Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Witaj Małgosiu,gdzie ty znikłaś ,bo zjemy ci warzywka ;:306
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Warzywniczek wypielony, że ho, ho. Ja też mam zawsze problem z liniami prostymi rządków, ale to chyba nie najważniejsze ;-) Gratuluję pierwszych zbiorów.
Pachnący, pomarańczowy tulipanek-to pewnie Ballerina.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Mówisz, że na Stanisława to ogórki trzeba.... A ja zapomniałam! Muszę posiać wreszcie! A kupiłam ;:131 No to dziś zasieję. Może na Pankracego to też dobrze, choć "zimny" z niego drań :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu - pewnie wyjechałaś ,bo znikłaś mi :(
Wracaj szybko ;:196
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

No, wlasnie, co tak cicho? :wink:
Bea
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam kochani :wit

Aguś - Agness - dziękuję za miłe słowa, to tygryski lubią :D. W uprawie warzyw stawiam na ekologię. I już nie będę narzekała na deszcz, bo jak zaczęło padać w piątek, to pada do dzisiaj. :wit

Paulinko - dziękuję za odwiedzinki, i za ciepłe słowa. ;:196

Aguś - Athshe - mam za bujną wyobraźnię, bo uśmiałam się czytając Twojego posta :D . Osty to moja zmora, wszystko da się usunąć, ale te gadziny są nie do zdarcia.I klękać na nich...nie radzę, aż taka grzesznica chyba nie jesteś :wink:

Beatko - dziękuję za szczegółowe informacje dotyczące cięcia derenia. I za humor ;:196

Basiu -rzodkiewki siałam w marcu, i...już ich nie ma :wit

Grażynko - witaj :wit

Aniu - przez to latanie boso mam całą kolekcję kremów pielęgnacyjnych do stóp, tarki, pumeksy w różnych kolorach i typach :D

Martuś - częstujcie się moimi warzywkami, są zdrowe i smaczne, a ja gościnna jestem. ;:196

Edi - super, dziękuję za ochrzczenie mojego tulipanka ;:196 Wiesz jak to u mnie z nazwami.... :wink:

Miłka - moja babcia Stasia zawsze mawiała: ogórki siane w Stanisława będą jak ława. Nie wiem jak to powiedzonko się ma do rzeczywistości, i czy te siane w inny dzień są lepsze, czy gorsze. Tak zostało w głowie, i aby pamiętać o babci....sieję ogórki w Stanisława :wit

Jadziu - w weekend troszkę było wyjazdów, ale krótkich. Czasu mam ostatnio mało, ale się poprawię ;:196

Bea -jestem ;:196

Wczorajszy dzień spędziłam w Minikowie, na targach ogrodniczych. Wspaniała impreza.

Nowe nabytki :D

Żywotnik....ups wywaliłam znacznik z reszta nazwy, ale podobały mi się te płaskie gałązki, zupełnie inne, takie rzadko rozstawione

Obrazek

Obrazek

I klon palmowy wpadł w moje łapki

Obrazek

i jednoroczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to chyba sieweczki ciemiernika???

Obrazek

a takie białe kwiatki kwitną u mnie całymi łanami, ale..nie wiem jak się nazywają

Obrazek

Pozdrawiam, lecę do Was :wit
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładne zdjęcia, koszyczek ciekawy, jednoroczne cieszą oko. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ja mam takich białych kwiatków dokładnie 9 sztuk - przeliczałam je już kilka razy, bo mnie urekły. Jak się u ciebie dowiem, co to, to będę poszukiwac. Są urocze moim zdaniem. Juz je widzę, jako obrzeże mojej białej rabatki...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu te białe kwiatki, to śniedek baldaszkowaty.
Ładne są, ale bardzo ekspansywne, nie dość, że się rozrastają, to jeszcze wysiewają się albo coś przenosi cebulki, bo mam na sąsiednich rabatach, pomimo, że nie sadziłam.
Wcześnie zasychają liście i znika z rabaty. :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Śniadek uroczy, a ta tuja to Żywotnikowiec Japoński ;:173
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

fajne te zakupy ,ja przed weekendem majowym wybrałam się do marketu na zakupy - i co kupiłam dwa jałowce i dwa żywotniki płożące :heja
eM nie był zadowolony bo żeby mieć jedzenie na weeknik musiał nocą jechać do marketu ;:124
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Też mam ten żywotnik i nie wiedziałam dokładnie jaki.....a teraz wiem ;:138
Mój już sporawy i na rabacie szeroko się rozsiadł, kupiłam go tez mamie jak swój brałam i jej jeszcze większy bo ma lepszą ziemię.
A klon śliczny....szukam podobnego i tez zakupię ;:oj
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Małgoś, warzywnik pierwsza klasa, fajny pomysł z tą trawą, może sprawdzi się to i u mnie ;:224 , ja warzywnik co dopiero założyłam, po prostu brakowało czasu...
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Trawa skoszona i u mnie teraz pójdzie na ścieżki i pod truskawki...że ja też wcześniej o tym nie pomyślałam ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie :wit Zła wiadomość - pada deszcz. Dobra wiadomość - już jutro środa, czyli środek tygodnia.

Robercie - dziękuję :D

Aguś - jak widzisz, czytasz :D zostało nam dane poznać nazwę...śniedek baldaszkowaty:D Tylko się zaniepokoiłam, że ona ekspansywna. Rośnie u mnie w takim miejscu, że na razie nie przeszkadza.Potem będę się martwiła. :wit

Tajka - dziękuję bardzo za rozpoznanie roślinki ;:196 . I wyjaśniło się dlaczego mam te kwiatki w miejscu, gdzie na pewno ich nie posadziłam . :wit

Iguś - pv posłałam :D I dziękuję za rozszyfrowanie co kupiłam. Ładna nazwa, zapamiętam.

Beatko - dziękuję, myślisz że variengata?? Zielony jest cały...chyba że się będzie przebarwiał :D

Dorotko - cóż, na swoje usprawiedliwienie mogłaś oznajmić, że to nieuleczalna choroba, i M musi zrozumieć. ;:196 A do tego postępująca i....bez szans na wyleczenie ;:196 Nie samym chlebem człowiek żyje.

Grażynko - żywotnikowiec po prostu wpadł mi w oko, lubię takie cośki. Sprzedający opowiadał , że on na boki pójdzie, no i w górę też. A ja głupia i tak go posadziłam trochę bezmyślnie. A takiego klona szukałam od dawna i cieszę się, że znalazłam. I cena też korzystna.

Małgoś - warzywniak to moje królestwo. Trawę polecam, o połowę mniej pracy przy odchwaszczaniu.

Aniu - a jak się trawka rozłoży to wzbogaci ziemię, same korzyści.Czekam aż słońce osuszy trawkę, bo czas kosić i u mnie. na razie bez szans...leje :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”