Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Madzia - no, u mnie też jeszcze nie było, dlatego w tym roku myślałam, że chociaż raz będą...te proste linie :D Fakt, do niczego niepotrzebne. :wit

Dorota - no to jednak ....bujda z tym stwierdzeniem , że sport to zdrowie. A zapalenie żył, to nie żarty, pewnie jesteś na L4? Mój M jesienią miał operowane kolano, a teraz ...po sezonie pewnie drugie pod nóż pójdzie. Taka cena za bieganie. :wit

Marysiu - ;:196

Aguś - Aage - dziękuję, to moje królestwo. ;:196

Becia - dziękuję za info w sprawie derenia, ale kiedy kochana ja mam to zrobić? Teraz, czy jesienią?? I mówisz że modlitwa potrzebna do tego....w sumie, warto spróbować. ;:196

Robercie - ten bez zakwitł po raz pierwszy od 6 - ciu lat. Z małego kijka zerwanego na polu...Strasznie cieszy. :wit

Marysiu - dziękuję ;:196

Zostawiam troszkę kolorków na dobranoc. U nas dzisiaj popadało, ale za mało, stanowczo za mało. Te pomarańczowe tulipany obłędnie pachną.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu śliczne kolory ;:oj
Miłej nocy :wit
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki zadbany warzywnik ;:180 To jest to co lubię najbardziej. Warzywa z własnego ogrodu ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu patrząc na Twój warzywnik to nic trudnego, bo podstawa to odchwaszczanie :D Niestety atakują mi dorosłe rośliny jakieś chrząszczyki które muszę tępić ;:14 bo lubią listeczki i potrafią całe zjeść ;:222 Moja uprawa nie jest do pokazania, ale noszę się z zamiarem zmiany grządki :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Linia jak najbardziej jest prosta! Ja zawsze sieję wężykiem ;:306 W tym roku siałam wg kija - moim zdaniem jest prosto, ale u Ciebie i tak wyglada to lepiej!
Bez jakaś nazwę ma? Bo ładny i pojedynczy.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu ścieżki wykładasz trawą? Super pomysł też muszę zastosować ;:108
Czy u Ciebie też tak sucho :( chyba dziś będę zmuszona włączyć zraszacz bo aż przykro patrzeć jak listki się zwijają.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Zdjęcia cudowne, dodają duzo uroku. Kolorki ich wspaniałe. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - tulipany ;:oj
Jutro mmam wyjechać do większej metropoli ,więc coś kupimy :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam :wit Wróciłam z warzywniaczka, posiałam ogóreczki, bo dzisiaj Stanisława, posadziłam paprykę, bo już nadeszła jej chwila. Pomimo deszczu szału z wilgotnością gleby nie ma. ;:185

Jadziu - dziękuję ;:196 poszalej na zakupach kochana, a potem koniecznie się pochwal.Ja też miałam wpaść do ogrodniczego, ale przedtem wpadłam na chwilkę z córcią do sklepu z butami....i do ogrodniczego już nie zajechałam ;:196

Izuś - witaj, dawno Ciebie nie było :D . Czy wiadomy bocian zadziałał w wiadomej sprawie? I ja też moje warzywa cenię najbardziej, bo wiem co jem :wit

Marysiu - Masko - masz rację, odchwaszczanie, spulchnianie to podstawa. Dlatego codziennie muszę chociaż troszkę podłubać i powalczyć z chwastami. Lubię jak jest czysto, przejrzyście, do momentu...aż warzywa zaczynają być na tyle spore, aż robią naturalne zagęszczenie :D

Miłka - bez na pewno ma jakąś nazwę, ale ja jej nie znam ;:173 . Kilka lat temu wyrwałam kijek z opuszczonego pola i...w tym roku zakwitł. A ja też staram się siać przy jakimś kijku, ale moje przerwy w wysiewach poczynione zostały przez kreta i podejrzewam moje koty, chociaż mają zakaz tam wchodzenia ( szanują mój warzywnik). Mam z nimi umowę :wink:

Aniu - u mnie jest strasznie sucho ;:131 Padał dzisiaj deszcz, ale...szału nie poczynił. Siałam dzisiaj ogórki, to widziałam co się dzieje z glebą, musiałam uruchomić podlewanko. Tak, ścieżki i większe przerwy wykładam skoszoną trawką. Jestem z tego sposobu bardzo zadowolona. Po pierwsze - mam miękko w nóżki jak zdarzy się boso zapędzić, po drugie - ograniczam chwasty i to bardzo, po trzecie - trawka się rozkłada, użyźnia, po czwarte - wygląda schludniej, po piąte - zatrzymuje wilgoć.Ja jestem bardzo zadowolona z tego sposobu. Minimum pracy - maximum efektu. ;:196

Robercie - dziękuję :wit

Miłego wieczoru :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu cudny wypielęgnowany warzywniczek :D Będą własne , zdrowiutkie i pyszne witaminki :D .... a linie proste... na co one komu :wink: :lol:
Tulipanki cudne.... u mnie już kończą kwitnienie....
U mnie też dziś padało.....raczej mżyło niż padało.... może z lekka górna warstwa ziemi zmoczona i tyle :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Małgosiu :wit Piękne i śliczne bratki wyhodowane własnoręcznie pięknie Ci się rozrosły :)
Niestety w stolicy weekend był zimny i deszczowy. Gratulacje dla męża i córuni ;:63
Niestety Warszawa nie da się zbytnio lubić tu nawet mandat za złem przechodzenie prze ulicę można dostać. :roll:
Piękne zdjęcia ze spacerku. Smakowite skarby przyniosłaś z warzywniaka.
Celozja w cudnym kolorku. Warzywniak ślicznie wygląda. Śliczny bez. Tulipanki przepiękne :D
Cieplutko Pozdrawiam miłego pogodnego weekendu Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ten pomysł z trawą jest świetny. Też już go podchwyciłam - póki co w truskawkach bo nic innego nie mam. Ale... nie miałam czasu przez tydzień wdrapac się na górkę do truskawek i wczoraj musiałam się staczac z powrotem po motykę - osty przerosły krzaczki truskawek gdzieniegdzie. Ależ to dziadostwo szybkie. No i nie ma to jak najpierw robic, potem myślec. Najpierw potraktowałam osty motyką, a potem popatrzyłam na efekty zadowolona z siebie i mina mi zrzedła... najgorsze co może byc, to uschłe liście ostów - więc wybierałam ten mój urobek z sianka, żeby za tydzień czy dwa nie płakac, jak tam uklęknę na gołym kolanie... :heja
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Małgosiu, wawrzywniaczek masz bardzo porządny :) - ale masz już duże rzodkiewki ;:oj
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu ledwo Cię dogoniłam ale już jestem i zostaję w tak pięknym ogrodzie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś jutro koszę trawnik i oczywiście posypie ścieżki ;:108 z bieganiem boso jest u mnie podobnie. Całe lato jak tylko mogę łażę po ogrodzie boso a ostatnio na skarpetach biegłam po nasiona które zostawiłam na warzywniku. Stara a głupia ;:306
Słoneczka życzę u mnie trochę popadało ale pod krzewami wciąż sucho :(
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”