Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

:wit

Aguś, ogród w deszczu wygląda równie pięknie, choć wiadomo że wolimy słoneczko :) Cudnie ci sie zurawki rozrosły ;:138
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Witaj Agnieszko :D
Przyszedłem sprawdzić czy Twój ogród nadal 'trzyma formę'....., to żart bo przecież nie wątpiłem ani przez sekundę że zobaczę go w wyśmienitej kondycji, to wielka przyjemność móc znowu po nim się przechadzać. Przyciągnęły mnie najbardziej rh, 'doglądam' ich we wszystkich zaprzyjaźnionych ogrodach, to moje najukochańsze rośliny. Azalia 'Cannon's Double' którą kupiłaś, jest szczególnie piękna kiedy jej kwiaty ułożą się w ogromne zwarte kule, mam ją również.
Tak miło u Ciebie w wątku, okraszonym doskonałymi zdjęciami jest spędzać czas, przychodzą tu chętnie wszyscy forumowicze.
Wszystkiego dobrego na dalszy sezon, będę zaglądać :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu bardzo się cieszę, że lubisz spacerować po moim ogródku, zapraszam serdecznie :D
Sasanki bardzo lubię w każdej fazie rozwoju.... w tym sezonie bardzo długo utrzymują kwiaty. Przez ulewy trochę się powykładały, ale mam nadzieję, ze gdy wyschną to ładnie się podniosą....

Reniu bardzo się cieszę i serdecznie zapraszam :D
Kolorowo jest w tej chwili bardzo.... deszcz jeszcze bardziej wydobywa te intensywne odcienie....

Jolu cieszę się, że u Ciebie w ogródku wszystko w porządku... u mnie dziś padał grad, ale na szczęście nie uszkodził roślin. Przez silny wiatr i ciągłe ulewy szybko brzydną kwiaty rododendronów.... brązowieję i opadają... mogłoby się wreszcie ocieplić, bo te piękne krzewy można podziwiać tylko przez szybę....
Ola ucałowana i bardzo dziękuje ;:196

Aguś ciesze się bardzo, że jesteś. Zastanawiałam się czemu znikłaś.... mam nadzieję, że już wszystkie kryzysy za Tobą ....Masz rację, że po deszczu zawsze przychodzi słońce... i dotyczy to nie tylko pogody ;:196
Dziękuję za miłe słowa o ogródku :D

Agusiu bardzo dziękuję ;:196 fajnie spędzamy wspólny czas... szkoda tylko, że pogoda nie dopisała...

Gabisiu bardzo się cieszę, że widoczki przypadły Ci do gustu ;:167

Robercie dziękuję :D
Faktycznie i hosty i żurawki czują się wspaniale przy takiej ilości deszczu.... rosną jak szalone.... żurawki w tym roku to prawdziwe kapuchy ;:oj

Marysiu dziękuję Ci bardzo, miło mi, że podoba Ci się ;:196
Ja rabatki poszerzałam tylko troszkę, tak aby roślinki nie wychodziły na trawnik, żeby nie masakrować ich przy koszeniu. Zależało mi na tym, żeby była wysypana korą granica pomiędzy roślinkami a trawą. Tak, ze niestety miejsca na nowe nasadzenia nie udało się znaleźć...

Aniu pełniki bardzo lubię, przypominają mi wielkie kaczeńce , którymi zawsze bardzo się zachwycam :D
Z zakupów cieszę się niesamowicie.... już od kilku sezonów chciałam dosadzić kilka azalii, ale zawsze powstrzymywał mnie brak miejsca...

Justynko u mnie podobna aura.... też ciągle pada.... a dziś to już w ogóle szaleństwo.... było wszystko..... na przemian deszcz, grad, grzmoty i słońce.... i tak w kółko :roll:
Mam nadzieję, ze wreszcie pogoda się poprawi, bo ileż można podziwiać świat przez szyby...

Kasiu trawka to Trzęślica modra, ładnie rośnie w kępce , nie rozłazi sie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu mam nadzieję, że pogoda wreszcie zacznie się poprawiać ... wyjątkowo brzydki mamy maj w tym roku.... Brakuje mi pracy w ogródku.... jakoś tak smutno się robi siedząc cały czas w domu...
Moje rododendrony tez mają biedne kwiatuszki.... brązowieją od deszczu i strącane są z krzaczków przez wiatr...

Dorotko dziękuję ;:196
Sasanki faktycznie wyjątkowo długo trzymają kwiat w tym roku.... fajnie wygląda ta mieszanka kwiatów i nasienników w jednym ...
Ja również pozdrawiam :D

Izuś zakup kilku krzaczków azalii chodził za mną już od 3 sezonów i ciągle nie mogłam znaleźć na nie miejsca..... ale w tym roku mnie oświeciło :wink: :lol:
Odmianami i ja jestem zachwycona :D
Fajny pomysł z wysadzeniem rodka, gdy już przekwitnie.... masz pięknie ukwiecony balkon i cały czas śliczny widok :D

Basiu u mnie, na niezbyt zasobnych w składniki odżywcze piaskach, sasanki świetnie się czują, więc szybko przyrastają....

Aniu dziękuję :D
Azaliami bardzo się cieszę, zachwycona jestem odmianami, które udało mi się upolować ... jeszcze czekają na posadzenie, ale już nie mogę się doczekać, kiedy będą zdobiły ogródek...

