Wiele pomysłów a tylko jeden ogród
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiele pomysłów a tylko jeden ogród
Witaj Ewciu,piękny ten biały chaber,taki inny ,a co będzie rosło przy pergolach ,dużo roślin Ci już kwitnie ,i ogród się ładnie wypełnia,pozdrawiam

- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Najpierw susza ponad miesiąc,a potem przymrozki
trochę moje roślinki ucierpiały

moje lilie,przygięte,
liliowce też

i serduszka

czarne młode listki u surmi

pociemniały pierwsze kwiatki u Geiszy

Iwonka to dobrze,że nie jestem jedyna

Bogumiłko to na pewno bawisz się w zielone..?Chciałabym zobaczyć Twój ogród,kiedyś dawno widziałam i pamiętam jakieś miałaś fajne domki

Mario witaj,jesteś moim miłym gościem,mam sentyment bo pamiętam od Ciebie dostałam moje pierwsze żurawki

Krysia
teraz tak patrze,że brakuje tam trzeciej

Marto przy pergolach rośnie indygoletta i veihenblau oraz powojniki multi blue i błękitny anioł

malinka ozdobna

truskawka ozdobna

listki platana

na skarpie niebiesko od koci

Najpierw susza ponad miesiąc,a potem przymrozki
trochę moje roślinki ucierpiały

moje lilie,przygięte,
liliowce też

i serduszka

czarne młode listki u surmi

pociemniały pierwsze kwiatki u Geiszy

Iwonka to dobrze,że nie jestem jedyna

Bogumiłko to na pewno bawisz się w zielone..?Chciałabym zobaczyć Twój ogród,kiedyś dawno widziałam i pamiętam jakieś miałaś fajne domki

Mario witaj,jesteś moim miłym gościem,mam sentyment bo pamiętam od Ciebie dostałam moje pierwsze żurawki

Krysia
teraz tak patrze,że brakuje tam trzeciej

Marto przy pergolach rośnie indygoletta i veihenblau oraz powojniki multi blue i błękitny anioł

malinka ozdobna

truskawka ozdobna

listki platana

na skarpie niebiesko od koci

- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród pięknieje,mała pomocniczka rośnie,aż dziwne,że wszystkie koty z okolicy nie leżakują u Ciebie-mnóstwo kocimiętki

- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
U mnie mróz uszkodził też wiele roślinek, niektóre lilie, serduszka, tawułki, parzydło leśne też przemarzły. Miejmy nadzieję że jakoś się zregenerują. U Ciebie coraz większy busz.
Nad mądrościami Jagi też dumam, ale myślę, że na świecie muszą być i Ci eleganccy, domyci, uprasowani jak i niepowtarzalni Artyści. Bądźmy sobą, a nasze ogródki niech będą nasze. Pozdrawiam.drewutnia pisze:Moja spódniczka jest dziurawa a bluzeczka ma plamki,ale może zaszyje ładnie dziureczkę i wybawię plamkę a ubranko będzie jak nowe![]()
Muszę to przemyśleć....
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Alicjo, przecież napisałam, że to jest moje zdanie, nie wszyscy muszą podzielać ten punkt widzenia, choć Ty najwyraźniej je podzielasz.
Ewo, bardzo lubię Twoje poczucie humoru i umiejętność zachowania dystansu do swoich poczynań. Szkoda mi tylko Ciebie, że przez zaczynanie co rusz nowej rabatki, musisz się tak użerać z chwastami.
Ale, kiedy już "zacerujesz spódniczkę i wywabisz plamki" - będzie pięknie
.
Powodzenia - Jagoda
Ewo, bardzo lubię Twoje poczucie humoru i umiejętność zachowania dystansu do swoich poczynań. Szkoda mi tylko Ciebie, że przez zaczynanie co rusz nowej rabatki, musisz się tak użerać z chwastami.
Ale, kiedy już "zacerujesz spódniczkę i wywabisz plamki" - będzie pięknie
Powodzenia - Jagoda
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ewo
Tulipan strzępiasty śl;iczny
Kocimiętkowo to naprawdę masz,
Ja dopiero mam ją w tym roku,Kiedyś i mi się może rozrośnie 
Tulipan strzępiasty śl;iczny
Kocimiętkowo to naprawdę masz,
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Moim roślinkom też się oberwało. Pocieszające jest to, że wiem, że się zregenerują. W 2011 roku było znacznie gorzej, a wszystko odżyło. Moje surmie też straciły tegoroczne pąki liściowe, ale dziś rano widziałam, że z oczek śpiących już wychodzą nowe 
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Ewa malina i truskawka są tylko ozdobnymi krzewinkami?? Oj dla takich (bez owoców) to byłoby mi żal miejsca (bo ja smakosz jestem jednego i drugiego
) Zresztą od kogo mam swoją pierwszą malinę
? Teraz mam już szpaler, truskawek też nasadziłam troszkę w zeszłym roku. Powinnam je (i inne rośliny) prysnąć emami, ale czekam na wyparzenie opryskiwacza...
- drewutnia
- 1000p

