Moje śpią cały czas i ani myslą iść na dwór.
Od czterech dni leje i już są podtopienia na nizinach.
U mnie też stoi woda na zagłębieniach, oczko przebrało a trawnik niczym przesączona wodą gąbka.

Życzę Ci więcej słoneczka i umiarkowanych opadów.

Zobaczę w innym miejscu, bo cenowo fajnie wychodzi. Mszycy już u mnie mniej i rozprawiam się z nią ręcznie....może dam radę
 Zobaczę w innym miejscu, bo cenowo fajnie wychodzi. Mszycy już u mnie mniej i rozprawiam się z nią ręcznie....może dam radę   
  W tym roku udało mi się dokupić białą serduszkę
 W tym roku udało mi się dokupić białą serduszkę   
  dnia.
 dnia.

Czy Was też zmogły te upały? Ja padłam zupełnie
  Czy Was też zmogły te upały? Ja padłam zupełnie   Koty co ciekawe rano i wieczorem szaleją jak dawniej... nawet część roślin jest jakby zadowolona ze słoneczka
 Koty co ciekawe rano i wieczorem szaleją jak dawniej... nawet część roślin jest jakby zadowolona ze słoneczka   Niestety kilka roślin nie jest szczęśliwych i ma się średnio, a jedna hortensja mi wypadła mimo podlewania
 Niestety kilka roślin nie jest szczęśliwych i ma się średnio, a jedna hortensja mi wypadła mimo podlewania   O druga właśnie walczę
 O druga właśnie walczę   Heh nowe roślinki na mojej glebie potrafią być przez pierwszy rok lub nawet dwa baardzo delikatne zanim się nie zadomowią...
  Heh nowe roślinki na mojej glebie potrafią być przez pierwszy rok lub nawet dwa baardzo delikatne zanim się nie zadomowią...  

Dostałyśmy ja z mamą od zaprzyjaźnionej ogrodniczki mieszkającej w pobliżu już ładne kilak lat temu... cały czas rośnie piękną kępą ciesząc kwiatami późną wiosną
 Dostałyśmy ja z mamą od zaprzyjaźnionej ogrodniczki mieszkającej w pobliżu już ładne kilak lat temu... cały czas rośnie piękną kępą ciesząc kwiatami późną wiosną  
 Za to teraz szaleją oczywiście tratując połowę ogrodu ale jak tu się na nie gniewać
 Za to teraz szaleją oczywiście tratując połowę ogrodu ale jak tu się na nie gniewać   Stawiam po prostu kolejne zasłony z patyczków nad delikatniejszymi lub bardziej narażonymi na uszkodzenia roślinami i pocieszam się, że za rok roślinki będą tak zadomowione, że sobie lepiej poradzą... Po czym siadam sobie na foteliku i oglądam ich gonitwy i zapasy pękając ze śmiechu nad ich wyczynami
  Stawiam po prostu kolejne zasłony z patyczków nad delikatniejszymi lub bardziej narażonymi na uszkodzenia roślinami i pocieszam się, że za rok roślinki będą tak zadomowione, że sobie lepiej poradzą... Po czym siadam sobie na foteliku i oglądam ich gonitwy i zapasy pękając ze śmiechu nad ich wyczynami   
  wyrobiły się na ogrodowych gonitwach
  wyrobiły się na ogrodowych gonitwach   Ostatnio nawet wieczorne podlewanie im nie przeszkadzało
 Ostatnio nawet wieczorne podlewanie im nie przeszkadzało   Glicynia już niestety przekwita i pozostaje tylko mieć nadzieję na powtórne kwitnienie letnie no i na kolejne wiosenne morza kwiatków tak obfite jak w tym roku
 Glicynia już niestety przekwita i pozostaje tylko mieć nadzieję na powtórne kwitnienie letnie no i na kolejne wiosenne morza kwiatków tak obfite jak w tym roku   
  aż ciężko wyjść by porobić fotki bo jak tylko wychodzę to latam z wężem ogrodowym i podlewam... u Ciebie też tak sucho i upalnie? Ponoć ma być teraz ciut deszczu, a potem znów sporo słonka i upałów...
 aż ciężko wyjść by porobić fotki bo jak tylko wychodzę to latam z wężem ogrodowym i podlewam... u Ciebie też tak sucho i upalnie? Ponoć ma być teraz ciut deszczu, a potem znów sporo słonka i upałów...  Teraz i tak codziennie wszystkie roślinki dostają prysznic więc niedługo nie będzie się trzeba martwić szkodnikami
 Teraz i tak codziennie wszystkie roślinki dostają prysznic więc niedługo nie będzie się trzeba martwić szkodnikami   Ja zdecydowanie bardziej nie lubię bruzdownicy na różach
 Ja zdecydowanie bardziej nie lubię bruzdownicy na różach   Ta to potrafi popsuć kwitnienie
 Ta to potrafi popsuć kwitnienie   no i opuchlakowe paskudy...brrr
 no i opuchlakowe paskudy...brrr  Palibin niestety już po kwitnieniu - szybki w tym roku
 Palibin niestety już po kwitnieniu - szybki w tym roku   Muszę go zaraz po upałach mocno przyciąć na kuleczkę
 Muszę go zaraz po upałach mocno przyciąć na kuleczkę   
  Pozostałe mniej kwitły ale to przez mniejsze rozrośnięcie w zeszłym roku... one jednak wymagają trochę czasu by pokazać swój urok
  Pozostałe mniej kwitły ale to przez mniejsze rozrośnięcie w zeszłym roku... one jednak wymagają trochę czasu by pokazać swój urok  

