zawsze idzie o te kolory.Ja bym chciał mieć million bells w kolorze pomarańczowym najlepiej.
 zawsze idzie o te kolory.Ja bym chciał mieć million bells w kolorze pomarańczowym najlepiej.Petunia z nasion cz.3
- Pawel42
- 500p 
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Petunia z nasion cz.3
To pewnie baxiowa ten kolor widoczny nawet z kosmosu?   zawsze idzie o te kolory.Ja bym chciał mieć million bells w kolorze pomarańczowym najlepiej.
 zawsze idzie o te kolory.Ja bym chciał mieć million bells w kolorze pomarańczowym najlepiej.

zawsze idzie o te kolory.Ja bym chciał mieć million bells w kolorze pomarańczowym najlepiej.Paweł 
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/

Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majtkowy róż ?Magdallena pisze:Dużo bym dała, by rośliny nie powtarzały kolorówWysiewam petunię chyba trzeci sezon i zawsze mam majtkowy róż
mimo, że obok rosną petunie w innym kolorze.
 fajnie nie znałam takiego określenia ...
   fajnie nie znałam takiego określenia ... Moje petunie też są tego majtkowego różu

Bo ono datujące jest. Wiadomo, że stosujący je pamięta czasy socjalizmu (ja pamiętam. I pamiętam takie upiorne ocieplane majtki suszące się na sznurkach). 
Petunie natomiast mogłabym mieć w tym porywającym odcieniu, ale na razie nie chcą ujawnić kolorów.
Mam kłopot z dobraniem dawki nawozu. Kupiłam taki rozpuszczalny i jest na nim napisane, że można go używać codziennie. Przy czym podana jest dawka tygodniowa z adnotacją, że siewki należy zasilać połową dawki. Czyli muszę podzielić dawkę na połowę i potem na siedem? Nie mam wagi aptecznej!

Petunie natomiast mogłabym mieć w tym porywającym odcieniu, ale na razie nie chcą ujawnić kolorów.
Mam kłopot z dobraniem dawki nawozu. Kupiłam taki rozpuszczalny i jest na nim napisane, że można go używać codziennie. Przy czym podana jest dawka tygodniowa z adnotacją, że siewki należy zasilać połową dawki. Czyli muszę podzielić dawkę na połowę i potem na siedem? Nie mam wagi aptecznej!
- black88lady
- 50p 
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
Mnie też podoba się ten majtkowy róż. Ja wysiałam petunie mieszanka balkonowa i pierwszy kwiatek się rozwinął i okazało się że jest to wyblakły żółty  

Pozdrawiam Sylwia

Co mam zrobić, by moja petunia (jest kaskadowa z nasion) ładnie się rozrosła na boki i miała zwisłe pędy ?

- 
				123katex
- 1000p 
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Marcin01988
- 500p 
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzeczywiście piękny mocno czerwony kolor 

- black88lady
- 50p 
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
123katex  śliczny kolorek ja też mam taki. Jakiej firmy miałaś nasionka?
  śliczny kolorek ja też mam taki. Jakiej firmy miałaś nasionka?

śliczny kolorek ja też mam taki. Jakiej firmy miałaś nasionka?
  śliczny kolorek ja też mam taki. Jakiej firmy miałaś nasionka?Pozdrawiam Sylwia

- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Pawel42
- 500p 
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
algosia nie "dobijaj mnie" marzę teraz o pomarańczowych a tu zaraz się okaże że są gdzieś dostępne na drugim końcu Polski.Bo ja to mam takie szczęście.  

Paweł 

Mają ładne pąki teraz gdy zrobi się cieplej na pewno pięknie rozkwitną.Viola K pisze:Nie wiem , moje ogromne są i piękne ale nie kwitną jeszcze ... tylko jeden taki fiolet...

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;

- algosia
- 30p - Uzależniam się... 
- Od: 15 maja 2014, o 10:08
Nie tak daleko bo pod WarszawąPawel42 pisze:algosia nie "dobijaj mnie" mażę teraz o pomarańczowych a tu zaraz się okaże że są gdzieś dostępne na drugim końcu Polski.Bo ja to mam takie szczęście.

Pozdrawiam , Gosia

- AMANDA79
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 10 cze 2013, o 12:04
Pawel42 ja widziałam pomarańczowe million bells w carrefourze , bardzo rozkrzewione z wieloma kwiatkami .

Pozdrawiam . Marta.

- 
				ivona15
- 200p 
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
Ale podzielić się mogę....
Moje siane w styczniu też mają bardzo dużo zalążków, ale wcale nie chcą kwitnąć. Czy to może być na przykład objaw przenawożenia ?

Moje siane w styczniu też mają bardzo dużo zalążków, ale wcale nie chcą kwitnąć. Czy to może być na przykład objaw przenawożenia ?
Iwona