Od przybytku głowa nie boli......
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli......
MISIU......jeszcze nie lulam i Ci odpowiem.....nie przesadzaj, poczekaj do sierpnia wtedy jest najlepszy okres na przesadzanie piwonii.....ja w ubiegłym roku przesadzałam na początku września i wszystkie przesadzone mają paczki i będą kwitły....

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu witam porannie
Warzywnik wzorcowy
jakie już masz duże warzywka
Ogródeczek pod kuchennym oknem
Już krzewuszka Ci tak ładnie kwitnie
moje w pączkach .
Jaki śliczny ten króliczek
Miłego dnia
Ogródeczek pod kuchennym oknem
Jaki śliczny ten króliczek
Miłego dnia
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Krysia....dwa czworonogi pod stołem bardzo ładne,tylko dlaczego drugiemu jabłka poskąpiłaś ???
Zazdroszczę warzywniaka,u mnie tak plac ,na placu rozmieszczone ze brak miejsca....a i ziemia do niczego....próbowałam kiedyś za warsztatem-nie wyszło,zamokło bo nisko i mrówki weszły....może kiedyś jak eM zakończy 'pracę' tam to sobie poukładam po mojemu.....albo jak spełnię moje marzenie i kupię sobie mały, drewniany domek...
Bardzo ładnie rosną Ci roślinki w ogrodzie....i ślicznie wyszła rabat w kącie
Zazdroszczę warzywniaka,u mnie tak plac ,na placu rozmieszczone ze brak miejsca....a i ziemia do niczego....próbowałam kiedyś za warsztatem-nie wyszło,zamokło bo nisko i mrówki weszły....może kiedyś jak eM zakończy 'pracę' tam to sobie poukładam po mojemu.....albo jak spełnię moje marzenie i kupię sobie mały, drewniany domek...
Bardzo ładnie rosną Ci roślinki w ogrodzie....i ślicznie wyszła rabat w kącie
Krysiu, królik zabójczy
Widać,że dobrze się ma na salonach
Piwonia z tyloma pąkami
Już widzę to widowisko, jak zakwitnie. Szkoda,że tak krótko trwa jej kwitnienie. Moja ma aż całe 5 pąków, ale i tak się cieszę. Cudem odratowana, wsadzona na wiosnę w tamtym rku poradziła sobie 
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
W takim razie alejka do kompostownika na pewno będzie chwytać mnie za serce. Proszę więc o częste jej zdjęcia.
O jakim domku ja mówię? Miałaś robić domek na drewno lub na narzędzia (?) w tym samym stylu co studnię. Czy ja coś pokręciłam?
Przepiękna prymula. Byłam na targach ogrodniczych i były takie tylko w kolorze jasnego fioletu i do dziś żałuję, że jej nie kupiłam.
O jakim domku ja mówię? Miałaś robić domek na drewno lub na narzędzia (?) w tym samym stylu co studnię. Czy ja coś pokręciłam?
Przepiękna prymula. Byłam na targach ogrodniczych i były takie tylko w kolorze jasnego fioletu i do dziś żałuję, że jej nie kupiłam.
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Krysiu, piękny warzywniaczek u Ciebie, roślinki cudnie rosną, jak duża sałata,
Kwiatuszków dużo, czy ja dobrze widzę ze masz trytomę czy to coś innego?
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu, wiedziałam, wiedziałam, że za jakiś czas zaczniesz narzekać na brak miejsca, ale nie myślałam, że to, aż tak szybko nastąpi
, warzywniczek pierwsza klasa, pierwiosnek śliczny, a strażnicy ekstra
, no i ten króliczek prawdziwy słodziak
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ILONKA......a te wszystkie Twoje przewidywania to skąd się biorą....pewnie Tobie też brakuje areału
...zobacz jak u mnie róże śmigają do góry...już zaczynam myśleć kiedy by się do Choduna przejechać.....

PIOTRKOWICE......mam trytomę i to w drodze do kompostownika...ale gdzie Ty ją dojrzałaś.......
...ona rośnie blisko tego zakątka.....pokażę jutro, bo dziś niedawno z pracy wróciłam.......

ANECZKO.......nic nie pokręciłaś dobrze pamiętasz........już zrobiona drewutnia i pokryta taką samą dachówką co studnia......pokażę może jutro.....drewna tam jeszcze nie ma ale klatka z królikami stoi.....
...zamiast drewutni dzisiaj masz Bożykwiat w doniczce...bo nie wiem gdzie znaleźć dla niego wygodne miejsce......i czeka....

TERENIU....nie narzekam, bo to co posadzone ładnie rośnie...ale w ubiegłym roku cała przyczepa obornika została przekopana......

...a bratki na tarasie nie chcą się wykończyć......

GRAŻYNKO.......warzywniaczek był posiany na początku kwietnia i też za pleckami ma płot więc ma ciszej i cieplej....stąd chyba jego bujność.....
.rzodkiewka już na ukończeniu...rukola już dwa razy jedzona......sałatę wciągają króliki....
truskawki w podobnych rozmiarach.....

