Storczyki na poddaszu
Re: Poczatki mojej skromnej kolekcji
Isilmeiel pisze:Fantastyczny jest ten z białą warżką, gdzie udało Ci się go upolować?!
Ta fantastyczną czwórkę, podobnie jak Manhattana i tego łaciatego upolowałam w Centrum Ogrodniczym Jucca w Tarnowie Podgórnym pod Poznaniem. Ogólnie bardzo polecam to miejsce. Duży wybór i jak widać jak się poszpera troszkę to można znaleźć fajne perełki
Pod Poznaniem Ja z Warszawy... U nas niby i giełda, i Tomaszewski, i Bóg-wie-co-jeszcze, ale jak objazd zrobiłam po ogrodniczych to bida z nędzą...
Witam Anka z tej strony kolekcja szybko się powiększa, pomaranczowy i ostatni moje ulubione!!
Dołączam się do zachwytów nad różowiakiem z białą warżką, cudo manhattan i ten ostatni cukiereczek są również piękne wyglądają na piękne, zdrowe okazy
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj
Dotarłam i ja Moim faworytem jest pomarańczowy żyłkowany - coś wspaniałego do tego piękne i obfite kwitnienia - dobrze im u Ciebie
Dotarłam i ja Moim faworytem jest pomarańczowy żyłkowany - coś wspaniałego do tego piękne i obfite kwitnienia - dobrze im u Ciebie
dzięki wszystkim za miłe słowa. Ja sama nie mogę się zdecydować który jest najfajniejszy. Ale chyba największym sentymentem darzę pierworodnego, z wiadomych względów.
Dufin - na razie ciężko powiedzieć czy im dobrze bo to kwitnienia sklepowe a kwiaty kupione w ta sobotę. Ale miejmy nadzieję że długo będą kwitły.
2 postawiłam w drugim pokoju obok fiołków afrykańskich. Tam jeszcze nie stały storczyki. Mam nadzieję że się przyjmą. Skoro fiołki już zakwitły drugi raz to jest szansa myślę. Okna są poddaszowe więc światło raczej rozproszone. Strona północno - wschodnia. do tej pory wszystkie staly po stronie poludniowo zachodniej i mialy sie dobrze
Dufin - na razie ciężko powiedzieć czy im dobrze bo to kwitnienia sklepowe a kwiaty kupione w ta sobotę. Ale miejmy nadzieję że długo będą kwitły.
2 postawiłam w drugim pokoju obok fiołków afrykańskich. Tam jeszcze nie stały storczyki. Mam nadzieję że się przyjmą. Skoro fiołki już zakwitły drugi raz to jest szansa myślę. Okna są poddaszowe więc światło raczej rozproszone. Strona północno - wschodnia. do tej pory wszystkie staly po stronie poludniowo zachodniej i mialy sie dobrze
- Aga_orchid
- 100p
- Od: 1 kwie 2014, o 22:18
Hej Olcia
Szalejesz szalejesz dziewczyno ale takie są uroki przyłączenia się do tego forum
Piękności pokazujesz ten podwójny ma takie delikatne kolorki oby jak najdłużej kwitły
Północno-wschodnie światło powinno im podpasować, osobiście często zmieniam miejsca swoim storczykom i wszędzie im pasi oczywiście nie w bezpośrednim słońcu bo poparzy
Pozdrawiam
Szalejesz szalejesz dziewczyno ale takie są uroki przyłączenia się do tego forum
Piękności pokazujesz ten podwójny ma takie delikatne kolorki oby jak najdłużej kwitły
Północno-wschodnie światło powinno im podpasować, osobiście często zmieniam miejsca swoim storczykom i wszędzie im pasi oczywiście nie w bezpośrednim słońcu bo poparzy
Pozdrawiam
Pozdrawiam Aga
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Piękne nabytki! Gratuluję
Ten pomarańczowy to phalaenopsis Ravello.
Zresztą obejrzyj doniczki. Powinny być na nich wydrukowane nazwy lub chociaż kody kolorów, które można sprawdzić na stronach niektórych producentów hybryd.
Ten pomarańczowy to phalaenopsis Ravello.
Zresztą obejrzyj doniczki. Powinny być na nich wydrukowane nazwy lub chociaż kody kolorów, które można sprawdzić na stronach niektórych producentów hybryd.
Dzięki Dzika !!!
Sprawdzilam doniczki juz w trakcie zakupow i tylko manhattan byl podpisany.. Ale kody reczywiscie jakies sa. Posprawdzam dzis wieczorem te kody - moze cos wywnioskuje.
Sprawdzilam doniczki juz w trakcie zakupow i tylko manhattan byl podpisany.. Ale kody reczywiscie jakies sa. Posprawdzam dzis wieczorem te kody - moze cos wywnioskuje.
Witaj
Same pięknotki tutaj masz. Moje serce podbił fiolecik z białą warżką i chyba czas zapolować na coś takiego, bo wygląda wyjątkowo!
Same pięknotki tutaj masz. Moje serce podbił fiolecik z białą warżką i chyba czas zapolować na coś takiego, bo wygląda wyjątkowo!
Na tym ostatnim delikatnym było napisane : Sara Blush i Gestreept Brighten. Nie wiem co to znaczy Sara Blush ale znalazlam nazwe Gestreept Brighten. Szkoda ze nie znam polskiego odpowiednika...
- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
Witam serdecznie na forum. Jestem przekonana, że podobnie jak w moim przypadku Twoja kolekcja w ciągu roku zwiększy się 10-krotnie. Życzę powodzenia w uprawie i w razie pytań, zawsze możesz na mnie liczyć.