęcia
Kasiu - sara44 Oj nie wiem czy azalie mam aż taką prześliczną to taki nieduży krzaczek i kwitnie tylko tym jednym pąkiem kwiatowym. A dzika róża to faktycznie już rzadkość i dlatego ją zachowałam
Aleksiku Fakt Staruszek Rododendron jeszcze pięknie Mi kwitnie. Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia bardzo ślicznie wygląda tylko zakwitła jednym kwiatostanem
Grazynko ? kogra Iryski u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Fakt ta Różyczka Rugosa jest bezobsługowa nic przy niej nie robię. I dziękuję za nazwę Mojej różyczki bo nie wiedziałam ze to Róża Pomarszczona
Violu - Viola K Ja mam tylko 2 sztuki ogromnego czosnku. Pomimo ze Rododendron wiekowy jest to nadal piękny jest i cieszy Mnie swoimi kwiatuszkami. Jak się okazało to nie jest Dzika Różyczka tylko Róża Pomarszczona a do tej pory myślałam ze mam Dziką Różyczkę.
Elwiro ? Elwi Tak czosnek wspaniały jest i ma idealna kule i piekny kolor lila. Staruszek Rododendron ma 29 lat i próbowałam go odmładzać nadal będę próbowała. A kwiaty tak ma bardzo piękne
Stwierdziłam, że warto rozmawiać z kwiatuszkami najwyżej sąsiedzi pomyślą, że mi całkiem odbiło, ale nie będę się tym przejmować
Zależało Mi bardzo, aby zobaczyć Iryski cebulowe kwitnące a były w pąkach kazałam im się nie rozwijać w tygodniu tylko w sobotę 7 czerwca, bo inaczej je wykopię i spalę w ognisku albo zetnę do wazonu to jeden kwiatuszek na koniec dnia w sobotę się rozwinął a drugi następnego dnia. roll:
Na koniec dnia w sobotę 31 maja nieśmiało rozwinął się Irys Holenderski ? Dark Blue

A w Dzień Dziecka pokazał całe swe piękno rozwijając się już w pełni

W Dzień Dziecka rozwinął się kolejny Irys Holenderski ? Dark Blue w troszeczkę innym odcieniu

A tu kolejne Iryski Holenderskie szykują się do kwitnienia ogromnie się cieszę, bo po raz pierwszy posadziłam Iryski Cebulowe

I już prawie na sam koniec dnia w niedzielę chyba się przestraszył to, co mówiłam do Irysków ze ich może ten sam los spotkać spalenie bądź wycięcie do wazonu nieśmiało dwa swoje kwiatuszki pokazał Goździk Brodaty a kolejne pączki szykują się do kwitnięcia.

Madziu ? persymona Fakt dzika różyczka a mianowicie Róża pomarszczona ładnie się prezentuje Ja również lubię takie sielskie klimaty
Mariolu - Mariolcia1962 Tak Rododendron wiekowy jest a jeszcze ładnie kwitnie. Mam jeszcze miejsce na nowości ale pewnie niedługo się skończy
Iwonko ? heliofitka Rododendron był trochę przycinany. Ja dziką różyczkę mam jedną rośnie sobie w rogu ogrodu
Marysiu ? MariaWy Rododendron stary a jeszcze ładnymi kwiatuszkami kwitnie
Małgosiu- PEPSI Staruszek Rododendron ma 29 lat.
Mi też czosnek Gladiator się spodobał i zakupiłam go jesienią.
Danusiu - borowiczek Witam Cię
Nie mieszkam wcale w raju. Ten skromny ogrodowy raj o ile można to nazwać rajem jest kilka kilometrów od miejsca zamieszkania. A mieszkam w tym samym mieście, co Ty.
Aniu - anabuko1 Nio azalki piękne i Gladiator śliczny.
Patrycjo- patusia336 Czy ja wiem czy roślinki pod Moją opieką mają dobrze.
Kasiu -Kasiula17 Fakt piękne widoki a rododendron ma śliczny kolorek. Jak najbardziej kwiatuszkom pasuje ze świeci

