Mój zielony świat cz.3
Re: Mój zielony świat cz.3
Serduszka urzeka - będę się za taką rozglądac jesienią lub przyszłej wiosny - kiedy lepiej je sadzic?
Współczuję strat po przymrozku - ja nie płaczę - ścięło mi tylko 5 roślin. I na szczęście przymrozek był bardzo przygruntowy - siewki, które zostały na schodach mają się świetnie, a szałwię np wysadziłam na dwóch poziomach górki - górne bez śladu mrozu - dolne nie żyją.

Współczuję strat po przymrozku - ja nie płaczę - ścięło mi tylko 5 roślin. I na szczęście przymrozek był bardzo przygruntowy - siewki, które zostały na schodach mają się świetnie, a szałwię np wysadziłam na dwóch poziomach górki - górne bez śladu mrozu - dolne nie żyją.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.

Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- gracha
- 1000p 
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaka ogromna agawa, super mieć taką,Aniu ile lat ją hodujesz 

- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu  

kocimiętka z smagliczką pięknie kontrastują,podoba mi się ten duet 

Stokrotki śliczniutkie,też siałaś??

kocimiętka z smagliczką pięknie kontrastują,podoba mi się ten duet

Stokrotki śliczniutkie,też siałaś??
- MamciaTerenia
- 1000p 
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny modrzew, też taki miałam.... powódź mi go załatwiła, szkoda  

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie też się modrzew bardzo podoba, zwłaszcza taki jak Twój  ale nie wprowadzę go po raz drugi do ogrodu, nie mam ochoty na ponowną walkę z ochojnikiem
  ale nie wprowadzę go po raz drugi do ogrodu, nie mam ochoty na ponowną walkę z ochojnikiem  

ale nie wprowadzę go po raz drugi do ogrodu, nie mam ochoty na ponowną walkę z ochojnikiem
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu chciałam go mieć bo bardzo podobają mi się wszelakiego rodzaju pendule, kolejnym będzie buk o czerwonych liściach. Niedługo mam urodziny więc może spełni się moje kolejne marzenie  Oby
 Oby  , trzymaj kciuki.
 , trzymaj kciuki.
Paulii śliczny nowy awatarek Stokrotki są na prawdę piękne i niezmordowane w swoim kwitnieniu a poza tym mało wymagające. Na jesieni zamierzam wysiać kolejne tym razem białe.
  Stokrotki są na prawdę piękne i niezmordowane w swoim kwitnieniu a poza tym mało wymagające. Na jesieni zamierzam wysiać kolejne tym razem białe.
Aga serduszkę najlepiej szukać i sadzić wyłącznie na wiosnę bo na jesieni jest już całkowicie pozbawiona liści i pędów po prostu zanika. Na rynku w G-dzu widziałam różową ale nie pytałam w jakiej cenie bo coś innego wpadło mi w oko.
Grażynko agawę mam od 14 lat i jestem z niej ogromnie dumna bo wyhodowałam ją z maleńkiej sadzonki. 

Aniu stokrotki siałam późnym latem, sadziłam takie zdechlaczki ale widać, że to żelazne roślinki poza tym kwitną do później jesieni.
Tereniu ależ mi przykro to takie piękne drzewko a jak się rozrośnie i jej długie pędy zwisają to raj dla oczu. Uwielbiam wszystkie pendule
  to takie piękne drzewko a jak się rozrośnie i jej długie pędy zwisają to raj dla oczu. Uwielbiam wszystkie pendule  

Tesiu nie strasz proszę mam jeszcze modrzew japoński i formie kuli i zwykły i na razie  żaden robal im się nie trafił. Ale dziękuję za ostrzeżenie będę dokładnie obserwować te moje skarby.
  mam jeszcze modrzew japoński i formie kuli i zwykły i na razie  żaden robal im się nie trafił. Ale dziękuję za ostrzeżenie będę dokładnie obserwować te moje skarby.

