Aura się pogorszyła

...
Gości więcej przybyło !

u mnie było...niedawno ale od wczoraj zimnica i słońca nie ma! Ale nie pada choć na suszę nie narzekam ostatnie dni codziennie coś padało i ogródek nawodniony jest dobrze.
Czekamy na poprawę pogody w domu... Piwonie się posypią ...chyba że wegetacja zostanie wstrzymana przez zimno ...a róże też nie lubią takiej pogody .Prognozy długoterminowe u mnie przewidują deszcz na przemian z burzami słońca prawie nie ma...
Dorciu musimy uzbroić się w cierpliwość ...u mnie niepogoda od wczoraj a już mam dość..
Wandziu - dziękuję za miłe słowa !

Pogody i słoneczka nam trzeba do delektowania się przyrodą ...ale prognozy długoterminowe dla mojego regionu przynajmniej nie pocieszające,,,ale może się nie sprawdzą !
JP II

Alfred
Jadziumiło,że zaglądasz do mnie!
. . . . . . . .
Iwonko 
nie mam już...dzisiaj drugi dzień ale coś się przejaśnia i może jakiś promyk chociaż zabłyśnie
Dziękuję za ogrodowe spostrzeżenia

Bardzo mnie cieszą Twoje słowa...
Nie damy się złej passie pogodowej!
mar33 Marysiu Ty wiesz czym mi sprawiasz niebywałą przyjemność!

Alchymist trzeba mieć bo to róża popularna u nas i dostępna .Szkoda,że kwitnie tylko raz.
Alchymist
Tereniu Róża była owinięta agro i pewno dlatego się pośpieszyła chociaż to już na nią czas bo w innych ogrodach też już kwitnie .Szczawika znam nawet sobie kilka lat temu kupiłam całą doniczkę

właśnie się pokazał i przed wyrwaniem zrobiłam mu jeszcze fotkę bo fotogeniczny jest...

...
chłop żywemu nie przepuści...Ze ślimakami nie mam kłopotu ostatnie dwa lata choć te maluchy oskorupione chcą zająć ich miejsce ...lubią siedzieć w kwiatach...chyba delektują się zapachem!
Grażynko
Słoneczne zdjęcia ...też lubię ...skoro sprawiłam Ci przyjemność to się cieszę!
Taką słoneczna różyczkę chyba to Graham Thomas mam dla Ciebie..tak namieszałam jesienią i w różach ,że do identyfikacji dopiero w pełnym rozkwicie będą ale różami Tobie nie zaimponuję!
Ewciu 
masz tyle innych róż...jeszcze chippendale mi kwitnie w doniczce wys.ok.40 cm...

ale się nią cieszę!
Aniu dziękuję za dobre słowo!

W ogrodach rośliny jedne po drugich się rozwijają i cieszą szkoda,że warunki niekorzystne ostatnio!