Fantastyczne zdjęcia zrobiłaś anemonowi De Caen
 .
.Nie mogę się nadziwić mistrzostwu Stwórcy, z jakim zbudował ten kwiatek

Pozdrawiam - Jagoda

.
. 

Jak Wszystkim zwierzątkom było gorąco i szukały chłodu
 Jak Wszystkim zwierzątkom było gorąco i szukały chłodu 

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

Po wczorajszym upalnym dniu przyszła burza, obficie popadało, więc jestem z części prac zwolniona. Dlatego pogadam dzisiaj tylko z chwastami i posadzę w końcu astry i aksamitki, które już dawno powinnam powysadzać, ale upały mnie powstrzymały.
 Po wczorajszym upalnym dniu przyszła burza, obficie popadało, więc jestem z części prac zwolniona. Dlatego pogadam dzisiaj tylko z chwastami i posadzę w końcu astry i aksamitki, które już dawno powinnam powysadzać, ale upały mnie powstrzymały.  

Miłej niedzieli, owocnych głosowań
  Miłej niedzieli, owocnych głosowań 

będę mogła dużo u Ciebie podejrzeć bo mój ogród dopiero powstaje mam tego sporo do ogarnięcia , u mnie dużo roślin z własnego siewu ... dużo sieje i fajnie mi to wychodzi
 będę mogła dużo u Ciebie podejrzeć bo mój ogród dopiero powstaje mam tego sporo do ogarnięcia , u mnie dużo roślin z własnego siewu ... dużo sieje i fajnie mi to wychodzi  

ale potem się uśmiałam jak przeczytałam o co chodzi  ...
  ale potem się uśmiałam jak przeczytałam o co chodzi  ...  

Raz miałam nawet i zakwitł, 1 na 5
 Raz miałam nawet i zakwitł, 1 na 5  

Moja sunia w upały położyła się w strumieniu przy kaskadzie i tak się chłodziła co jakiś czas.
 Moja sunia w upały położyła się w strumieniu przy kaskadzie i tak się chłodziła co jakiś czas.

. Dzisiaj moja mama zauważyła je na moich rabatach, stanęła jak wryta
 . Dzisiaj moja mama zauważyła je na moich rabatach, stanęła jak wryta   i mówi: CO TO?? Ja chcę też to mieć.
  i mówi: CO TO?? Ja chcę też to mieć.  I odmów tu matce rodzonej ....wykopałam jeden krzaczek, nawet już zapączkowany i moja mama szczęśliwa odjechała. Wypasiony storczyk, zakupiony z okazji Jej święta zbladł przy poświacie anemona
 I odmów tu matce rodzonej ....wykopałam jeden krzaczek, nawet już zapączkowany i moja mama szczęśliwa odjechała. Wypasiony storczyk, zakupiony z okazji Jej święta zbladł przy poświacie anemona  .Pozdrawiam
 .Pozdrawiam   
  Ja też odkryłam urok kwiatów, bylin sianych własnoręcznie. I , chociaż porażki zdarzają się wielokrotnie, ten sposób pozyskiwania nowych roślin jest...bezcenny w każdym tego słowa znaczeniu
  Ja też odkryłam urok kwiatów, bylin sianych własnoręcznie. I , chociaż porażki zdarzają się wielokrotnie, ten sposób pozyskiwania nowych roślin jest...bezcenny w każdym tego słowa znaczeniu  .
 . 
  . Moje różowe też wyglądają na bardzo żywotne. Jest ich juz kilka prześlicznie rozwiniętych kwiatków, i widzę nowe pączusie. I gdy pomyślę, że pomyliłam go z chwastem ....i prawie usunęłam.Jednak znaczniki by mi się przydały.
 . Moje różowe też wyglądają na bardzo żywotne. Jest ich juz kilka prześlicznie rozwiniętych kwiatków, i widzę nowe pączusie. I gdy pomyślę, że pomyliłam go z chwastem ....i prawie usunęłam.Jednak znaczniki by mi się przydały.   
  Ja nawet dobrze nie pamiętam kiedy to zrobiłam, coś mi świta...ale znając mnie, posadziłam i ...nie wierząc, że coś z tego wyjdzie, zapomniałam.
 Ja nawet dobrze nie pamiętam kiedy to zrobiłam, coś mi świta...ale znając mnie, posadziłam i ...nie wierząc, że coś z tego wyjdzie, zapomniałam.   

Małgosiu Twoje cudeńko anemonek uroczy.
 Małgosiu Twoje cudeńko anemonek uroczy.   

to jednak się skuszę (w worki się ubiorę
  to jednak się skuszę (w worki się ubiorę  ). Ja też uwielbiam truskawki ale jeszcze u mnie długo będą zielone, ale za to była jedna dojrzała jagoda kamczacka, niestety Julia nie chciała jej podzielić na pół
 ). Ja też uwielbiam truskawki ale jeszcze u mnie długo będą zielone, ale za to była jedna dojrzała jagoda kamczacka, niestety Julia nie chciała jej podzielić na pół  i poczęstować młodszą siostrę
  i poczęstować młodszą siostrę