Dla was efekt niezdecydowanej pogody,nie wiadomo czy świeci słońce czy pada deszcz...

za chwile cd
Wczoraj do północy grałam w skrable,popijając mocniejszym trunkiem. Wrócę jak się zregeneruję

za chwile cd
Wczoraj do północy grałam w skrable,popijając mocniejszym trunkiem. Wrócę jak się zregeneruję
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Ewuniu ale ten przymrozek szkód Ci narobił , współczuję ale ogrodniczka rośnie na pociechę mamusi.
Tęcza piękna , u mnie pada zimno i wietrznie , brrrrrr!!!
Tęcza piękna , u mnie pada zimno i wietrznie , brrrrrr!!!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ewcia tęcza mówią zwiastuje piękną pogodę, ale to chyba tak kiedyś było, przymrozek szkód narobił
, Ewcia zajrzyj do mnie i pomóż odpowiedzieć mi na pytanie Anii 
- shida
- 200p

- Od: 18 sie 2012, o 20:16
Ojoj biedne roślinki
Paskudne są te przymrozki
Jakieś czary może trzeba by odprawić by odczarować tą pogodę
Za to tęcza przepięknej urody 
- drewutnia
- 1000p

Witajcie kochani
Były tańce mojej znajomej o deszcz a teraz chyba ja taniec odp. aby przestało padać
Roboty przybywa,zamiast ubywać.
Wróciłam dziś z pracy i moje oczy taka góreczkę ujrzały

Asiu co do kocimiętki ,jakoś nie specjalnie za nią szaleją,ale obsadzam nią skarpę przy domu ze względu na komary.
Ala śmiesznie wyszło z tym wpisem...Bardzo spodobało mi Twoje porównanie moich poczynań.Jak to się mówi nieład artystyczny
Taka ze mnie artystka
Ale do Conchity Wurst mi daleko
Jagodo kochana,bardzo się będę starała,pozapinać guziczki,wyprasować ubranko.I zacząć w końcu robić po kolei.
Zaczynam od lewej.Moje hostowisko i wkopane obrzeże.Te Twoje pomysły z bukszpanem tez są niezłe ale pasowały by raczej na tyły mojego ogrodu za rowem.Pomyślimy....

Aniu kocimiętka nie tylko Ci się rozrośnie ale tez i solidnie rozsieje
Madzia pocieszyłaś mnie,że ruszy surmia,ale z pakami Geiszy to koniec nie chce dalej kwitnąć,a nawet nie zdążyłam jej zrobić porządnego zdjęcia w tym roku

Olu to zadarniające roślinki,więc czemu nie...Truskawka ma jakieś owocki,ale nie dobre...
Prysnąć emami to znaczy mąż pryśnie czy jak?
Zagadka który to mój domek?

