Moja działka i róże-danutab cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Teraz to dopiero Danusiu masz widoki i zapachy
Karolek ładniejszy w tym różu chociaż nie powiem ten pierwszy kwiat też był śliczny .Za chwilkę będzie jak w raju jak zakwitną róże 
Dzisiaj odważyłam się pójść na działkę by zobaczyć jak wygląda po tych ulewach. Pogoda nie najlepsza cały czas pada drobny deszcz, ale cóż zobaczyć trzeba było. Tym bardziej że mam w szklarni w małej szklarence sadzonki i trzeba było to przewietrzyć. Oczywiście wczoraj przyszła paczka z roślinkami i też nie chciałam je trzymać w domu. Na obecną chwilę nie widać wielkich strat, ani zniszczeń, zobaczymy jak to będzie dalej. Kwiaty wiadomo to co rozwinięte wyglądają jak zmokłe kuty, gałązki młode krzewów i drzewek zwisające w dół, będzie trzeba podwiązywać.
Elwi irysów też mam sporo ale one kwitną w odstępach i to dobrze bo można nimi cieszyć się dłużej
Jadziu dzisiaj zrobiłam Karlowi zdjęcie wraca do swoich odcieni i nawet te deszcze godnie zniósł. Myślałam że będzie wyglądał gorzej.
To kilka migawek z dzisiejszego dnia.
Karl Heinz Hanisch
Martha

Othello

przemoknięta Serafina ale trzyma się dzielnie.

no i oczywiście przemoknięte azalie

Elwi irysów też mam sporo ale one kwitną w odstępach i to dobrze bo można nimi cieszyć się dłużej
Jadziu dzisiaj zrobiłam Karlowi zdjęcie wraca do swoich odcieni i nawet te deszcze godnie zniósł. Myślałam że będzie wyglądał gorzej.
To kilka migawek z dzisiejszego dnia.
Karl Heinz Hanisch
Martha

Othello

przemoknięta Serafina ale trzyma się dzielnie.

no i oczywiście przemoknięte azalie

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu u mnie leje teraz i to naprawdę mocno...
Ślicznie zakwitły różyczki,a clematis Serafina jaki ładny
Ślicznie zakwitły różyczki,a clematis Serafina jaki ładny
- JAKUCH

Danusiu fajnie kwitną azalie tylko te deszcze je sponiewierały totalnie ,że wszystkie kwiaty leżą na ziemi .Piękna Marta będę musiała wybrać sie do Basi na zwiady .Karolek wygląda dobrze po deszczach ,bo ma mocne płatki ,które tak szybko nie przemakają
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Dobrze Danusiu, że obyło się bez strat
Ja też dzisiaj zrobiłam mały obchód - deszcz zniszczył mi azalię sylphides i płatki piwonii drzewiastej gniją
Na szczęście to już chyba koniec deszczu...
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Danusiu u Ciebie już kwitnie Martha
cudna jest
Moja cała w pąkach ale do kwitnienia to chyba daleko.
Biedne roślinki po tych deszczach ,co prawda był on bardzo potrzebny ,no ale już chyba wystarczy
Moja cała w pąkach ale do kwitnienia to chyba daleko.
Biedne roślinki po tych deszczach ,co prawda był on bardzo potrzebny ,no ale już chyba wystarczy
Chciałam pokazać moją piątkową dostawę roślinek. Kupiłam małe sadzonki hortensji, bo muszą w tym roku rosnąć w donicy. Na stałe miejsce będą wysadzone w przyszłym roku jak się uporam z tamtym terenem. Mają więc czas podrosnąć do przyszłego roku.
HORTENSJA Diamant Roug, HORTENSJA Wim's Red, Len Nowozelandzki Jester, Ubiore wiecznie zielony lila
[/URL} [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16b3c3820564e50.html]

Aniu u nas dzisiaj jak na razie nie pada i jest około 14 stopni, mam nadzieję że pogoda będzie się poprawiać. Trochę wczorajszych zmokniętych azalii z daleka nie wygląda to najgorzej

Jadziu na pewno Cię oczaruje Martha, z Karla jestem zadowolona. Zobaczymy jak przetrwa zimę. Będzie pierwszy raz od 3 lat zimował w gruncie.
Cały krzaczek Marthy kupiony wiosną oraz Othello on nic nie ucierpiał stoi pod zadaszeniem.

