Twój Rhapsody przypomina mi ciut mojego Ministra. Ponawiam pytanie: ile ty masz hektarów na balkonie?
Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Aniu dziękuję za charakterystykę róż.
I bardzo żałuję, że u mnie w okolicy nie sprzedają z nazwami odmianowymi, tylko np: róża okrywowa różowa, róża wielkokwiatowa czerwona, itd.
Twój Rhapsody przypomina mi ciut mojego Ministra. Ponawiam pytanie: ile ty masz hektarów na balkonie?
Przyjedź do mnie i mój zagospodaruj. 
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, tylko godzinkę szukałaś miejsca na Annabellkę? Szybko Ci poszło
Ja kilka dni nie mogłam znaleźć miejsca na powojnika Golden Tiara. A jak już znalazłam i ochoczo zabrałam się za kopanie, to trafiłam na kamień. Nie byłam w stanie go sama wykopać - ma prawie pół metra długości i waży 40 kg
M. ledwo go wydobył... No i miała być mała dziurka pod clemka, a zmieszczą się tam co najmniej dwa
Zachorowałam więc momentalnie na włoskiego Night Veil. Z żółtym będzie ładnie się komponował
Pączucie na różach cudne
Mogłabym je oglądać bez końca... Eden jak długo u Ciebie? Moja od wiosny i przyznam, że jestem nią zszokowana - ona podobno z tych, które potrzebują czasu, a moja jest w tej chwili najdorodniejszą różą z wiosennych nasadzeń. Potwierdza się fakt, jakie znaczenie ma sadzonka.. Miała kilka pędów, ale jeden najgrubszy miał średnicę ponad 1 cm. Niestety tylko raz w życiu trafiła mi się tak cudna różyca z nagim korzeniem. Patrzę też na Twoją Cristatę i bardzo przypomina mi mojego Cardinala de Richelieu.. Może mój Cardinal jest kimś innym? Nie masz go przypadkiem, żeby porównać pąki i liście? 
Pączucie na różach cudne
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Co za trójca! Będzie bajecznie jak zakwitnąAnnes 77 pisze: Eden a dalej Piano,a następnie Princeese Aleksandra of Kent
Nie dziwię się, że Cristatę kupiłaś chociażby dla samych pąków, też mi sie podobają mchowe z tej fazie rozwoju, ja chorują na Nuits de Young, ta ciemna barwa, hmm fajnie razem komponowałyby się ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Niedawno przeszła u mnie burza z piorunami,błyskami,podlało dziś skoszoną trawkę,tylko nawozu mi zabrakło,ale jeszcze dokupię....
Robercie oczywiście,że pochwały lubią wszystkie powojniki,ale nie dla wszystkich się należą...Princess Diana w tym roku mizernie wygląda,a to jego trzeci rok,za to Roogouchi ma juz chyba na działce ze 3 metry...no szalony
Ilonko Cristata w pąku zamkniętym wygląda jakby coś ją obsiadło,ale jak zacznie otwierać pąk to dopiero jest obrazek,jak pęknięta skorupka owocu kasztana...tylko kolor różowy
Aniu Felicite kwitnie raz,ale bardzo skutecznie i obficie
RudaZaba LO jedna z pierwszych i na dodatek powtarza
Uwielbiam te różę zaraz po Edence
Maju mam nadzieję,że uda mi się obfocić Felicite w najlepszym jej wydaniu
Gercia spisuje się wspaniale,wszystkie róże dobrze przezimowały,jedynie zaskoczyła mnie Giardina,której pędy niektóre musiałam wyciąć przy podstawie
Czekam na Twój wątek Majeczko
Pepsi troszkę różyczek się nazbierało,dużo dwa lata temu wypadło,chyba z 40 sztuk,ale niezmiennie jestem im wierna i cały rok czekam na czerwiec
Aneczko LO możesz zamówić z Ros....stamtąd mam swoją,cieszę się,że ją mam,nie jest droga,spróbuj
Rhapsody jest bardziej niebieski,dodatkowo lekko pachnie
Balkonu nie mierzyłam,ale jutro pognam z miarą
Moja mama mówi,że mam oranżerię na balkonie
Z roku na rok mówię,że w tym roku będą tylko pelasie i powojniki,ale co ja poradzę jak ja wszystkie roślinki kocham? nawet jedną żurawkę przytargałam z działki,bo słabo rosła,rośnie sobie w doniczce i nawet zakwitła,jestem dumna hehe Cherry Cola tak ma na imię
Widziałam Twój balkon i masz super zagospodarowany
Milenko no godzinkę szukałam,musiałam ruchy zagęszczać...mam nadzieję,że dobrą miejscówkę jej wybrałam
Spory kamień o kurczę...ładne połączenie żółty z fioletem
Edenki mam trzy i każda ma pąki,najstarsza ma 4 lata,a najmłodsza 2,rok po roku dokupowałam po jednym egzemplarzu.Cieszę się,że Twoja Edenka to udany okaz
Będę Ci kibicować,aby ładnie rosła w tak pięknym ogrodzie jaki tworzysz i ile pracy wkładasz w miejsce,które zapewne kochasz
Pąki Cristaty i Cardinala są zupełnie inne,zaraz wstawię pąk Cardinala
Pąk Cardinala....

