Naparstnica bardzo ładna , niestety mszyce też ją uwielbiają.
Mój Kwiecisty Zakątek cz.7
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7
Tereniu , jeszcze nie czytałem o spotkaniu. Zobaczymy jak się ułoży.
Z braku czasu jeszcze tego nie zrobiłem , zaraz wezmą się za to.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A jak tam pąki na liliowcach ?
Moje już tworzą, chociaż nie na wszystkich je widziałam.
Ale mają jeszcze czas, więc może trochę ich przybędzie jeszcze.
Moje już tworzą, chociaż nie na wszystkich je widziałam.
Ale mają jeszcze czas, więc może trochę ich przybędzie jeszcze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tadziu
jakoś mi się zgubiłeś
Ale znalazłam Cię ,jestem i będę zagladać,bo lubię Twoje poczucie humoru i piękne roślinki.
Hostki piekne i różyczka piękna dama
Pozdrowionka
Ale znalazłam Cię ,jestem i będę zagladać,bo lubię Twoje poczucie humoru i piękne roślinki.
Hostki piekne i różyczka piękna dama
Pozdrowionka
-
tade k

Grażka , toż to jeszcze maj
Nie pamiętam by tak wcześnie liliowce puszczały pąki.
Liście porosły niesamowicie , oby i kwiaty tez tak wielkie były. Od razu mówię , że to nie jest spowodowane przenawożeniem , to aura jest tak sprzyjająca. Nawozu skromnie dostały. 
Aniu witam po przerwie
Dzięki za pochwały , przyznam, że w tym roku ładne jak mało kiedy. Ciepło i wody dużo , dlatego tak wielkie. 
Aniu witam po przerwie
Witaj Tadziu
nasze irysy ponownie nie zakwitły w tym roku więc czeka je "nieoczekiwana zamiana miejsc"
. Meldujemy się u Ciebie w nowym wątku.
A i D
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadziu,u ciebie wszystko kwitnie pięknymi kępami.U mnie cudownie wygląda rutewka od ciebie,szczerze dana 
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ta rutewka jest taka wielka
http://images64.fotosik.pl/1014/65d1e3db049a63b5med.jpg czy TY zdj z przysiadu robiłeś ????
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witaj Tadku
Tak się składa że jestem u wnusi i mam chwile wolnego dla siebie..
z ciekawością obserwuję zmiany w ogrodach moich przyjaciół.
Tadziu tak chciałabym Was wszystkich zobaczyć a ty ciągle coś mi stoi na przeszkodzie.
Terminy spotkań [formowych i rodzinnych] się kumulują a szczęścia ciągle za mało.
Wasz ogród świeci blaskiem nowych pomysłów... białego iryska też mam, imienia nie znam.
Pozdrawiam
Tak się składa że jestem u wnusi i mam chwile wolnego dla siebie..
z ciekawością obserwuję zmiany w ogrodach moich przyjaciół.
Tadziu tak chciałabym Was wszystkich zobaczyć a ty ciągle coś mi stoi na przeszkodzie.
Terminy spotkań [formowych i rodzinnych] się kumulują a szczęścia ciągle za mało.
Wasz ogród świeci blaskiem nowych pomysłów... białego iryska też mam, imienia nie znam.
Pozdrawiam
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Tadziu rutewka powaliła mnie na kolana, jest cudowna.
U nas te majowe liliowce tez kwitną jak oszalałe no i iryski ale deszcz na nie bardzo źle wpływa.
U nas te majowe liliowce tez kwitną jak oszalałe no i iryski ale deszcz na nie bardzo źle wpływa.
-
tade k

