dorcia7 ja też byłam pewna,że zapomniałam wykopać szczawik i już pogodziłam się z jego stratą.Ostatnio schodzę do piwnicy a tam jakieś łodyżki wystają z doniczki

Okazało się,że był przykryty inną doniczką ale chyba poczuł wiosnę i postanowił wyrosnąć mimo wszystko
Bogusiu nawet nie przyszło mi na myśl żeby prosić Cię o irysy ale jeśli masz ich nadmiar to chętnie odkupię

Bardzo lubię te kwiatki i zadziwia mnie ilość ich odmian.Wszystkich i tak nigdy mieć nie będę ale przynajmniej mogę podziwiać je ogrodach tu prezentowanych.
Tak sobie myślę,że ludzie którzy mają wszystko co chcą muszą być bardzo smutni bo nie mają wtedy o czym marzyć
Dzisiejszy dzień zapowiada się pięknie i słonecznie.Udało się nam rano wydzielić intymny zakątek poprzez postawienie płotu czyli mam miejsce pod nową rabatkę

Trzeba jeszcze pozbyć się darni i przemyśleć nowe nasadzenia.Płot znajduje się po wschodniej stronie działki i rośnie tam na razie cis,kosodrzewina i wierzba mandżurska.Blisko znajduje się piaskownica gdzie dzieci spędzają sporo czasu więc raczej muszą to być rośliny nie przyciągające zbyt wiele owadów (typu osy czy pszczoły).Może ma ktoś jakiś pomysł
A oto jaśmin w całej okazałości:

I z bliska (szkoda,że nie mogę dodać zapachu):