Gosiu/Margo2 ...a wiesz , że gdyby nie rośliny - świat miał by dla mnie inny wymiar ? Szukam w nich ukojenia , zapomnienia i zwyczajnie , po ludzku ...wytchnienia od problemów dnia codziennego - bo któż ich nie ma ? - ba ! -wszak to samo życie .
Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich ulubieńców ....serdeczności

.
Gosiu/Małgocha 1960 .... e...nie przesadzaj - Ty masz na pewno więcej roślin ode mnie ...ale nie o to chodzi ...ja teraz - po tylu latach dojrzałam do tego , by mieć te rośliny , które dobrze u mnie się czują i te , które nie sprawiają problemów . Owszem , podobają mi się jednoroczne - to takie wypełniacze pustych miejsc ... natomiast - pacioreczniki , mieczyki , dalie etc...wymagają wykopywania przed zimą ...a ja - niestety , ale sił mam coraz mniej na taką zabawę . Tym bardziej , że mam koło czego chodzić , bo donice z drzewkami oleandrów , róż , datur , agapantów są coraz cięższe - nie wspomnę tutaj o reszcie ...
Lubię mieć ciekawe rośliny - ale tylko te, które chcą ze mną współpracować . Tak , jak dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki , tak i ja nie kupuję takich roślin , które mnie zawiodły .
Buziaki