Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła
Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8
Przepięknie to wszystko wygląda
W dodatku Elfe się zadomowiła, więc pewnie kwitnąca będzie zachwycać.
Podoba mi się ta duża kocimiętka. Ciekawe, co moje koty by powiedziały, gdybym im taką posadziła
Masz Elfe? Kwitła już? Czy ma faktycznie taki waniliowy kolor? Zastanawiałam się nad jej zakupem.
Moniko pozachwycałam się twoim ogrodem, przypomina mi styl ogrodów francuskich i podziwiam twój zapał do zmian na takiej dużej powierzchni. Ja mam 5 arów i wiem ile to wymaga pracy. W sezonie różanym to będzie bajka. Szkoda że Kasia zamknęła wątek tak bardzo lubiłam podziwiać jej ogród.
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniko, masz talent do urządzania ogrodu 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Elwirko, dziękuję
Na zagranicznych stronach nic nie kupowałam do tej pory. Może faktycznie warto poszukać
- Alania

Prawdę powiedziawszy sama takie spotkałam po raz pierwszy i dlatego od razu kupiłamHagaart pisze:Poidełko "mucha nie siada" ja też po cichu zazdroszczę.
Ja też chcętakie...
Elwi ja też będę szukać ,może razem będzie szybciej.
- Alania

aage pisze:Poidełko wpasowało się idealnie a jeszcze jak powstanie koło z kostki![]()
Trzymam kciuki za szybką realizację wszystkich pomysłów
- Alania

Aniu, oprócz Novalisów i Tranquillity posadziłam jeszcze Herzogin Christiana, Maria Theresia, Stephanie Baronin zu Guttenberg, Parky, Artemisy, Kastelruther Spatzen, White Cover i White Fairy. Myślę, że wszystkie wymieniłamAnaAn pisze:Monia, poidło na kolumnie wygląda świetnie, powiedziałabym nawet klasycznie![]()
Pięknie i konsekwentnie komponujesz swój ogród.
Jakie odmiany, oprócz Tranquility i Novalisów, posadziłaś w tym roku?
-- Cz 15 maja 2014 21:11 --
Dzięki, Majeczkomajka411 pisze:Moniczko i ja uważam, że świetnie wygląda poidełko na kolumnie.![]()
Idealne miejsce dla niego na tej rabatce.
-- Cz 15 maja 2014 21:13 --
Ta kocimiętka jest ogromna - mam ich kilkanaście szt. - muszę poprzenosić na nową rabatę w dalsze partie, bo na brzeg rabaty się nie nadaje - za wysoka, a pędy ma sztywne, więc zasłania rośliny. Wydaje mi się jednak, ze będzie ładna w rozkwicie. Po kwitnieniu przytnę i przesadzę.ewamaj66 pisze:Przepięknie to wszystko wyglądaW dodatku Elfe się zadomowiła, więc pewnie kwitnąca będzie zachwycać.
- Alania

Tak, kwitła. Elfe mam już czwarty lub piąty sezon. To ładna róża, ale dość wrażliwa na duży spadek temp. zimą - trzeba okrywać. Moja dopiero po przesadzeniu pod murek nabrała formyKLEO1 pisze:Masz Elfe? Kwitła już? Czy ma faktycznie taki waniliowy kolor? Zastanawiałam się nad jej zakupem.
-- Cz 15 maja 2014 21:17 --
Danusiu, ja również ubolewam nad odejściem z forum Kasidanutab pisze:Moniko pozachwycałam się twoim ogrodem, przypomina mi styl ogrodów francuskich i podziwiam twój zapał do zmian na takiej dużej powierzchni. Ja mam 5 arów i wiem ile to wymaga pracy. W sezonie różanym to będzie bajka. Szkoda że Kasia zamknęła wątek tak bardzo lubiłam podziwiać jej ogród.
-- Cz 15 maja 2014 21:18 --
piortkowice pisze:Witaj Moniko, masz talent do urządzania ogrodu
Witaj Moniko! (kolejna imienniczko u której wpisuję się).
Obejrzałam dwie stronki na szybko i zostaje a do nadrobienia mam 8 części. Wspaniały wieczór się zapowiada.
Obejrzałam dwie stronki na szybko i zostaje a do nadrobienia mam 8 części. Wspaniały wieczór się zapowiada.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, kiedy Ty zdążyłaś zrobic to wszystko?
Altanki nie pamiętam z zeszłego roku, to chyba nowe dzieło. Kamienie chyba też, kostka granitowa.
No i zaczęłas rabatkę przeciwległą.
Jakie Ty masz siły
Altanki nie pamiętam z zeszłego roku, to chyba nowe dzieło. Kamienie chyba też, kostka granitowa.
Jakie Ty masz siły
- Alania

WitajMonifd pisze:Witaj Moniko! (kolejna imienniczko u której wpisuję się).
- Alania

Gosiu, zarówno altanka, jak i kamienie są od dawnaMargo2 pisze:Monia, kiedy Ty zdążyłaś zrobic to wszystko?
Jakie Ty masz siły

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia ale ślicznie będzie wyglądać ta kolumna z poidełkiem, już ślicznie wygląda a jak dojdą te granity to będzie super
A tymi granitami będzie wyłożona cała ścieżka trawiasta czy tylko koło pod kolumnę
A tymi granitami będzie wyłożona cała ścieżka trawiasta czy tylko koło pod kolumnę
- Alania

Majeczko, granitami chciałabym wyłożyć na razie koło, a latem, jeśli czas pozwoli (kostka jest), zrobi się ścieżkę. Na razie zaczynamy budowę garażu - niestety sporego i skupienie uwagi będzie temu poświęcone przez najbliższy miesiąc lub dłużej. Nie wiem, czy nawet to koło uda się zacząćedulkot pisze:Monia ale ślicznie będzie wyglądać ta kolumna z poidełkiem, już ślicznie wygląda a jak dojdą te granity to będzie super![]()