Celino ? trzynastka Witam Cię
Koguty we wsi pieją a pieski również we wsi szczękają i psy sąsiadów ujadają. Ja niestety nie mam już od kilki lat pieska. A kwiaty staram się mieć piękne. Pozdrawiam
Karolinko ? Klepie Tak sporo nowych roślinek Mi przybyło i fakt, co jedna to ładniejsza. Ocalałe tulipanki bardzo cudaczne są złodzieje nie wiedzieli jak tamte zabierali ze te, co ich nie wycięli, bo pączki ledwo z liści wychodziły takie piękniutkie są i bardzo się cieszę ze ich nie wzięli bp mogłam się Nimi w ogrodzie nacieszyć. Mnie również ludzie nie przestaną zadziwiać- zarówno w pozytywnym i negatywnym znaczeniu..
Aniu ? anym Dalie sama wybierałam, więc wybrałam najładniejsze. Ten cudowny Rododendron to staruszek już jest, ale jeszcze ładnie kwitnie. Fotografia to moja pasja więc staram się robić jak najlepsze zdjęcia
Kasiu - sara44 Oj nie wiem czy azalie mam aż taką prześliczną to taki nieduży krzaczek i kwitnie tylko tym jednym pąkiem kwiatowym. A dzika róża to faktycznie już rzadkość i dlatego ją zachowałam
Aleksiku Fakt Staruszek Rododendron jeszcze pięknie Mi kwitnie. Azalia wielkokwiatowa w pełni kwitnienia bardzo ślicznie wygląda tylko zakwitła jednym kwiatostanem
Grazynko ? kogra Iryski u mnie dopiero zaczynają kwitnąć. Fakt ta Różyczka Rugosa jest bezobsługowa nic przy niej nie robię. I dziękuję za nazwę Mojej różyczki bo nie wiedziałam ze to Róża Pomarszczona
Violu - Viola K Ja mam tylko 2 sztuki ogromnego czosnku. Pomimo ze Rododendron wiekowy jest to nadal piękny jest i cieszy Mnie swoimi kwiatuszkami. Jak się okazało to nie jest Dzika Różyczka tylko Róża Pomarszczona a do tej pory myślałam ze mam Dziką Różyczkę.
Elwiro ? Elwi Tak czosnek wspaniały jest i ma idealna kule i piekny kolor lila. Staruszek Rododendron ma 29 lat i próbowałam go odmładzać nadal będę próbowała. A kwiaty tak ma bardzo piękne
Stwierdziłam, że warto rozmawiać z kwiatuszkami najwyżej sąsiedzi pomyślą, że mi całkiem odbiło, ale nie będę się tym przejmować
Zależało Mi bardzo, aby zobaczyć Iryski cebulowe kwitnące a były w pąkach kazałam im się nie rozwijać w tygodniu tylko w sobotę 7 czerwca, bo inaczej je wykopię i spalę w ognisku albo zetnę do wazonu to jeden kwiatuszek na koniec dnia w sobotę się rozwinął a drugi następnego dnia. roll:
Na koniec dnia w sobotę 31 maja nieśmiało rozwinął się Irys Holenderski ? Dark Blue

A w Dzień Dziecka pokazał całe swe piękno rozwijając się już w pełni

W Dzień Dziecka rozwinął się kolejny Irys Holenderski ? Dark Blue w troszeczkę innym odcieniu

A tu kolejne Iryski Holenderskie szykują się do kwitnienia ogromnie się cieszę, bo po raz pierwszy posadziłam Iryski Cebulowe

I już prawie na sam koniec dnia w niedzielę chyba się przestraszył to, co mówiłam do Irysków ze ich może ten sam los spotkać spalenie bądź wycięcie do wazonu nieśmiało dwa swoje kwiatuszki pokazał Goździk Brodaty a kolejne pączki szykują się do kwitnięcia.

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- sniezek
- 100p

- Od: 19 lis 2011, o 20:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pauli , piękne iryski i goździk , muszę poczytać czym te brodate się różnią od zwykłych , ale chyba widzę różnicę na zdjęciu

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Paulii cudowne irysy
moje jeszcze w pączkach ale już niebawem i ja będę się cieszyć z tych kwiatuszków
Słoneczka na weekend życzę 
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Paulinko przybyłam i ja w odwiedziny
Nawet nie wiedziałam, że stworzyłaś nowy wąteczek
Pięknie tu u Ciebie i bardzo kwitnąco
Twoje zdjęcia jak zwykle fantastyczne
No co się bedę rozgadywać, zostaję tu u Ciebie
I oczywiście czekam na kolejne wieści z Twojego ślicznego ogródka 
Nawet nie wiedziałam, że stworzyłaś nowy wąteczek
No co się bedę rozgadywać, zostaję tu u Ciebie
Bardzo ładnie i z zaangażowaniem pokazujesz swoje roślinki, widać serce, jakie im okazujesz
Paulii dziękuje za wizytę u mnie
Do tej pory nie podobały mi się rododendrony ale zrobił bym wiele, żeby mieć takiego jak Ty w takiej formie
ja bym go nie odmładzał 
Do tej pory nie podobały mi się rododendrony ale zrobił bym wiele, żeby mieć takiego jak Ty w takiej formie
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ujęcia Irysów naprawdę ładne
uchwyciłaś ich piękno