Ja niestety ostatnie dni spędzam w domu w deszczu nie pracuję
Ogród Marty cz. IV
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Pięknie zakwitły Ci piwonie Martuś szkoda , że aura nie łaskawa dla nich! 
wczoraj było takie wiatrzysko i zimno,że z balkonu pozabierałam wszystko do domu . Przy kaloryferkach cieplutkich wieczór spedziłam!

- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marto piwonie piękne tylko deszcz im nie służy
kompozycja klon-azalia 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- trillum30a
- 200p

- Od: 6 lut 2012, o 15:24
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Kwitnący klon palmowy
Tylko u Ciebie takie cudeńka można zobaczyć 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martuś.
Cudne masz odmiany piwonii.
a klon z połączaniem azali, wygląda przepięknie
U mnie dziś było ładnie, pisze było bo właśnie pada.
pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru/ 
Cudne masz odmiany piwonii.
U mnie dziś było ładnie, pisze było bo właśnie pada.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martusiu pięknie kwitną piwonie, a klonik z azalią wygląda cudownie, wszystko piękne zresztą
poprawy pogody życzę
no i jeszcze iryski, no na iryski to zaczyna się u mnie choroba 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Maryniu,to dopiero początek kwitnienia piwonii ,myślę ,że pogoda się poprawi jak reszta będzie kwitła,na razie mój ogród to staw dobrze ,że mam podniesione rabaty,bo kwiaty byłyby zupełnie zalane,a to bardzo im szkodzi ,chociaż na dwóch rabatach rośliny stoją w wodzie ,będzie pryskanie bo jak przyjdą wysokie temperatury to grzyb murowany,wilgoć i ciepło to jest to co grzyb kocha najbardziej,nie ciekawie to wszystko wygląda ,ale może krety się potopiły,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
u mnie pada cięgiem cały dzień i teraz też 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś pięknie zakwitają Ci piwonie. Wody w ogrodzie współczuję. Wiem jak może być Ci smutno
Dmuchnij na ten deszcz-może do mnie doleci
U mnie padało dopiero dzisiaj rano i to kilka godzin. Pod korą ziemia jest jeszcze całkiem sucha. Ja liczę na deszcz dzisiaj w nocy 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
koziorozec

Marysiu,u mnie powódź ogrodowa ,cały ogród to staw,boję się chorób grzybowych po tym wszystkim łącznie z zanikaniem roślin bo mogą być zatopione ich korzenie i roślina umiera jeżeli to trwa ,mimo ,że mam rabaty podwyższone,pozdrawiam
Robercie,witaj to dopiero pierwsze piwonie ,mam nadzieję ,że przestanie padać ,bo zniszczy się wszystko,pozdrowienia posyłam
i zapraszam
Iwonko,miło,że się podobają,przyjdź znowu,buziaczki dla Ciebie
Małgosiu,aleś to określiła pomysłowo,podoba mi się,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Kasiu,u mnie pada cały czas ,zaczynam się niepokoić ,podobno jeszcze jutro,żeby tylko piwonie się nie pochorowały,na rabacie gdzie rośnie Bożykwiat to tak zalane ,że widać z wody tylko czubki kwiatów,pozdrawiam
Iwonko,ja też nie miałam małych irysków tylko same duże ,i w tamtym roku Dorotka zobaczyła ,że nie mam takich irysków i przysłała mi i w tym roku tak pięknie zakwitły ,już mam 4 kolory ,ale następne mają pączki ,może będą jeszcze inne,pozdrawiam

