A co to za sklep w którym kupujesz te begonie jakiś internetowy?
"Szpital na peryferiach" Kasi
Re: "Szpital na peryferiach" Kasi
O to widzę miłość do begonii na całego CIĘ dopadła
nic dziwnego można się w nich zakochać tylko one takie kapryśne są
Krysieńko,kapryśne są
, ale chyba się dogadałyśmy..A kupuję wszędzie, gdzie się da: nasze kochane Forumowiczki i Forumowicze (sprawdź u Aleksanderk - chłopak ma kilka fajnych, Filigranowa27, _Lena_, A-moroso), OBI, Allegro.Czaję się ciągle. Ostatnio w takiej większej kwiaciarni niedaleko domu też znalazłam.Ale akurat takie już mam. Pan powiedział, że miewa naprawdę różne, tylko szybko schodzą
Przy okazji Kochani:
Oto nasza działka w lesie i pytanie..Czy ktoś wie co można zapodać oprócz trawy...nic nie chce rosnąć w tych dębach..

Jak Pana Google Spytałam o "poszycie w lesie dębowym" to otrzymałam takie zdjęcie
http://images64.fotosik.pl/1013/1e9218b3f6787b4bmed.jpg

Przy okazji Kochani:
Oto nasza działka w lesie i pytanie..Czy ktoś wie co można zapodać oprócz trawy...nic nie chce rosnąć w tych dębach..

Jak Pana Google Spytałam o "poszycie w lesie dębowym" to otrzymałam takie zdjęcie
http://images64.fotosik.pl/1013/1e9218b3f6787b4bmed.jpg
No to tylko jeziorka Ci brakuje
A tak serio, pierwsze co mi przychodzi na myśl to wrzosy. Tylko jeśli masz gdzie to rwij z lasu, bo te ze sklepu, nie przetrzymają jednego sezonu. Niektóre gatunki są pod ochroną więc można tylko brać tam gdzie jest wycinka drzew.
Drugie to statica w polsce bardziej znana jest chyba jako mahonia, silny mocny krzew, nie ma jakiś super kwiatów ale zarówno w lecie jak i w zimie ma świetne zawsze żywozielone liście.
Porozglądam się jeszcze co tam za Borkiem Fałęckim maja
Abel
A tak serio, pierwsze co mi przychodzi na myśl to wrzosy. Tylko jeśli masz gdzie to rwij z lasu, bo te ze sklepu, nie przetrzymają jednego sezonu. Niektóre gatunki są pod ochroną więc można tylko brać tam gdzie jest wycinka drzew.
Drugie to statica w polsce bardziej znana jest chyba jako mahonia, silny mocny krzew, nie ma jakiś super kwiatów ale zarówno w lecie jak i w zimie ma świetne zawsze żywozielone liście.
Porozglądam się jeszcze co tam za Borkiem Fałęckim maja
Abel
Pozdrawiam Abelard
Balkon a'la powietrzny tramwaj
Kochana a może liście dębu wpływają jakoś na podłoże? Może je zakwaszają czy coś takiego robią...?
- Marcin01988
- 500p

- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A może barwinek lub trzmielina one powinny tam się dobrze zadomowić. Może jak faktycznie tam jest zakwaszona gleba to rododendron 
Abel, chyba masz rację...zaczynam kopać bajorko...prościej będzie no i jak z pocztówki
Ech..no dobrze, masz pomysła
Pati z pewnością jest kwaśnie...Chociaż zawsze liście porządnie zgrabiamy i wywozimy
Przy okazji: Kleopatra od Ciebie przybyła

Trochę chyba jej gorąco było, bo lekko klapnęła, ale dochodzi do siebie. Listki wyobraź sobie rozmnożyły się? Pudełko wylęgowe zapełnione

Marcinie myślimy podobnie, bo trzmielinę posadziłam w zeszły weekend
A oto "Kuchenne rewolucje" dzięki roślinkom od Ciebie:
Aloes, aloes variegata ( ten liść bohatera drugiego planu to też aloes od Grażynki) haworthie, rhipsalis. Następnie kaktusiory kłujaczki i jeden do głaskania ( nazewnictwo syna

No i kolejny wysłannik Marcina, piękny Ficus elastica variegata

Co nowego.. Hojek jeszcze nie zabiłam

A te dwie małe damy znalazłam w Obi za 6 PLN, zabrałam oczywiście ( nie wiem.. Red Robin i Jolly Silver?)

Przedszkolaki razem:

Na koniec, takie trawsko znalazłam do zasiewu koło nieszczęsnego leśnego domku. Zatyram się przygotowując podłoże wedle instrukcji, ale spróbować chyba warto, jak myślicie?

3majcie formę ponad normę
- happy1984
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 23 lip 2011, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładna kolekcja begonii,Haworsje też przykuły moją uwagę 
- Marcin01988
- 500p

- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę kolekcja Ci się powiększyła o nowe begonie
Piękne i do tego za 6 złotych
akurat u mnie nie ma OBI bo sam bym pobiegł i takie cuda zakupił
Ekstra wyglądają te kompozycje w skrzyneczkach z sukulentami
Mam nadzieję, że nagarbia zakwitnie Ci jeszcze w tym roku pomarańczowymi "całuskami" 
Piękne haworcje i aloesy super razem wyglądają w jednej kompozycji
Fikus też świetny ma bardzo ładny wzór na liściach. Begonie cudowne, nie sposób przejść obojętnie przed takimi pięknymi kolorami
Fikus też świetny ma bardzo ładny wzór na liściach. Begonie cudowne, nie sposób przejść obojętnie przed takimi pięknymi kolorami
- Bogsaf
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, gratuluję zielnika
Trochę tego uzbierałaś.
Happy1984, Krysia_w, Bogsaf cieszę się, że moje wysiłki cieszą wasze oczy
Marcinie, te sukulentowe doniczki to dzięki Tobie, też mnie czymś zaraziłeś
Jutro zdjęcia kolejnych cudów (dzięki Koniczynce2014 i a_moroso
Dodatkowo jeden kłopocik, ale fotkę muszę pyknąć.
Dobrze, że z powodu finału mego kursu online wzięłam wolne, bo i egzamin i fotki i jutro kierunek domek w lesie i tyranie ze szpadlem i grabiami, aby przygotować ten ugór pod trawę, którą zakupiłam.
Ściskam cieplutko
- Bogsaf
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ten fikus z kaudeksem jest super, będę musiał sobie sprawić takiego 
Szpadel i grabie, mnie to czeka w sobotę u kumpeli, ale w sumie się cieszę, oby tylko pogoda dopisała
a na pochwały w pełni zasłużyłaś
Jeśli masz cierpliwość do rozmnażania z liści to mam parę zamiokulkasów do oddania, jeszcze nie próbowałem tego hodować, ale jak coś mam nadwyżkę
Pozdrawiam Abelard
Prześliczne Kasieńko masz te begonki.
Bogdanie takie fikusy widziałam wczoraj w Kauflandzie
Abel no to mamy co robić

Haniu dziękuję
Panie i Panowie, nowości od dziewczyn:

A teraz pytanie o kłopocik. Przypomnę wam moją Królową, która gdzieś w pocztowym magazynie przestała weekend