Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Rób Bogusiu i pokazuj, ja na razie muszę się odnaleźć w nowej rzeczywistości , pomocnik się ewakuował na dłużej , jakoś z niczym nie mogę zdążyć. Wracam zmęczona z pracy i zasnąć nie mogę.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bwoj54 pisze:Mariolu!...dziękuję za pochwały....przestrzeni ;:306 ...i ogrodu. Kochana , ja na emeryturze ...'chwytam' czas.
Mogłam na nią przejść po 30 latach pracy/ choć przeszłam po 34 latach/. Byłam...i nadal jestem pełna energii., pomysłów ... szczęśliwa,ze mogę realizować swoje pasje, rozwijać zainteresowania, pomagać moim dorosłym synom i im rodzinom. Zawsze wolałam dawać...niż brać. Mamy na razie jedyną/ 11 letnią/ wnuczkę, której poświęcamy bardzo dużo czasu.Razem jeździmy na wycieczki, wypady weekendowe, wczasy w okresie wakacji...chodzimy na basen, wspólne niedzielne obiadki .
Dla ludzi z pasją, czas emerytury...to fantastyczny czas. Nie jesteś związana terminami, porannym wstawaniem...dzieci dorosłe...sielskie życie/pod warunkiem ,ze potrafisz je sobie sielsko ułożyć/. Ja jestem szczęśliwa ...i moja rodzina też
Brawo Bogusiu, tak dalej, tak dalej ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani ...po wczorajszej, wieczornej burzy i ulewnej nocy...dzisiaj słonecznie, upalnie...28 C..i zapowiedzi kolejnych burz.
Sporo kwiatków zwłaszcza tych większych...irysy, orliki...zmieniło swoją pozycję"skłoniły się ku ziemi" :;230
Wstawiam jeszcze cieplutkie ...aczkolwiek z kroplami deszczu fotki...
Zapraszam do ...oglądania, relaksowania się...a w razie odczuwanego zmęczenia..." przycupnijcie" :;230 na ławeczce...
Mariolu!...to te panie,które nie "grzeszą" pracą najczęściej tak komentują...."nic nie robisz tylko siedzisz w ogrodzie'
Moja sąsiadka , która dopiero wczoraj obudziła się z zimowego letargu....stwierdziła,ze jak skończę u siebie to mam jej ogród doprowadzić do wyglądu , stosownie do końcówki maja.Ona na razie wytycza scieżki...i grządki :;230
Jurku!...witam ...nareszcie zdecydowałeś się zaglądnąć. Nie tylko do siedzenia dużo miejsca ...ale także służę leżaczkami ;:108
Eluniu!...no to maj dla Ciebie bardzo obfity w wydarzenia.Czeka was w niedzielę ważna rodzinna uroczystość...zatem życzę samych radości , pięknej pogody i wspaniałego przeżycia duchowego.
Danusiu!...będę tworzyła ... pokazywała. W poniedziałek zaopatrzę się we wszystkie niezbędne materiały...na razie zmieniam kompozycje kwiatowe w gazonach...z bratkowych na szałwiowo- lobeliowe i pelargonie w duecie z lobelią. Bezsenne noce to tez moja zmora... ;:108
Iwonko!... ten czas dla mnie okazał się tak łaskawy...wspaniały, a tak bałam się przejścia na emeryturę.

zapraszam do ogrodu!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Bogusiu miło mi było przespacerować się po Twoim ogrodzie ;:63 Naprawdę pięknie u Ciebie.Mam nadzieję,że nocne opady nie wyrządziły szkód a jedynie wyręczyły cię w podlewaniu.Irysy pięknie rozkwitły.Czy dobrze zauważyłam,że kwitnie już dalia ;:oj Pozwolisz,że skopiuję pomysł na huśtawkę z ławką,bo bardzo mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!...bardzo proszę, zezwalam- korzystaj z pomysłu mojego syna ...on jest też wykonawcą tej huśtawki. Dalia , tak ...kwitnie. Posadziłam ją w marcu do skrzynki...i tak podpędziłam w tunelu foliowym. Irysy pięknie kwitną...ale ze względu na ciągłe opady...sporo z nich "leży". Parnota u mnie niesamowita...a przed chwilą solidnie "lunęło"
Beatko!...teraz wyobraź sobie ...ile ja robię przebiegu w ciągu dnia po swoim ogrodzie.