BASIU...... jak miło, że do mnie zawitałaś....króliczek na salonach.....widzisz na co to dziadków stać aby kaprysy wnuków spełniać......jeszcze tylko brakuje aby dziadek pod stołem jabłko z królikiem chrupał
...a piwonia ta dość długo kwitnie jest naprawdę ładna......
...to jej kwiat.......

...zobacz jak u mnie róże śmigają do góry...już zaczynam myśleć kiedy by się do Choduna przejechać.....

PIOTRKOWICE......mam trytomę i to w drodze do kompostownika...ale gdzie Ty ją dojrzałaś.......
...ona rośnie blisko tego zakątka.....pokażę jutro, bo dziś niedawno z pracy wróciłam.......

ANECZKO.......nic nie pokręciłaś dobrze pamiętasz........już zrobiona drewutnia i pokryta taką samą dachówką co studnia......pokażę może jutro.....drewna tam jeszcze nie ma ale klatka z królikami stoi.....
...zamiast drewutni dzisiaj masz Bożykwiat w doniczce...bo nie wiem gdzie znaleźć dla niego wygodne miejsce......i czeka....

TERENIU....nie narzekam, bo to co posadzone ładnie rośnie...ale w ubiegłym roku cała przyczepa obornika została przekopana......

...a bratki na tarasie nie chcą się wykończyć......

GRAŻYNKO.......warzywniaczek był posiany na początku kwietnia i też za pleckami ma płot więc ma ciszej i cieplej....stąd chyba jego bujność.....
.rzodkiewka już na ukończeniu...rukola już dwa razy jedzona......sałatę wciągają króliki....
truskawki w podobnych rozmiarach.....

BASIU...... jak miło, że do mnie zawitałaś....króliczek na salonach.....widzisz na co to dziadków stać aby kaprysy wnuków spełniać......jeszcze tylko brakuje aby dziadek pod stołem jabłko z królikiem chrupał
...a piwonia ta dość długo kwitnie jest naprawdę ładna......
...to jej kwiat.......

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu warzywnik wzorcowy, a moje warzywka z ziemi wychodzą ...no z wyjątkiem szpinaku. I ogród dojrzewa 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Warzywka jak na defiladzie w równych rządkach!
Epimedium nie wykopuj. Mam obiecane od Majki w Poznaniu i nie będziemy chłopaka męczyć.
Z dalii się straaaasznie cieszę! Moje też powoli wychodzą, nich tylko cieplej się zrobi.
Epimedium nie wykopuj. Mam obiecane od Majki w Poznaniu i nie będziemy chłopaka męczyć.
Z dalii się straaaasznie cieszę! Moje też powoli wychodzą, nich tylko cieplej się zrobi.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No to Krysiu czekam na zdjęcia.
Dziękuję, bardzo urodziwy ten Bożykwiat.
Naprawdę ślicznie się urządziłaś na tych nowych włościach.
Dziękuję, bardzo urodziwy ten Bożykwiat.
Naprawdę ślicznie się urządziłaś na tych nowych włościach.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Krysiu podziwiam Twój warzywniak , kiedy Ty wysiewałaś warzywka że już takie duże? U mnie dopiero kiełki pokazały a sałata jak zaklęta, mam nadzieję że jak się zrobi cieplej to wszystko nadrobi zaległości.
Poczytałam o piwonii drzewiastej, rzeczywiście ją trzeba sadzić głębiej my posadziliśmy nasze tak jak rosły w donicy ale w następnym roku zrobiliśmy im kopczyki z ziemi i teraz już wypuszczają z ziemi nowe przyrosty więc nie musisz swojej przesadzać wystarczy usypać jej kopczyk.
Poczytałam o piwonii drzewiastej, rzeczywiście ją trzeba sadzić głębiej my posadziliśmy nasze tak jak rosły w donicy ale w następnym roku zrobiliśmy im kopczyki z ziemi i teraz już wypuszczają z ziemi nowe przyrosty więc nie musisz swojej przesadzać wystarczy usypać jej kopczyk.
- ann_30

- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Piękna piwonia
Bardzo ładny kolorek 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu, ja jeszcze swojej rzodkiewki nie jadałam. Mam w planach posiać ogórki i fasolkę szparagową. A na ryneczku wczoraj kupiłam po pół mendla pora letniego i selera. I to wszystko na ten rok. Truskawki pięknie kwitną, a krzaki wielkie u mnie też. Moje piwonie też przesadzane były dopiero na przełomie września i października i będą kwitły. Pozdrawiam zakatarzona, pogoda nie sprzyja a zapowiadają obfite deszcze od jutra.
Pozdrawiam - Justyna
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Krysiu..migiem urządziłaś te swoje nowe włości i pięknie i pomysłowo.
. Teraz to już tylko upiększanie i dopieszczanie z kaprysu.
. Ładnie ci wszystko rośnie, warzywnik super...gospodyni z ciebie pełną parą. Na którymś ze zdjęć dojrzałam chyba wiąz...chyba.
. Także go mam, bardzo mi się podoba...tylko dlaczego tak wolno rośnie. Czy ja doczekam kiedy on urośnie do w miarę okazałego rozmiaru.
. Pozdrawiam serdecznie.