Eden lada moment...

Princesse Aleksandra of Kent

Charles Austin

First Lady

Rose de Rescht

Comte de Chambord

Irysek...

Dobrej nocy życzę wszystkim:)
Robercie oczywiście,że pochwały lubią wszystkie powojniki,ale nie dla wszystkich się należą...Princess Diana w tym roku mizernie wygląda,a to jego trzeci rok,za to Roogouchi ma juz chyba na działce ze 3 metry...no szalony
Ilonko Cristata w pąku zamkniętym wygląda jakby coś ją obsiadło,ale jak zacznie otwierać pąk to dopiero jest obrazek,jak pęknięta skorupka owocu kasztana...tylko kolor różowy
Aniu Felicite kwitnie raz,ale bardzo skutecznie i obficie
RudaZaba LO jedna z pierwszych i na dodatek powtarza
Maju mam nadzieję,że uda mi się obfocić Felicite w najlepszym jej wydaniu
Czekam na Twój wątek Majeczko
Pepsi troszkę różyczek się nazbierało,dużo dwa lata temu wypadło,chyba z 40 sztuk,ale niezmiennie jestem im wierna i cały rok czekam na czerwiec
Aneczko LO możesz zamówić z Ros....stamtąd mam swoją,cieszę się,że ją mam,nie jest droga,spróbuj
Rhapsody jest bardziej niebieski,dodatkowo lekko pachnie
Balkonu nie mierzyłam,ale jutro pognam z miarą
Widziałam Twój balkon i masz super zagospodarowany
Milenko no godzinkę szukałam,musiałam ruchy zagęszczać...mam nadzieję,że dobrą miejscówkę jej wybrałam
Spory kamień o kurczę...ładne połączenie żółty z fioletem
Pąki Cristaty i Cardinala są zupełnie inne,zaraz wstawię pąk Cardinala
Pąk Cardinala....

Eden lada moment...

Princesse Aleksandra of Kent

Charles Austin

First Lady

Rose de Rescht

Comte de Chambord

Irysek...

