Karinko
u mnie tillandsie rosną bez problemu.Tylko nie potrafię zmusić ich do kwitnienia.
Figa dopiero ukorzeniła mi się.Wypuszcza małe zielone oczka.Mam nadzieję że coś z niej będzie.Z 5 szczepek ukorzeniłam tylko dwie sztuki , dla siebie i dla siostry.Próbowałam zaszczepić też oliwkę europejską bo bardzo choruję na nią ,ale niestety nic z tego -wszystkie szczepki uschły.
Witaj Zeniu
oto następne
kalanchoe różowa
sadzoneczki kawy arabica.Kupiłam doniczkę sadzonek w Kauflandzie Było chyba z 15 sztuk w jednej doniczce.
krzaczek laurowy z OBI.
Kwiatki od Ciebie wsadziłam do gruntu.Wszystkie pięknie rosną
Pozdrawiam Marzena
Dzięki za zdjęcia..pokazujesz kwiatki co raz ładniejsze.Myślę że na tym nie koniec...bo miejsca widzę u Ciebie sporo. Oby kwiatki moje Ci się przyjęły i ładnie rosły..będę się cieszyć.
Witaj Sarooo
cieszę się że moje kwiatki podobają Ci się.Moje kalanchoe niedawno przekwitło (to różowe).Czerwone przekwitło mi w kwietniu i też do tej pory nie pokazały się kwiatki.Wyczytałam w jakimś artykule w internecie ze aby kalanchoe zakwitła po raz drugi to musi być osłonięta przez 40 dni przed światłem.Np. jakimś stożkiem z papieru.Od razu je zacieniłam i zobaczymy czy zakwitnie mi za dwa miesiące.
pozdrawiam