Witajcie
Dzisiaj - miałam przyjemność uczestniczyć w bardzo miłym towarzystwie - w osobach
EwkiEs i
Evluk - na Targach Ogrodnictwa w Krakowie - dziękuję Wam dziewczyny

.
Lideczko ...no , jak tam "glebogryzanie "

... mój złotokap kwitnął dopiero po ...straciłam rachubę ...ale w końcu doczekałam się . Takiego spektakularnego kwitnienia - jak tego roku - jeszcze nie było

.
Aneczko ...każdy , nawet najmniejszy kwiatek , który pierwszy raz zakwitnie pokazując swe piękno - cieszy ...więc warto czekać .
Lideczko ...to , co kupiłam - przyprawia o zawrót głowy ;
Jeżówki ;
Raspberry Truffle , Hot Lava , Virgin , Hope
Ułudka Starry Eyes , Miłek amurski 'Pleniflora , Serduszka okazała 'Valentine' , Kokorycz pogięta ' Blue Heron ', Bodziszek pełny , różowy ( gratis - nazwa została przy doniczce ), Lewizja newadeńska , Lewizja liścieniowa ' Regenbogen ' , Taunsendia Rothrocka .
Primule;
vulgaris Belarina Valentine , auricula Blush Baby , auricula Black Jack , Dark Rosaleen .
Ostróżki ;
Blueberry Pie , Pure White , Crystal Delight , Sky Blue/ White Bee .
To i jeszcze inne dla Tereni /Teniak kupiłam u miłej , pogodnej , rzeczowej i uśmiechniętej Pani Agnieszki ...z Bylinowego Raju . Życzyła bym sobie i innym , by wszyscy sprzedający byli tak wyrozumiali i życzliwi , jak wspomniana Pani Agnieszka .
Dokupiłam jeszcze urdzika karpackiego i 12 pelargonii bluszczolistnych .
Wzięłam aparat ...w którym - po zrobieniu kilku fotek ...padła bateria ...
Jutro zrobię fotki pozostałym roślinom ...tym kwitnącym , bo jeżówki i ostróżki sa do siebie podobne z ...liści - kwiatków jeszcze nie mają .
Pozdrawiam serdecznie