Dobrej nocy życzę wszystkim:)
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Christata ma śliczne te pąki mój Nuits też ma ładne te pąki jakby oblepione mszycami
Szkoda tylko ,że raz kwitnie i nie zgra sie z Maigoldem ,bo rosną razem .Moja LO też lada chwila pokaże kwiaty .Aniu zaczął sie prawdziwy sezon
jak ja kocham te chwile oby trwały i trwały
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Płukałaś te pąki przed fotografowaniem czy jak, że nie ma ani jednej mszycy ?
Ja nie mogę wybrać bez niej żadnego.
Gdzie nie spojrzeć to same mszyce wiszą.......bo już są kaput.
Deszczyk by się przydał, żeby teraz spłukał to dziadostwo.
Podobno mają być burze, oby nie gwałtowne i nie z gradem.
Ja nie mogę wybrać bez niej żadnego.
Gdzie nie spojrzeć to same mszyce wiszą.......bo już są kaput.
Deszczyk by się przydał, żeby teraz spłukał to dziadostwo.
Podobno mają być burze, oby nie gwałtowne i nie z gradem.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Oo, dziękuję Aniu!
Czyli mój to na 100% nie Cardinal... Nawet listki nie pasują
W takim razie odczuwam podwójne podniecenie na myśl o kwiatach tego różanego krzaczka
Jutro zrobię i wstawię fotki. Ach, Charles...
Iryskowi też należą się pochwały
Zupełnie nie znam tych kwiatów, nawet nie wiem, czy one pachną 
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Też przydałaby się burza z deszczem i u nas.
Pięknie wygląda Charles Austin, mój coś podłapał, albo to skutek tych majowych przymrozków, bo nędznie teraz rośnie i pąków brak. Ale Twoje róże się rozkręcają
Pięknie wygląda Charles Austin, mój coś podłapał, albo to skutek tych majowych przymrozków, bo nędznie teraz rośnie i pąków brak. Ale Twoje róże się rozkręcają
Pozdrawiam, Alicja
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz tłuste róże
Ogromnie się cieszę, że je zobaczę, na swoje muszę nieco poczekać. Teresa oberwała mrozem i wszystkie pąki jej zeschły, tworzy nowe. Dzięki temu wygrała Stanwell Perpetual
Eden wydawała się po zimie całkiem ładna, ale w końcu musiałam obciąć ją dość nisko i na razie ma mnóstwo czerwonych liści. To nie jest róża na mój klimat, ale upieram się, żeby ją mieć
Chopin denerwuje mnie bardziej, drugi raz już jej nie kupię.
Ile tych roślinek u Ciebie już w pąkach, lada moment będą kwitły i cieszyły nas swoim wyglądem.
Irysek bardzo ładny.
Irysek bardzo ładny.
Pozdrawiam, Robert.
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ale mnie zachwycił ten Iwan
I jak szybko u Ciebie róże wystartowały 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
O,proszę jakie i u Ciebie róże wyrywne,już pąki otwierają,kolorki pokazują i czarują
Wcale nie dziwię się,że Ivan lubi pochwały ,bo jest piękny

Wcale nie dziwię się,że Ivan lubi pochwały ,bo jest piękny
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
U mnie Rhapsody mocniej się wybarwił. Jest intensywnie granatowy. Ivan ciągle cudo. Dobra reklama. Kupię koniecznie.
A róże tuż tuż, muszę pilnować bo masz masę pąków już wielkich. Serce bije mocniej na ten widok.
A róże tuż tuż, muszę pilnować bo masz masę pąków już wielkich. Serce bije mocniej na ten widok.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu moje rh są płytko posadzone, rosną w ziemi i są wyściółkowane korą. Teoretycznie na 5, praktycznie lekka 3. Piękne masz to oczko. Jest zachwycające. Różyczki już niedługo. U wszystkich czekam na ich piękny spektakl. Chippendale mnie bardzo interesuje. Już prawie ją kupiłam i jakoś tak wyszło.. że jej nie mam. Pewnie w przyszłym roku się zdecyduję.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
W sobotę byłam przygotowana na grilla długo wyczekiwanego przez cały rok,ale pogoda zadecydowała,że odpuściliśmy.
Za to w niedzielę sobie odbiliśmy i rodzinką pojechaliśmy na działeczkę...a tam LO zakwitła bukietem kwiatów
Coraz więcej róż otwiera pąki,mszyce gdzieniegdzie się pojawiły,ale jak mała ilość to zgniatam,a jak większa to pryskam preparatem...
Jadziu ja też kocham ten czas,na który tyle czekamy...i jest nadeszła chwila,kiedy chłonę każdą minutę na działce jak gąbka
Grażynko u mnie ostatnio niezłe burze przeszły to i zmyły te wstrętne robale...
Milenko jestem ciekawa Twojej róży co to za pięknisia
Wiesz,że ja nie wąchałam nigdy irysów? Muszę to koniecznie zrobić i wtedy zdam relację:)
AlanaCharles u mnie zdrowy i mogę to napisać,że w tym roku absolutnie dorodny,bez chorób,może dlatego,że rośnie sobie w truskawkach i ma niezły przeciąg? Z tego co wiem to róże nie lubią być ściśnięte,musi być przewiew,aby liście mogły się osuszyć po deszczu...
Ewciu Ty obejrzysz sobie u mnie,a potem ja będę wzdychała oglądając Twoje różyczki
Nie martw się,Tereska da radę...w końcu to Teresia nasza
Chopin czemu ma takie złe notowania u Ciebie?
Robercie wszystko kwitnie na potęgę,po dwóch dniach są widoczne różnice w kwitnieniu:)
Drewutnia Ivan wciąż kwitnie,jest naprawdę bogaty w kwiaty...
Anabuko pąki mają kolorek,ale się cieszę,a niektóre z nich pokazały kwiaty...
Jolu Rhapsody ma piękny kolorek,u mnie wciąż rośnie taka sama,ani mniejsza,ani większa:)
Zaraz wstawię parę fotek aktualnych...
Madziu Chippendale to bardzo ciekawa odmiana,róża rabatowa,zaraz pokażę jak otworzyła pierwszy kwiat
Rh powinny się zadomowić,daj im czas,podlej Magiczną Siłą Substrala,będzie dobrze:)
Róże szaleją,dostały wody i słońca to jest recepta:)
Felicite Permantier powoli zaczyna