Radzą sobie nawet w cieniu ! Zobaczymy co będzie w kolejnych sezonach ale mam nadzieję, że pozostaną ze mną na długo
  Radzą sobie nawet w cieniu ! Zobaczymy co będzie w kolejnych sezonach ale mam nadzieję, że pozostaną ze mną na długo   
  Niestety u mnie wiele roślin potrzebuje naprawdę dużo czasu na zadomowienie się
  Niestety u mnie wiele roślin potrzebuje naprawdę dużo czasu na zadomowienie się  

Całe wczorajsze popołudnie była burza... aż stały kałuże przez chwilę
 Całe wczorajsze popołudnie była burza... aż stały kałuże przez chwilę   Roślinki się cieszą wodą po suszy jaka przez upały była mimo podlewania...
 Roślinki się cieszą wodą po suszy jaka przez upały była mimo podlewania...  

U mnie pewnie będą potrzebowały ze 2 lata by się zadomowić choć jeden niebieski dał radę nawet po roku już nieźle wyglądać
 U mnie pewnie będą potrzebowały ze 2 lata by się zadomowić choć jeden niebieski dał radę nawet po roku już nieźle wyglądać   Jakoś jest cała grupa roślin które tutaj potrzebują dość długiego zadamawiania się by wyglądały ładnie... gdzie u innych na drugi rok to są już jakby zawsze z tego miejsca
 Jakoś jest cała grupa roślin które tutaj potrzebują dość długiego zadamawiania się by wyglądały ładnie... gdzie u innych na drugi rok to są już jakby zawsze z tego miejsca   Czasem nawet boję się coś przesadzić lub podzielić bo potem mogę mieć kłopoty z tą rośliną mimo iż długo już u mnie mieszkała i wygląda ok... no i wydawałoby się, że jest przystosowana do warunków ogrodu...
 Czasem nawet boję się coś przesadzić lub podzielić bo potem mogę mieć kłopoty z tą rośliną mimo iż długo już u mnie mieszkała i wygląda ok... no i wydawałoby się, że jest przystosowana do warunków ogrodu...  ostatnie dni to tylko z wężem po ogrodzie biegałam i nawet nic obejrzeć nie było kiedy bo albo upał, że nie dało się siedzieć w ogrodzie albo był czas na podlewanie
 ostatnie dni to tylko z wężem po ogrodzie biegałam i nawet nic obejrzeć nie było kiedy bo albo upał, że nie dało się siedzieć w ogrodzie albo był czas na podlewanie    
  Współczuję wykopywania czosnków - moje dopiero sadzone więc na szczęście w tym roku nie muszę nic wysadzać... chyba nic z cebulowych nie ruszę - nawet tulipanów ! Ot taki buncik po tym jak w zeszłym roku pogoda wykończyła mi hiacynty więc nie miałam ich nawet jak wykopać...
 Współczuję wykopywania czosnków - moje dopiero sadzone więc na szczęście w tym roku nie muszę nic wysadzać... chyba nic z cebulowych nie ruszę - nawet tulipanów ! Ot taki buncik po tym jak w zeszłym roku pogoda wykończyła mi hiacynty więc nie miałam ich nawet jak wykopać...  
  Rosną w gorących kamieniach prawie bez ziemi już kolejny rok ciesząc kwiatami
 Rosną w gorących kamieniach prawie bez ziemi już kolejny rok ciesząc kwiatami   Nawet kocie potwory wylegujące się na kamieniach im niestraszne
 Nawet kocie potwory wylegujące się na kamieniach im niestraszne