Ogródkowy bloog
- 
				123katex
- 1000p 
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Superowe fotki z jeżem i kotem w roli głównej, pięknie Ci zakwitła róża. 

Madziu!
Kicia miała zatkane gruczoły zapachowe i zrobił się stan zapalny. Wet jak hydraulik odetkał to co zatkane dał kici 2 zastrzyki (przeciwzapalny i przeciwświądowy) i kicia dziś już zdrowa. Przestała demolować mieszkanie i odsypia zaległości.
Kasiu!
Dzięki 

Teraz chwalenia się ciąg dalszy.
Kwitną liliowce botaniczne 

Iryski, które rok temu nie kwitły po przesadzeniu

Moje piwonie zdecydowanie zdobią ogród sąsiadowi i na pewno w sierpniu je przesadzę.
Aneczko!
to te!

Różyczka. Kwiaty ma drobniejsze niż rok temu.

Lwie paszczyszko

I lilijka ( cały czas rośnie)

Oraz to co tygrysy lubią najbardziej 

Na koniec metamorfoza mojego kąta, który był dla mnie solą w oku.
Rok 2012

Wczoraj!
Dzieło mojego Ema Budowniczego.
(Roślinki na płocie i w rowku pod płotkiem to ja.Posiałam białą smagliczkę)
W narożniku posadzę tujkę dołożę kamieni i posadzę niedźwiedzie futro, które już czeka w doniczce.

Kicia miała zatkane gruczoły zapachowe i zrobił się stan zapalny. Wet jak hydraulik odetkał to co zatkane dał kici 2 zastrzyki (przeciwzapalny i przeciwświądowy) i kicia dziś już zdrowa. Przestała demolować mieszkanie i odsypia zaległości.
Kasiu!
Dzięki

Teraz chwalenia się ciąg dalszy.
Kwitną liliowce botaniczne

Iryski, które rok temu nie kwitły po przesadzeniu

Moje piwonie zdecydowanie zdobią ogród sąsiadowi i na pewno w sierpniu je przesadzę.
Aneczko!
to te!

Różyczka. Kwiaty ma drobniejsze niż rok temu.

Lwie paszczyszko

I lilijka ( cały czas rośnie)

Oraz to co tygrysy lubią najbardziej

Na koniec metamorfoza mojego kąta, który był dla mnie solą w oku.
Rok 2012

Wczoraj!
Dzieło mojego Ema Budowniczego.
(Roślinki na płocie i w rowku pod płotkiem to ja.Posiałam białą smagliczkę)
W narożniku posadzę tujkę dołożę kamieni i posadzę niedźwiedzie futro, które już czeka w doniczce.

- ann_30
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Świetna metamorfoza  Im więcej włożonej pracy tym większa satysfakcja
 Im więcej włożonej pracy tym większa satysfakcja  Szykuje się prawdziwy liliowcowo-liliowy spektakl
 Szykuje się prawdziwy liliowcowo-liliowy spektakl 

Im więcej włożonej pracy tym większa satysfakcja
 Im więcej włożonej pracy tym większa satysfakcja  Szykuje się prawdziwy liliowcowo-liliowy spektakl
 Szykuje się prawdziwy liliowcowo-liliowy spektakl 
- 
				123katex
- 1000p 
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Jaka duża lilijka, ślicznie wygląda ta przemiana.  

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aniu, metamorfoza super   Brawo dla eM
 Brawo dla eM   Kącik zmienił się nie do poznania
 Kącik zmienił się nie do poznania   

Lilia ogromna , czekamy na rozkwit pąków U  mnie też liliowce nieśmiało pokazują pączki
 U  mnie też liliowce nieśmiało pokazują pączki   

Pozdrawiam.

Brawo dla eM
 Brawo dla eM   Kącik zmienił się nie do poznania
 Kącik zmienił się nie do poznania   
 Lilia ogromna , czekamy na rozkwit pąków
 Pozdrawiam.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Rety jak ja uwielbiam takie metamorfozy! Wyszło fe-no-me-nalnie!   Super wygląda ten nierówny płot a podmurówka to poezja! Pięknie!
  Super wygląda ten nierówny płot a podmurówka to poezja! Pięknie!
Cieszę się na te piwonie, bo mam ciemniejsze. Jednak w tym roku nie będą mnie cieszyć swoimi kwiatami. To nic. Poczekam Aniu. Za to kwitną już Twoje liliowce! Dziękuję.
 Dziękuję.   

Bardzo się cieszę, że kicia wyzdrowiała i nie daje Ci powodów do przymusowych porządków.

Super wygląda ten nierówny płot a podmurówka to poezja! Pięknie!
  Super wygląda ten nierówny płot a podmurówka to poezja! Pięknie!Cieszę się na te piwonie, bo mam ciemniejsze. Jednak w tym roku nie będą mnie cieszyć swoimi kwiatami. To nic. Poczekam Aniu. Za to kwitną już Twoje liliowce!
 Dziękuję.
 Dziękuję.   

Bardzo się cieszę, że kicia wyzdrowiała i nie daje Ci powodów do przymusowych porządków.

- Ruda_Zaba
- 1000p 
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No kawałek Ci tej lilijki urósł   Lwie paszcze
 Lwie paszcze   Moje nie wyrosły
 Moje nie wyrosły  

Lwie paszcze
 Lwie paszcze   Moje nie wyrosły
 Moje nie wyrosły  
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No i zapomniałam dodać o tych wielgachnych liliach: WOW!   Moje im (dosłownie) do kolan nie dorastają.
  Moje im (dosłownie) do kolan nie dorastają.
Ciągle jestem pod wrażeniem metamorfozy. Piękny widoczek!
  Piękny widoczek!

