I nie tylko,bo ciekawych kwiatów i krzewów dużo

Pozdrawiam,
Sławek
slanka-flora pisze:Zaglądam do ogrodu,który złotem kapie![]()
I nie tylko,bo ciekawych kwiatów i krzewów dużo![]()
Pozdrawiam,
Sławek
Jadziu, straszyłam... błagałam... plułam... nawet górę ciachnęłam i nic...JAKUCH pisze:Gabi, a może ciachnij go mocno i niech sie opamięta i zagroź mu eksmisjąmoże poskutkuje .Ja swojego derenia Elegantissima variegata mam 4 lata i dopiero w tym roku pierwszy raz zakwitł .Wiosną zawsze go przycinam o połowę ,żeby nie wyrósł na wielkoluda
Jacku, ta roślina to Asfodel... Asphodelus albus... roślina podobna do kamasji... prawie takie same liście i bardzo podobne kwiatostany.JacekP pisze:Co do zagadki - kombinowałem z pajęcznicą, pustynnikiem i śniedkiem wiechowatym ale nic mi nie pasujeZdradzisz, co to za kwiat?
Witaj Ewo... miło mi Cię gościć w moim ogródku.jolifleur pisze:Witaj![]()
miło się ogląda takie piękne zdjęcia - mojemu aparatowi daleko do takiej doskonałości
Wypatrzyłam u Ciebie miłka wiosennego- ślicznyi trafia na listę zakupów ;)
Dereń kausa nie kwitł u mnie kilka lat- chyba 5- wreszcie stwierdziłam, że czas go wyeksmitować, ja za łopatę a on ma pąki ! No i została teraz marzy mi się dereń Venus- piękny jest i ma ogromne kwiaty, ale trudno go dostać niestety.
Gdzieś na początku wątku było coś o kokoryczy, która sama się rozsiewa i kwitnie do jesieni. Mogę prosić fotkę tej kokoryczki?
Ha... ha.... Alutka... no to podajmy sobie rękę...alana pisze:Gabi, Ty masz niekwitnącego derenia, a u mnie już chyba ponad 8 lat rośnie jaśminowiec i ani razu nie nie zakwitł. Nie wiem o co w tym chodzi ;)
Margo2 pisze:Myślę, że złotokap musi miec czas na podrośnięcie. Daj mu na razie spokój.
A może trzeba go jakoś specjalnie ciąć jak glicynię?