Elwi ja też mam nadzieję że będzie już coraz lepiej, dosyć się wycierpiały te biedne rośliny. Szkoda że azalię sylphides nie doczekała się pięknego kwitnienia, a jeszcze bardziej było by mi żal piwonii krzaczastej.
Weigela Naomi Campbell i lobelia chyba Mrs Clibran

Tolinko moja Martha jest w donicy może dlatego już kwitnie,teraz u nas za oknem trochę nieśmiało zagląda słoneczko, może będzie już lepiej.
To rabata na której za niedługo powinny zakwitnąć róże i liliowce no i mój pupil

HORTENSJA Diamant Roug, HORTENSJA Wim's Red, Len Nowozelandzki Jester, Ubiore wiecznie zielony lila
[/URL} [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a16b3c3820564e50.html]

Aniu u nas dzisiaj jak na razie nie pada i jest około 14 stopni, mam nadzieję że pogoda będzie się poprawiać. Trochę wczorajszych zmokniętych azalii z daleka nie wygląda to najgorzej

Jadziu na pewno Cię oczaruje Martha, z Karla jestem zadowolona. Zobaczymy jak przetrwa zimę. Będzie pierwszy raz od 3 lat zimował w gruncie.
Cały krzaczek Marthy kupiony wiosną oraz Othello on nic nie ucierpiał stoi pod zadaszeniem.

Elwi ja też mam nadzieję że będzie już coraz lepiej, dosyć się wycierpiały te biedne rośliny. Szkoda że azalię sylphides nie doczekała się pięknego kwitnienia, a jeszcze bardziej było by mi żal piwonii krzaczastej.
Weigela Naomi Campbell i lobelia chyba Mrs Clibran

Tolinko moja Martha jest w donicy może dlatego już kwitnie,teraz u nas za oknem trochę nieśmiało zagląda słoneczko, może będzie już lepiej.
To rabata na której za niedługo powinny zakwitnąć róże i liliowce no i mój pupil

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
U Ciebie już kwitną, a ja wciąż czekam
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Danusiu, przyszłam z rewizytą i na razie jestem na etapie "rozglądania się" po Twoim ogrodzie
Ale już wypatrzyłam róże, więc na pewno będę częstym gościem
Pozdrawiam! 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,jak pięknie u ciebie,a kocio miodzio.Z bukietówek bedziesz zadowolona.Ja jadę w środę do Szmita i nie wierzę,ze wrócę bez jakiejś hortensji,a miejsca już brakuje.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Danusiu no i zrobiła się piękna pogoda
Twoje roślinki pewno teraz jeszcze bardziej przyspieszą. Masz cudownego kociaka - do zagłaskania 
Witajcie w piękny dzień. Byłam wczoraj po południu na działce i kosiłam dzisiaj rano dokończyłam, później musiałam pozałatwiać kilka spraw więc nie miałam czasu nacieszyć działeczką. Po mimo takich dużych opadów deszczu u mnie nie wygląda źle. Oby tylko choroby teraz się nie przyplątały, a będzie dobrze.
Tosiu Dakot wymiziany od cioci Tosi. Kwitnienia też się doczekasz i będzie dłużej kwitło.
Mileno więc spokojnie podglądaj na pewno będzie wiele róż, ja też je lubię podglądać, nawet jeśli te same rosną u mnie.
Małgosiu to tak jak u mnie miejsca brak ale ciągle coś dokupuję, niestety czasem nie odbędzie się bez pozbycia czegoś innego. No ale cóż ja bardzo lubię zmiany.
Elwi pogoda piękna a ja w tym tygodniu mam mało czasu na działkę, aż mi żal. Dakot to brytyjczyk bardzo grzeczny kociak.
No i zaczyna się sezon róż i powojników.
róża Eyes for You powojnik Dr, Ruppel róża Yellow Fairy

powojnik Multi Blue i powojnik Betty Risdon

Tosiu Dakot wymiziany od cioci Tosi. Kwitnienia też się doczekasz i będzie dłużej kwitło.
Mileno więc spokojnie podglądaj na pewno będzie wiele róż, ja też je lubię podglądać, nawet jeśli te same rosną u mnie.
Małgosiu to tak jak u mnie miejsca brak ale ciągle coś dokupuję, niestety czasem nie odbędzie się bez pozbycia czegoś innego. No ale cóż ja bardzo lubię zmiany.
Elwi pogoda piękna a ja w tym tygodniu mam mało czasu na działkę, aż mi żal. Dakot to brytyjczyk bardzo grzeczny kociak.
No i zaczyna się sezon róż i powojników.
róża Eyes for You powojnik Dr, Ruppel róża Yellow Fairy

powojnik Multi Blue i powojnik Betty Risdon

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Danusiu piękne Eyes For You ,może kiedyś ją zamówię? Dr.Ruppel i u mnie pięknie zakwitł 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,piękne powojniki,a ja żałuję,bo nie potrafię się nimi zająć.Czy robisz im specjalne podłoże przy sadzeniu?
- JAKUCH

Multi blue i u mnie w tym roku cudnie kwitnie .Jak na razie ma wszystkie pełne kwiaty i dosyć ich dużo .Piękne tajemnicze zdjęcie
http://images63.fotosik.pl/989/bc7e1cfecf5c12d5med.jpg miłej niedzieli Danusiu
http://images63.fotosik.pl/989/bc7e1cfecf5c12d5med.jpg miłej niedzieli Danusiu