Aguś żurawki w tym sezonie rosną jak na drożdżach.... pasuje im taka duża ilość deszczu.... porosły wielkie jak kapuchy :lol

Tomku witaj, cieszę się bardzo, że Cię widzę :wit
Dziękuję bardzo za miłe słowa, ciesze się, że mój ogródek nie rozczarował się.... Rh zakwitają coraz piękniej.... troszkę przeszkadza im w tym nienajlepsza pogoda, ale mam nadzieję, ze wreszcie się rozpogodzi i będziemy mogli się cieszyć tymi wspaniałymi krzewami :D
Cannon's Double zachwyciła mnie najbardziej ze wszystkich moich zakupów.... a na dodatek delikatnie ale pięknie pachnie :D

Rododendrony mimo nie najlepszej pogody dają radę :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, a u mnie gleba ciężka, gliniasta :( Muszę więc pomyśleć o wymieszaniu jej z piaskiem (dla sasanek) ;:108
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kurczę - no ... jak Ty to robisz - pytałam już nieraz - ciągle zaskakujesz roślinami , nęcisz , mamisz kolorami - nawet taka ilość azalii , rododendronów - no , powiedz , jak Ty Agusiu to upchałaś .
Ja miejsce niby mam ...ale upchnąć było by ciężko - zważywszy , że azalie i rododendrony nie wpisują mi się w byliny rozrośnięte i nawciskane jedna przy drugiej ...Masz inny typ ogrodu - to fakt - może to i dobrze - bo w każdym jednakowo tworzyło by monotonię ....a tak - to jest ciekawie ;:196 .
Serdecznie pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu fajny efekt też daje sadzenie sasanek na podwyższeniu, mają wtedy dobry drenaż i pięknie rosną :D

Jagódko jak zawsze przemiła jesteś, dziękuję ;:196
To jest piękne, że każdy ogródek jest inny, jedyny w swoim rodzaju :D Dzięki temu nie ma nudy i monotonii i wszędzie zaglądamy z prawdziwą ciekawością i przyjemnością :D
Teraz żeby coś posadzić nowego , inną roślinkę muszę pożegnać, niestety.... i tak dla 3 nowych azalii znalazłam miejsce kosztem 3 tui, które muszą wywędrować do zaprzyjaźnionego ogródka :D
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo duże te rh posiadasz, a barwy są ich przepiękne. ;:oj
Pozdrawiam, Robert.
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aguś,nie pogniewałaś się na szczęście.Postaram się już nie znikać na tak długo.Kolory w twoim ogrodzie bardzo energetyczne i radosne.I w końcu świeci słońce :tan Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Aguś, jak patrzę na Twoje RH, to czuję, że coraz bardziej zapadam na rodkową chorobę :lol:
Piękne i ogromne, a kolorki wręcz bajkowe ;:3
Pozdrawiam, Dorota
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Rodosie masz śliczne. Oglądam i podziwiam, i pytam samej siebie, co robię nie tak, że moje rh się na mnie wypięły?/Ogólnie mam pecha do tej grupy roślin. Azalia zapączkowana była, ale...zmarzła. Rodosie mają pączki (niewiele) i nie otwierają ich..Przeczytałam już wszystko co trzeba o pielęgnowaniu tej grupy roślin. Widocznie one czują, że ja za bardzo chcę. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robercie faktycznie niektóre rododendrony już ładnie się rozrosły, są już sporo latek w moim ogródku. Te największe dopiero będą kwitły . To Nowa Zembla niezawodna odmiana :D

Agusiu gdzież mogłabym się pogniewać ;:196 różnie się życie toczy i nie zawsze jest czas i ochota na życie wirtualne....
W ogródku faktycznie kolorowo jest już bardzo.... czekaliśmy na to całą zimę i teraz tylko się cieszyć..... już dziś wreszcie pogoda piękna i od rana korzystamy z uroków ogrodu i tarasu :D
Tobie również miłego wieczoru :D

Dorotko jak miło Cię widzieć ;:196
Rododendrony to krzewy które muszą oczarować, są niesamowite. Zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie, cudownie, że wreszcie poprawiła się pogoda i możemy się nimi cieszyć :D
Miło mi, że dopadł Cię wirus rodkowy ;:224

Małgosiu czasami tak jest, że nie wszystkie roślinki dobrze u nas rosną.... Jeśli spełniłaś wszystkie ich potrzeby, to może trzeba po prostu troszkę poczekać, bo może muszą się zaadaptować w ogródku. Z własnego doświadczenia wiem, że one najlepiej lubią rosnąć w grupie.... wydaje mi się, że wytwarza sie wtedy swoisty, odpowiedni dla nich mikroklimat i nawet prawdziwe zdechlaki przesadzone z innego miejsca, ładnie się zbierają , zaczynają rosnąć i pięknie kwitnąć :D

Kilka ogólnych widoczków :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aguś, podziwiam Twoje rododendrony, ale sama boję się posadzić. Czytam, że wiele osób ma z nimi problemy. Szkoda byłoby zmarnować, bo wyglądają pięknie. A u Ciebie takie duże i kolorowe.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Rododendrony jak zawsze u Ciebie duże, ładne i zachwycające. Widzę nawet u Ciebie iryski, już niedługo zakwitną, też aktualnie czekam aż u mnie pokażą kwiaty. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu a może spróbuj z azaliami wielkokwiatowymi, to całkowicie niewymagające i łatwe w uprawie krzewy. Są równie piękne jak różaneczniki a różnią się tym, że tracą na zimę liście ...
Różaneczniki wolą zacienione stanowisko, azalie kochają słońce :D

Robercie faktycznie wysokie i średnie iryski już szykują się do kwitnienia... niskie niestety już przekwitły. Tych wyższych mam niewiele, w zeszłym roku większość kęp oddałam do zaprzyjaźnionych ogródków. Bardzo mi się wykładały, a ja nie miałam miejsca pod ogrodzeniem czy pergolą, żeby je podeprzeć...zostało mi tylko kilka odmian...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”