The Weedgwood Rose i pierwszy kwiat tej wiosny

Louise Odier czaruje przy oczku...

Comte de Chambord

Princesse Aleksandta of Kent

Rose de Rescht

Bougle de Neige w tym roku przeszła samą siebie...

Czekam również na Veichenblau...

Doctorek Jamain w pąkach w ramionach przywrotnika...

Stefa w pąkach...

Chippendale i piękny kwiat

Artemis ...

Gabcia odpoczywa w cieniu

Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)
Za to w niedzielę sobie odbiliśmy i rodzinką pojechaliśmy na działeczkę...a tam LO zakwitła bukietem kwiatów
Coraz więcej róż otwiera pąki,mszyce gdzieniegdzie się pojawiły,ale jak mała ilość to zgniatam,a jak większa to pryskam preparatem...
Jadziu ja też kocham ten czas,na który tyle czekamy...i jest nadeszła chwila,kiedy chłonę każdą minutę na działce jak gąbka
Grażynko u mnie ostatnio niezłe burze przeszły to i zmyły te wstrętne robale...
Milenko jestem ciekawa Twojej róży co to za pięknisia
AlanaCharles u mnie zdrowy i mogę to napisać,że w tym roku absolutnie dorodny,bez chorób,może dlatego,że rośnie sobie w truskawkach i ma niezły przeciąg? Z tego co wiem to róże nie lubią być ściśnięte,musi być przewiew,aby liście mogły się osuszyć po deszczu...
Ewciu Ty obejrzysz sobie u mnie,a potem ja będę wzdychała oglądając Twoje różyczki
Robercie wszystko kwitnie na potęgę,po dwóch dniach są widoczne różnice w kwitnieniu:)
Drewutnia Ivan wciąż kwitnie,jest naprawdę bogaty w kwiaty...
Anabuko pąki mają kolorek,ale się cieszę,a niektóre z nich pokazały kwiaty...
Jolu Rhapsody ma piękny kolorek,u mnie wciąż rośnie taka sama,ani mniejsza,ani większa:)
Zaraz wstawię parę fotek aktualnych...
Madziu Chippendale to bardzo ciekawa odmiana,róża rabatowa,zaraz pokażę jak otworzyła pierwszy kwiat
Rh powinny się zadomowić,daj im czas,podlej Magiczną Siłą Substrala,będzie dobrze:)
Róże szaleją,dostały wody i słońca to jest recepta:)
Felicite Permantier powoli zaczyna

The Weedgwood Rose i pierwszy kwiat tej wiosny

Louise Odier czaruje przy oczku...

Comte de Chambord

Princesse Aleksandta of Kent

Rose de Rescht

Bougle de Neige w tym roku przeszła samą siebie...

Czekam również na Veichenblau...

Doctorek Jamain w pąkach w ramionach przywrotnika...

Stefa w pąkach...

Chippendale i piękny kwiat

Artemis ...

Gabcia odpoczywa w cieniu

Pozdrawiam serdecznie wszystkich:)