Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
- 
				Kasia79
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Asiu, a Liliputy masz w doniczkach po raz pierwszy, czy może już je przetestowałaś wcześniej? Bo ja się w sumie trochę obawiałam i posiałam je w gruncie, ale przyznam, że kusiła mnie wizja kępy drobnych cynii w donicy...

- 
				joanna1984k
- 100p 
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja posiałm w tym roku j pierwszy raz i tylko ok 15 nasionek do domiczki a potem popikowałam  ja też eksperymentuje zobaczymy co  tego bedzie
 ja też eksperymentuje zobaczymy co  tego bedzie  

Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;

- 
				emalia112
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
A ja w tym roku znowu wróciłam do nasturcji. Jak dostamnie dużo nawozu to idzie w liście i wygląda extra.

- Pawel42
- 500p 
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
A ja na przykład tak...  
  https://imagizer.imageshack.us/v2/226x3 ... 3/z4o2.jpg
 https://imagizer.imageshack.us/v2/226x3 ... 3/z4o2.jpg   Passiflora,celosia itd...
 Passiflora,celosia itd...

https://imagizer.imageshack.us/v2/226x3 ... 3/z4o2.jpg
 https://imagizer.imageshack.us/v2/226x3 ... 3/z4o2.jpg   Passiflora,celosia itd...
 Passiflora,celosia itd...Paweł 
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/

Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- 
				x-Cz-a
Ja mam balkon patelnię i tylko pelargonie posadzone,wyniosłam kaktusy i sukulenty no i może coś kupię z doskoku 

- 
				Kasia79
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Posiałam dzisiaj do kosza wiklinowego mix astrów karłowych ze smagliczką nadmorską białą, a w doniczce złocienia karłowego (biały z żółtym oczkiem) ze smagliczką fioletową. Jutro jak czasu starczy chcę zagospodarować wolną przestrzeń w dwóch donicach z białymi pelargoniami. Trochę z rozsad i trochę z siewu.

Kupiłam po 3 z każdego koloru: surfinie różowe, ciemnoróżowe, ciemnofioletowe, jasnofioletowe, cytrynowe i wszystkie mają dosyć drobne listki. Szalałam za białymi więc też kupiłam, ale nie podobają mi się, bo mają strasznie wielkie liście. Teraz mam cały balkon dookoła obsadzony surfiniami i trochę przeszkadza mi ich zapach, ale trudno, sama tego chciałam.
I teraz pytanie. Kupiłam też dwa uczepy i czerwoną pelargonię zwisającą, podobała mi się taka kompozycja w koszach w sklepie. Mam okrągłą doniczkę samonawadniającą o średnicy 30 cm. Czy mogę do niej wsadzić obydwa uczepy i pelargonię, czy to za dużo ?

I teraz pytanie. Kupiłam też dwa uczepy i czerwoną pelargonię zwisającą, podobała mi się taka kompozycja w koszach w sklepie. Mam okrągłą doniczkę samonawadniającą o średnicy 30 cm. Czy mogę do niej wsadzić obydwa uczepy i pelargonię, czy to za dużo ?
- meandrzejew
- 500p 
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
Podrzucilibyście mi jakieś pomysły na zwisające, kwitnące i lubiące słońce rośliny. Oprócz pelargonii nic mi do głowy nie przychodzi 

Jeden uczep wystarczy, dwa w niewielkiej doniczce nie tylko' zjedzą się' nawzajem , ale nie pozwolą rozwinąć się pelargonii.MonkaD pisze: Czy mogę do niej wsadzić obydwa uczepy i pelargonię, czy to za dużo ?
Ja uczep posadziłam w dużej donicy z plektrantusem Nico( pięknie wygląda wsród jego ciemnych liści), nie sadzę go z żadną inną kwitnącą rośliną.
Plektrantus! Jak dobrze, że sprawdziłam,co to za roślina. Dzięki temu nareszcie wiem, czym moja babcia obsadza co roku balkon!

- 
				atkaxxx
- 100p 
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
Nie wiem, czy będę pierwszą osobą w tym sezonie, u której już pojawiły się mszyce na balkonie... Kurde, dobrze nie zdążyłam jeszcze obsadzić skrzynek, a już mam gości... i to na czym - na stokrotkach...

Pozdrawiam, Anna

- minia821
- 500p 
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak kupowałam sadzonki stokrotki (pomponowej) to zawsze miałam na nich mszyce.
W tym roku sama wysiałam stokrotki, zobaczymy czy mszyce do nich przyjdą.
W doniczkach na dworze mieszkają już fuksje (różowo-fioletowe) i mieczyki oraz 2 malutkie sadzonki starca, które przetrwały od zeszłego roku.
W tym tygodniu pójdą też na dwór begonie zwisające.

W tym roku sama wysiałam stokrotki, zobaczymy czy mszyce do nich przyjdą.
W doniczkach na dworze mieszkają już fuksje (różowo-fioletowe) i mieczyki oraz 2 malutkie sadzonki starca, które przetrwały od zeszłego roku.
W tym tygodniu pójdą też na dwór begonie zwisające.
Pozdrawiam Kaśka

- 
				jagusia111
Ja już przed Wielkanocą miałam inwazję mączlika szklarniowego na bratkach w ogródku. Wczoraj na powojniku znalazłam całą kolonię mszyc. Także obecność mszyc o tej porze roku staje się już normą.

U mnie mszyca na różach i wełnowiec na storczykach.