Danusiu i Andrzejku , witam
Nie wiem , jaka może być tego przyczyna , że irysy bunt podniosły i nie kwitną
U mojej mamy nawet przy północnej ścianie szopy zakwitły. Być może potasu brakuje w glebie. Wasz piasek jest bardzo luźny , wszystko płucze z niego. Może być też za kwaśna i roślinki nie przyswajają. Leśna gleba w sosnowym lesie ma zawsze niskie pH , czyli dużą kwasowość. Teraz można bezpiecznie dolomitem podsypać , on dość długo rozkłada się i roślinom nic się nie stanie.
Gosiaczku , na zdjęciach piękne kępy , w realu nie tak do końca
Dzisiaj mam wielkie pobojowisko. To skutki ulewy , jaka przeszła znowu nad nami. Irysy powalone, ogórki oblepione błotem , tak że zieleni nawet nie widać.
Na szczęście piwonie jeszcze nie zakwitły , trzymają się dzielnie. Cieszę się , że rutewka dobrze się spisuje. Ja też szczerze dostałem od Janusza Drozda i też mi wspaniale rośnie
Grażka
Przecież Ty wiesz , że nawet jak z ''przykuca'' robił bym fotki to i tak nie było by różnicy , mam przecież tak ''dłuuuugie'' nogi
Zmierzyłem dokładnie , ma 137 cm
W tym roku rośliny wysoko wyrosły . Nie wszystkie , ale różowy pustynnik na ten przykład. Jeszcze nie zakwitł a już mnie minął. Ostróżki też choć tylko dwie takie , cecha odmianowa . Dopiero na pędzie pierwsze pączki a do półtora metra się zbliżają. Będzie na pewno rekord wysokości.
Zytuś , miło że wpadłaś
Już dawno nie wyściskałem Cię , może w tym roku będzie okazja
Na ogrodzie ''szalejemy'' teraz więcej niż w poprzednich latach. Choć pogoda nie rozpieszcza , na sobotę było ''na wyjściowo''. Syn robił grilla z okazji urodzin . Dzisiaj nie jest tak pięknie , pokazały się chwasty, rośliny przez zlewę pokiereszowane
Od rana nie padało , pojechałem popracować , niestety, doszedłem tylko do ''budy'' jak zaczął kropić deszczyk.
Zebrałem truskawki i odwrót .
Jolu , na Twojej glebie rutewka też powinna dobrze rosnąć. U Janusza podobna do Twojej , też bardzo okazała.
Na moje irysy deszcz tak ''wpłynął'' , że teraz leżą na glebie. Nie tylko pędy przygięte , całe rośliny razem z liśćmi położone. Ziemia rozmoknięta , a że pulchna to się kładą. 
Nie wiem , jaka może być tego przyczyna , że irysy bunt podniosły i nie kwitną
Gosiaczku , na zdjęciach piękne kępy , w realu nie tak do końca
Grażka
Zytuś , miło że wpadłaś
Jolu , na Twojej glebie rutewka też powinna dobrze rosnąć. U Janusza podobna do Twojej , też bardzo okazała.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Biel w ogrodzie jest cudowna, myslę, że białe iryski lepsze od błękitnych- w markietowej ofercie jeszcze białych nie spotkałam. W tym roku roślinność szybko wybujała mnie kwitnie juz połowa różyczek 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
U mnie jak na razie kwitną tylko te jasne (wyjątek stanowią bordowe). Może to ostatni niedobór słonka ?
Nie umiem znaleźć tego źródła irysów, o którym rozmawialiśmy. Może podeślesz mi link?
Nie umiem znaleźć tego źródła irysów, o którym rozmawialiśmy. Może podeślesz mi link?
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Tadziu a myślałam że na Lubelszczyźnie nie ma jeszcze truskawek bo jak wyjeżdżałam do Krakowa to było u nas więcej kwiatów niż zawiązek.
W Krakowie są po 5,5 zł.

W Krakowie są po 5,5 zł.
-
tade k

Ewuś , witaj
Zależy co kto lubi , białe są bardziej widoczne. A w marketach to ja nie kupuję. W małych sklepach ogrodniczych z cenami różnie , ale towar ładny zadbany , ''pierwyj sort''
Aniu chłodno , więc zwolniły wegetację. Moje prawie wszystkie po przedwczorajszej burzy , leżą
PW.
Zyciu , już są truskaweczki
Na razie tylko te najwcześniejsze , ale jakie wielkie i smaczne.
Upały przyspieszyły dojrzewanie
Cena na ryneczku podobna .
Zależy co kto lubi , białe są bardziej widoczne. A w marketach to ja nie kupuję. W małych sklepach ogrodniczych z cenami różnie , ale towar ładny zadbany , ''pierwyj sort''
Aniu chłodno , więc zwolniły wegetację. Moje prawie wszystkie po przedwczorajszej burzy , leżą
Zyciu , już są truskaweczki
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Tadziu w marketach kupuję już po obniżkach i własciwie niewiele wypadło z tych zakupów, ale ogladam towar bardzo uwaznie czy jeszcze żyw jest
najlepsze zakupy jednak są z targu oferta duża i można sie targować.
Np w Praktikerze udało mi sie kupić zarnowce i borówki-brusznice po 1 złotówce i wszystko się przyjęło- chyba jest takie powiedzenie " głupi ma szczęście"
Np w Praktikerze udało mi sie kupić zarnowce i borówki-brusznice po 1 złotówce i wszystko się przyjęło- chyba jest takie powiedzenie " głupi ma szczęście"