Robercie,witaj to dopiero pierwsze piwonie ,mam nadzieję ,że przestanie padać ,bo zniszczy się wszystko,pozdrowienia posyłam
Iwonko,miło,że się podobają,przyjdź znowu,buziaczki dla Ciebie
Małgosiu,aleś to określiła pomysłowo,podoba mi się,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Kasiu,u mnie pada cały czas ,zaczynam się niepokoić ,podobno jeszcze jutro,żeby tylko piwonie się nie pochorowały,na rabacie gdzie rośnie Bożykwiat to tak zalane ,że widać z wody tylko czubki kwiatów,pozdrawiam
Iwonko,ja też nie miałam małych irysków tylko same duże ,i w tamtym roku Dorotka zobaczyła ,że nie mam takich irysków i przysłała mi i w tym roku tak pięknie zakwitły ,już mam 4 kolory ,ale następne mają pączki ,może będą jeszcze inne,pozdrawiam
Ojoj Martus oby woda ustąpiła u ciebie szkoda twojej pracy i roślin 
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Marto, z drżeniem serca słucham prognoz pogody. Współczuję bardzo i myślami jestem przy Tobie. Oby przestało padać na Waszym terenie.Przedmuchaj chmury do mnie- u nas już 3 dni nie padało
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak zwykle nacieszyłam oczy widokami z Twojego ogrodu.
Ile Ty masz nowych roślinek
Marzę o piwonii drzewiastej. Szczególnie podoba mi sie ta różowa z ciemnym środkiem.
Niestety nie mam już na nią miejsca
Ile Ty masz nowych roślinek
Marzę o piwonii drzewiastej. Szczególnie podoba mi sie ta różowa z ciemnym środkiem.
Niestety nie mam już na nią miejsca
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Martuś, walcząc dziś (psychicznie, ale też i fizycznie) z własnym żywiołem, myślałam często o Tobie
Mam nadzieję, że woda zejdzie u Ciebie tak samo szybko jak u mnie. Miałam płynący potok od tego płaczącego buka w stronę furtki. Wymyło mi cały piach spomiędzy kostek, prawie wszystkie "luźne", ale oczywiście nie to jest moim największym zmartwieniem. Cały czas pada, ale na szczęście potok z ogrodu zniknął, jak i cała woda z tego miejsca
Urok podgórskiego ogrodu.. Natomiast pod wiązem i w okolicy altany woda tylko z opadów i tam będzie schodzić dłużej. Może nie będzie tak źle i u Ciebie i u mnie? Podobno nadzieja jest drugą cnotą ogrodnika, zaraz po cierpliwości 
-
koziorozec

Aniu,chętnie Ci poślę tego deszczu ,leje już 4 dni i dalej jutro ma lać,a potem zapowiadają wysokie temperatury ,to zabójstwo dla roślin ,pozdrawiam
Aniu001,nie ciekawie to wygląda,chociaż nie mam rzeki koło siebie,i teren troszkę ze spadem ,ale ciężkie gliny już nie przyjmują wody,w niektórych miejscach woda płynie przez rabaty jak rzeczka ,a w niektóry stoi i kwiatki nad powierzchnią sterczą,a deszcz pada cały czas,pozdrawiam
Wolusiu,tobie też chętnie oddam ten deszcz u nas katastrofa z deszczem,nie mógł się podzielić i wszędzie po troszkę padać ,miło,że wstąpiłaś,pozdrawiam
Gosiu,trochę mam nowych roślinek ,najwięcej piwonii , ostróżek ,róż funkii,ale i różnych innych ,nie sposób ich wymienić ,jeżeli deszcz nie zniszczy wszystkiego to będziemy oglądać,pozdrawiam

Aniu001,nie ciekawie to wygląda,chociaż nie mam rzeki koło siebie,i teren troszkę ze spadem ,ale ciężkie gliny już nie przyjmują wody,w niektórych miejscach woda płynie przez rabaty jak rzeczka ,a w niektóry stoi i kwiatki nad powierzchnią sterczą,a deszcz pada cały czas,pozdrawiam
Wolusiu,tobie też chętnie oddam ten deszcz u nas katastrofa z deszczem,nie mógł się podzielić i wszędzie po troszkę padać ,miło,że wstąpiłaś,pozdrawiam
Gosiu,trochę mam nowych roślinek ,najwięcej piwonii , ostróżek ,róż funkii,ale i różnych innych ,nie sposób ich wymienić ,jeżeli deszcz nie zniszczy wszystkiego to będziemy oglądać,pozdrawiam