Przestać podlewaćaguskac pisze: Co zrobić, by przyhamować ich wzrost i pobudzić do obfitszego kwitnienia?

Przestać podlewaćaguskac pisze: Co zrobić, by przyhamować ich wzrost i pobudzić do obfitszego kwitnienia?

To samo mi przyszło do głowy. Ale ja podlewam rzadko. Chyba jeszcze im ograniczę to podlewanieBobejGS pisze:Przestać podlewaćaguskac pisze: Co zrobić, by przyhamować ich wzrost i pobudzić do obfitszego kwitnienia?

Np coś takiego
 Np coś takiego http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0&start=14kozula napisał(a):
Duże liście to wzrost wegetatywny , można go spowodować przez sadzenie zbyt młodej rozsady ( w tunelu) , za duże podlewanie po posadzeniu , za dużo azotu po posadzeniu.
Ja, na Twoim miejscu, oddałbym glebę do analizy. Takie radykalne sposoby nawożenia mogą się źle skończyć.Joamor pisze:
Na jesień planuję dodać do ziemi trochę siarki, może lepiej zakwasi mi glebę.

W takim razie popełniłam wszystkie te grzechyBobejGS pisze:Tu również jest kilka ciekawych informacjiNp coś takiego
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0&start=14kozula napisał(a):
Duże liście to wzrost wegetatywny , można go spowodować przez sadzenie zbyt młodej rozsady ( w tunelu) , za duże podlewanie po posadzeniu , za dużo azotu po posadzeniu.
 Nie dość, że posadzone małe, na końskim g... to jeszcze je pokrzywianką podlałam.  Takich wypasionych krzaczorów  w życiu nie miałam. To głównie De Barao w przeróżnych kolorach. Podlewałam co kilka dni, ale u mnie ziemia bardzo długo wilgoć trzyma.
   Nie dość, że posadzone małe, na końskim g... to jeszcze je pokrzywianką podlałam.  Takich wypasionych krzaczorów  w życiu nie miałam. To głównie De Barao w przeróżnych kolorach. Podlewałam co kilka dni, ale u mnie ziemia bardzo długo wilgoć trzyma. 

Dzięki, właśnie doczytałamekopom pisze:Można jeszcze odkryć grona obrywając nad nim liść.
 One dopiero zaczynają kwitnąć. Czytałam, że najlepiej oberwać ten liść jak jest jeszcze niewielki, więc teraz chyba będzie dobry moment.
 One dopiero zaczynają kwitnąć. Czytałam, że najlepiej oberwać ten liść jak jest jeszcze niewielki, więc teraz chyba będzie dobry moment. 
ekopom pisze: Jest dosyć tego składnika w nawozach jak: siarczan amonu, magnezu , potasu.
 Ale może faktycznie lepiej będzie zrobić najpierw analizę gleby...
  Ale może faktycznie lepiej będzie zrobić najpierw analizę gleby...