Moje im (dosłownie) do kolan nie dorastają.
  Moje im (dosłownie) do kolan nie dorastają.Ciągle jestem pod wrażeniem metamorfozy.
 Piękny widoczek!
  Piękny widoczek!Re: Ogródkowy bloog
I to jest właśnie uwieńczenie zmagań wszelakich, brawo po stokroć. Niedzwiedzie futro dobre na takie miejsce. Płot i podmurówka piękne, więc nie można go zasłaniać.
Liliowce urzekające, ja czekam z niecierpliwością na swoje - Twoje....

Liliowce urzekające, ja czekam z niecierpliwością na swoje - Twoje....

Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...

Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Pięknie Aniu. Metamorfoza robi wrażenie. Teraz tak elegancko i nietuzinkowo (brawo za oryginalny kształt ogrodzenia). Śliczne te żółte liliowce, jeśli pachną, to już w ogóle. Lubię takie niezawodne roślinki, a jak na złość w moim ogrodniczym zero liliowców doniczkowanych, nawet cytrynowego nie mają. Zacieram ręce, bo zbliża się wielkimi krokami finałowy pokaz w Twoim ogrodzie.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2

Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Witajcie Dziewczyny!
Cieszę,że znalazłyście czas na odwiedziny u mnie jak również cieszę się, że spodobał się Wam mój płotek. Cieszę się z niego jak dziecko.Na początku chciałam kupić dwa pełne płotki lamelowe. Byłoby mniej pracy ale po długich "tentegowaniach" w głowie stwierdziliśmy,że będzie "za ciężko" i płotek nie wytrzyma naporu stosu ziemi sąsiada, która przewala się na naszą stronę. Powstała solidna podmurówka a przy okazji pozbyliśmy się zbędnych kamieni. Kształt płotka dopasowany jest do kształtu tułu budy sąsiada.
Następny etap prac budowlanych to naprawa cieknącego dachu altany i wreszcie stanie moja długo wyczekiwana kratka na pnącza.Wcześniej musimy skuć troszkę betonu i skrócić troszkę werandkę altanki.
Drobnymi kroczkami do przodu...
U nas nadal leje.

Cieszę,że znalazłyście czas na odwiedziny u mnie jak również cieszę się, że spodobał się Wam mój płotek. Cieszę się z niego jak dziecko.Na początku chciałam kupić dwa pełne płotki lamelowe. Byłoby mniej pracy ale po długich "tentegowaniach" w głowie stwierdziliśmy,że będzie "za ciężko" i płotek nie wytrzyma naporu stosu ziemi sąsiada, która przewala się na naszą stronę. Powstała solidna podmurówka a przy okazji pozbyliśmy się zbędnych kamieni. Kształt płotka dopasowany jest do kształtu tułu budy sąsiada.
Następny etap prac budowlanych to naprawa cieknącego dachu altany i wreszcie stanie moja długo wyczekiwana kratka na pnącza.Wcześniej musimy skuć troszkę betonu i skrócić troszkę werandkę altanki.
Drobnymi kroczkami do przodu...
U nas nadal leje.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Jak ja lubię takie spektakularne metamorfozy, brawo  

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu powojnik wygląda dobrze - zdrowo w każdym razie.
Powojniki z grupy Boulevard lubią "ciasno i ciemno" w korzonkach (najlepiej mają się w pojemnikach - takie dziwadełka są) i raczej w półcieniu. Czerpią wodę i papu od dołu dlatego podlewa się je od spodu, nawozi 1 x tydz. A żeby się rozkrzewił i "nabrał ciałka" - trzeba ciąć wiosną tak 30 - 40 cm od poziomu gleby. Tyle wiem
 bo mam dopiero 12 (ale za to z różnych grup)
  bo mam dopiero 12 (ale za to z różnych grup)Wszystkie u mnie dostają nadmanganian potasu (czyli gencjanę w proszku kupowaną w aptece, rozpuszczoną w konewce 10 l ). Podlewam wszystkie po równo - czytałam, że zapobiega to uwiądowi i jak na razie - odpukać - żaden nawet nie myśli uwiędnąć

Mariola!
Dzięki serdeczne za poradę. Nie doczytałam ,że jest to grupa powojników doniczkowych.Zauroczona białymi kwitami wielkości talerzy kupiłam i posadziłam...Jesienią przesadziłam w okolice tujki gdyż w tym miejscu jest więcej słoneczka. Wiosną byłam pewna,że zginął. Nie bylo widać ani jednego listka. Bardzo późno zdecydował się wyleźc z ziemi. Nie było co ciąć. Bardzo chciałabym go odratować. Jest nie do kupienia.

Dzięki serdeczne za poradę. Nie doczytałam ,że jest to grupa powojników doniczkowych.Zauroczona białymi kwitami wielkości talerzy kupiłam i posadziłam...Jesienią przesadziłam w okolice tujki gdyż w tym miejscu jest więcej słoneczka. Wiosną byłam pewna,że zginął. Nie bylo widać ani jednego listka. Bardzo późno zdecydował się wyleźc z ziemi. Nie było co ciąć. Bardzo chciałabym go odratować. Jest nie do kupienia.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Aniu jeżeli chcesz mieć go na rabacie - posadź go na rabacie ..... z doniczką 5 l. W ten sposób będzie się czuł doniczkowcem   a Ty będziesz go miała w ziemi (zawsze to mniej kłopotu z zimowymi otulaniami).
  a Ty będziesz go miała w ziemi (zawsze to mniej kłopotu z zimowymi otulaniami).

Renata
 Renata