Gosiu ...nie możliwe raczej , by irysy się resetowały ...u tulipanów jak najbardziej , że powracają do postaci pierwotnej .
Ka ( siu ?) Max ...

Możesz ją kupić w ...Bylinowym Raju - mają sklep internetowy ...jeżdżą też na targi ogrodnictwa , wystawy etc...może i w Twoich stronach się pojawią ...albo już byli ...
No i sadzonka olbrzymia , a nie jakiś pypeć , z którego nie wiadomo co wyrośnie i kiedy zakwitnie .
Jest byliną wieloletnią .
Uleńko...no , widzisz ...trzeba tylko było przejrzeć ich ofertę i cieszyła byś swe oczęta czerwonymi

dyndającymi na gałązkach ...naprawdę są urocze

.
Dziękuję za miłe słowa

...tak , zrobiło się ciepło i irysy ruszyły z kopyta wszystkie naraz zakwitając ...czekam jeszcze na dwie odmiany TB i ...syberyjskiego Cambridge - cudo ...japońskie raczej nie sądzę , by zakwitły w tym sezonie , bo to nowości . Może Darling pokaże kwiat , ale go przesadziłam , bo był wciśnięty między derenia cousa , a omana wielkiego - tuż nad oczkiem .
Bodziszki zaczynają dopiero swój pokaz ...ale czy wszystkie w tym roku zakwitną - nie wiem

.
Oczywiście , ze będzie okazja do kolejnego spotkania ...
Jadzieńko ...dawno , dawno temu moja Mama miała tylko fioletowe , pospolite ...było ich sporo - duże kępy ...ale ja potem zmieniając aranżacje ogrodowe , zestawienia - wykasowałam . Przedtem nie było tylu odmian dostępnych w Polsce , co teraz .
Serdeczności wieczorne