Oby
 Oby  , trzymaj kciuki.
 , trzymaj kciuki.Paulii śliczny nowy awatarek
 Stokrotki są na prawdę piękne i niezmordowane w swoim kwitnieniu a poza tym mało wymagające. Na jesieni zamierzam wysiać kolejne tym razem białe.
  Stokrotki są na prawdę piękne i niezmordowane w swoim kwitnieniu a poza tym mało wymagające. Na jesieni zamierzam wysiać kolejne tym razem białe.Aga serduszkę najlepiej szukać i sadzić wyłącznie na wiosnę bo na jesieni jest już całkowicie pozbawiona liści i pędów po prostu zanika. Na rynku w G-dzu widziałam różową ale nie pytałam w jakiej cenie bo coś innego wpadło mi w oko.
Grażynko agawę mam od 14 lat i jestem z niej ogromnie dumna bo wyhodowałam ją z maleńkiej sadzonki.

Aniu stokrotki siałam późnym latem, sadziłam takie zdechlaczki ale widać, że to żelazne roślinki poza tym kwitną do później jesieni.
Tereniu ależ mi przykro
 to takie piękne drzewko a jak się rozrośnie i jej długie pędy zwisają to raj dla oczu. Uwielbiam wszystkie pendule
  Tesiu nie strasz proszę
 mam jeszcze modrzew japoński i formie kuli i zwykły i na razie  żaden robal im się nie trafił. Ale dziękuję za ostrzeżenie będę dokładnie obserwować te moje skarby.

- 
				koziorozec
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,ależ masz widoki ogrodu piękne ,modrzew na pniu ,też się pięknie rozrasta,mam ich 4 szt jeden rośnie pojedynczo a 3 razem oczywiście w odległościach od siebie ,ale tak rosły ,że się połączyły i robią wielką kopę ale są świetne,Twój ogród bardzo zatrzymuje ,nie można z niego wyjść,jest jak poezja ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie  

- AliWas
- 500p 
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Aniu, widzę piękną kępkę czosnku ( 1 zdjęcie ) i śliczny kolorek żurawki.  Poza tym, jak zwykle piękne widoczki
  Poza tym, jak zwykle piękne widoczki  

Alina   Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068

Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Cudnie, cudnie u Ciebie, dużo miłości dajesz roślinkom, nad przechowywaniem takiej agawy też się zastanawiałam 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, całowicie zmieniałam zdanie na temat twojego ogrodu. 
Do tej pory myślałam, że królują w nim rosliny jednoroczne. A tu taka niespodzianka
Jest cudownie

Do tej pory myślałam, że królują w nim rosliny jednoroczne. A tu taka niespodzianka
Jest cudownie
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
I ja zmieniam zdanie, Zawsze uważałam,że jesteś królową jednorocznych,a tu tyle bylin.  

Piękny ogród i cudne robisz zdjęcia. Zapytam o przetacznika goryczkowatego jaki jest wysoki?
   Zapytam o przetacznika goryczkowatego jaki jest wysoki? 

Piękny ogród i cudne robisz zdjęcia.
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Coś coś pięknego  ... Aniu podawaj nazwy roślin chciałabym wiedzieć jakie masz a też poznawać , zainteresowały mnie takie niebieściutkie jak dąbrówki ... co to za rośliny ? one są razem z kokoryczką . 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
CZy widzę czosnek karatawski ??

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Modrzew na pniu prezentuje się okazane, z tego co widzę to chyba wysoki okaz?
Na serduszkę poluję mam już miejsce w której będzie się ładnie prezentować

Na serduszkę poluję mam już miejsce w której będzie się ładnie prezentować

- 
				April
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Świetnie wygląda ta kępa orlików z szałwią pod spodem.
W zeszłym roku miałam kępę kremowych orlików, która w tym nabiera też takiej różowej barwy. Chyba dosadzę im szałwię

W zeszłym roku miałam kępę kremowych orlików, która w tym nabiera też takiej różowej barwy. Chyba dosadzę im szałwię