Marusiu długo czekałam aby zasłoniły mi krzaki ulicę i wszystkich gapiów idących chodnikiem

teraz po przebudzeniu mogę spojrzeć na zieleń a nie na ulicę, jeszcze w dodatku cały rok pod oknem coś pachnącego rośnie

ten klon jesienią jest ogniście czerwony i pomarańczowy
Ulu tak ja jak i Ty i każda z nas stara się aby wszystko co nas otacza było w miarę ładne i cieszące nasze oczy i staram się jak mogę a różomania mnie ogarnęła jakieś 5 lat temu

i coraz więcej zaczyna ich kwitnąć
Marysiu bo to już dwa lata będzie niedługo a za ten czas to wszystko wyciągnęło się jakoś do góry a i wiele nowych znalazło swoje miejsce, teraz czekam na Ciebie

chcesz to możesz walczyć ale ja już się poddałam, teraz więcej skrzydlatych jak czereśni na drzewie
dołączyły jeszcze drozdy
Jadziuto rozchodnik 'Sea Star' to ten różowy a biały to jakiś jednoroczny który wyrywam a on rośnie mnie na przekór
Martuś jakbym mogła Cię zgubić

a nawet gdyby tak się stało to moje kudłate zawsze doprowadzą do domu

nie klękaj bo kolan szkoda, kto będzie robił u Ciebie
Maryniu to jest szkarłatka amerykańska, chcesz mam sadzonki

rutewek teraz jest bardzo dużo odmian i jakie ładne
Tereniu to zbieractwo przyszło pewnego dnia i tak zostało do tej pory, ogród tworzę od jesieni 1988 r i jeszcze jest nie skończony

miejsce znajduję pod rozrośniętymi iglakami bo kiedyś była na nie moda a one tylko miejsce zajmują. Kurczy się niestety trawnik

a powstają rabaty, zabraknie trawnika będzie piętrowe sadzenie

ale niestety coraz mniej wolnego miejsca niestety i to na większe rośliny bo na maluchy to jeszcze się coś znajdzie
Nelu jeśli tylko wszystko będzie dobrze to Pszczynę odwiedzę latem, ale teraz zapraszam do siebie

u mnie łatwiej się będzie przecisnąć między roślinami
Teraz zapraszam na krótki spacer
ostatnie irysy wysokie
cudowny zapach a jeszcze lepsza konfitura
DD
Chopin
NN
żylistek
CDN