Dzisiaj cztery razy obeszłam dookoła...pierwszy raz sprawdzić straty...po nocnej ulewie, drugi raz ..sfotografować aktualne obrazki...trzeci raz ... korzystając z napojonej ziemi...posadziłam trochę jednorocznych i jednocześnie plewiłam. Ostatni obchód...zasiliłam roślinki nawozem...wszystkie bez wyjątku. Wróciłam do domu...i lunęło. Posiliłam się zrobionymi wczoraj wieczorem gołąbkami, zaparzyłam kawkę...krotki relaks na FO...i zmiana ...nastał czas na prace domowe.
Sadziłam tez dzisiaj roślinki w donice i gazony przed domem. Wyobraź sobie ,ze wcale nie męczy mnie takie chodzenie...
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bogusiu :wit
Ładny ten Twój busz kolorowy,jak w lecie już wygląda ;:108
Dalia już Ci kwitnie ?? ;:oj
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Też się przeszedłem po Twoich włościach i nogi bolą ...
Ale widoki rekompensują to ;:108
Pozdrówki,
SŁA
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Bogusiu :wit
Ślicznie , jak u Moneta ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich wspaniałych gości w pochmurny , niedzielny poranek i zapraszam na poranną, aromatyczną kawkę.
Cieszę się,ze odwiedzacie mój ogród...pomimo ogromnego jego areału i padającym co chwilę deszczem . To wlaśnie z myślą o Was zadbałam... o wygodne miejsce odpoczynku w różnych jego częściach. Niestety, trwające od dwóch miesięcy ...z niewielkimi przerwami opady...zniechęcają mnie do wynoszenia "miękkich poduch" celem podniesienia komfortu odpoczynku. Myślę,ze w końcu nadejdą bezdeszczowe dni...
W kwietniu deszczowych dni było 15...w maju już... 12. Trawa gęsta, soczysta zieleń, roślinki napojone...tylko ja nie nadążam za chwastami i bujnie rosnącą trawą .
Aniu!/ anabuko/...tak dalia solidnie podpędzona w tunelu foliowym....kwitnie.
Łany kwitnących kwiatów wywołują uczucie zadowolenia , satysfakcji z wykonanej pracy ...i trochę niedosytu...za szybko ten czas kwitnienia mija.
Sławku!...cieszę się,ze ogrodowe widoki zrekompensowały...stan 'obolałych nóg' wywołany długim spacerem , po moich wiejskich włościach. Przemierzam kilkakrotnie w ciągu dnia ten areał...
Alu!...porównanie moich ogrodowych widoków ....do impresjonistycznych obrazów Moneta...dzięki!
...może byłyby dla niego natchnieniem , inspiracją... ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Bogusiu.Ja cały czas zaglądałem do Twojego ogrodu, tylko nie mogłem pisać.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku!...cieszę się,że nie zapomniałeś...
...a ja błądzę...próbuję odnaleźć drogę do Twojego rojnikowiska...i "klops"
Pozdrawiam niedzielnie... ;:180
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Doprawdy nie wiem, jak Ty ogarniasz te hektary ;:oj Te wszystkie sympatyczne zakąteczki...
We wtorek przywożą mi taka hu stawkę. Zafundowałam sobie taką na dzień matki. A co :heja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!...na razie jeszcze jakoś ogarniam...choć coraz trudniej. Z dnia na dzień w głowie rodzą się nowe pomysły/ efekt bycia na FO/...a to wymaga poświecenia dodatkowego czasu, którego ciągle brakuje. Taka moja natura...nie potrafię "stać w miejscu" :;230 No to teraz "pohuśtasz się"... ;:108
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Witaj Bogusiu, zgubiłam Cię gdzieś :oops: w moim maratonie ostatnimi czasy... Pięknie u Ciebie, takie łany kwiecia :) Ja chcę na emeryturę! ;:306
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu ogród świetnie się prezentuje, ale ja przyszłam ...wiesz po co? zobaczyć różyczkę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”