Aniu, jak mi miło, że mnie odwiedziłaśWidzę,że masz Ice Cream i nie pomylony,niestety moje okazały się pomyłkąMożesz mi napisać gdzie je kupowałaś? Blueberry Ripple cudo
Powojnik Omoshiro od zawsze mi się podoba,mijam go co roku w szkółce,ale chyba po Twoim przedstawieniu nabędę go w końcu...długo u Ciebie mieszka?
 Jeszcze milej, że Ci się u mnie podoba, bo Twój ogród jest dla mnie jednym z wzorcowych
  Jeszcze milej, że Ci się u mnie podoba, bo Twój ogród jest dla mnie jednym z wzorcowych   
 Ice Cream nie pomylony, ale moim zdaniem szału nie ma
 Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Z kolei Blueberry Ripple na zdjęciach u sprzedawców ma podrasowany mocno wygląd i mnie osobiście nie przypadł do gustu. Zdecydowałam się go kupić dopiero po sprawdzeniu zdjęć na forach. Jestem nim zachwycona
  Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Z kolei Blueberry Ripple na zdjęciach u sprzedawców ma podrasowany mocno wygląd i mnie osobiście nie przypadł do gustu. Zdecydowałam się go kupić dopiero po sprawdzeniu zdjęć na forach. Jestem nim zachwycona   Gdzie kupowałam napiszę na pw.
 Gdzie kupowałam napiszę na pw.Omoshiro jeszcze młodziak - pierwszoroczniak, ale wystartował najszybciej ze wszystkich moich powojników

Dla Ciebie Aniu jeszcze trochę kwiecia ode mnie

Tulipan liliokształtny Marylin - drugi rok u mnie, nie wykopywany!

Ice Cream we wcześniejszej fazie

Ponownie Blueberry Ripple

I we wcześniejszej fazie:

Weber's Parrot - niezawodny

Jest to też dobry czas by w szlafroczku, przy kawce, wypisywać skrycie zamówienia
 Jest to też dobry czas by w szlafroczku, przy kawce, wypisywać skrycie zamówienia   Bądź co bądź od ostatniego zakupu róż minęły już dwa miesiące
  Bądź co bądź od ostatniego zakupu róż minęły już dwa miesiące  , Ola z Kentu (Princess Alexandra of Kent), Kosmos, Larissa, Graf Goethe (Johann Wolfgang von Goethe Rose), Pierwsza Dama (First lady), Elfrid, Giardina, Gospel, Pastelka (Pastella).
 , Ola z Kentu (Princess Alexandra of Kent), Kosmos, Larissa, Graf Goethe (Johann Wolfgang von Goethe Rose), Pierwsza Dama (First lady), Elfrid, Giardina, Gospel, Pastelka (Pastella).

Obiecuję solennie, że kolejne części (jeżeli będą) zatytułuję inaczej
  Obiecuję solennie, że kolejne części (jeżeli będą) zatytułuję inaczej  

w oczekiwaniu na dalsze wieści z ogrodzia.
 w oczekiwaniu na dalsze wieści z ogrodzia. .
.