Mario u nas dziś też wieje bardzo często,ale ja jestem do wiatrów przyzwyczajona.Wychowałam się na osiedlu w Gdańsku położonym na wielkiej górze.Bardzo często aby przejść po miedzy blokami człowiek musiał biec a i tak nogi biegły a człowiek się nie poruszał.
Iwonko cały czas czekam na ta pogodę bo jest w kratkę szkocka.
Co do roślinki (pytanej u Ciebie)to takie variegaty u mnie poginęły,np żagwin czy rozchodnik
Shida przymrozków już nie będzie , ale jak tak dalej będzie padać to rośliny
będą podobnie wyglądać ale od grzybów
Dla Ciebie mój 5 kot

Nie,żartuje,jest u mnie tymczasowo do końca maja...
Były tańce mojej znajomej o deszcz a teraz chyba ja taniec odp. aby przestało padać
Roboty przybywa,zamiast ubywać.
Wróciłam dziś z pracy i moje oczy taka góreczkę ujrzały

Asiu co do kocimiętki ,jakoś nie specjalnie za nią szaleją,ale obsadzam nią skarpę przy domu ze względu na komary.
Ala śmiesznie wyszło z tym wpisem...Bardzo spodobało mi Twoje porównanie moich poczynań.Jak to się mówi nieład artystyczny
Ale do Conchity Wurst mi daleko
Jagodo kochana,bardzo się będę starała,pozapinać guziczki,wyprasować ubranko.I zacząć w końcu robić po kolei.
Zaczynam od lewej.Moje hostowisko i wkopane obrzeże.Te Twoje pomysły z bukszpanem tez są niezłe ale pasowały by raczej na tyły mojego ogrodu za rowem.Pomyślimy....

Aniu kocimiętka nie tylko Ci się rozrośnie ale tez i solidnie rozsieje
Madzia pocieszyłaś mnie,że ruszy surmia,ale z pakami Geiszy to koniec nie chce dalej kwitnąć,a nawet nie zdążyłam jej zrobić porządnego zdjęcia w tym roku

Olu to zadarniające roślinki,więc czemu nie...Truskawka ma jakieś owocki,ale nie dobre...
Prysnąć emami to znaczy mąż pryśnie czy jak?
Zagadka który to mój domek?

Mario u nas dziś też wieje bardzo często,ale ja jestem do wiatrów przyzwyczajona.Wychowałam się na osiedlu w Gdańsku położonym na wielkiej górze.Bardzo często aby przejść po miedzy blokami człowiek musiał biec a i tak nogi biegły a człowiek się nie poruszał.
Iwonko cały czas czekam na ta pogodę bo jest w kratkę szkocka.
Co do roślinki (pytanej u Ciebie)to takie variegaty u mnie poginęły,np żagwin czy rozchodnik
Shida przymrozków już nie będzie , ale jak tak dalej będzie padać to rośliny
będą podobnie wyglądać ale od grzybów
Dla Ciebie mój 5 kot

Nie,żartuje,jest u mnie tymczasowo do końca maja...
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gratuluję
Robi się coraz ładniej. No i będzie żwirek...
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ewa 
Jestem z Ciebie dumna. Trzymaj taki kurs, a będzie super i Ty będziesz miała mniej roboty.
Ja akurat wiem, który to Twój domek, po jego kolorze bezbłędnie do niego trafiłam
.
Góry kamieni zaczynam Ci zazdrościć...
.
Aha, a co tam u Prosiaczka - Kubusia?
Pozdrawiam, gratulując zapinanych kolejno guziczków - Jagoda
Jestem z Ciebie dumna. Trzymaj taki kurs, a będzie super i Ty będziesz miała mniej roboty.
Ja akurat wiem, który to Twój domek, po jego kolorze bezbłędnie do niego trafiłam
Góry kamieni zaczynam Ci zazdrościć...
Aha, a co tam u Prosiaczka - Kubusia?
Pozdrawiam, gratulując zapinanych kolejno guziczków - Jagoda