poziomki
  poziomki truskawki
 truskawki
 poziomki
  poziomki truskawki
 truskawki

- Pomidorki i papryka
 - Pomidorki i papryka

Nie przykrywam roślinek na noc, u mnie wg prognoz już przymrozków nie będzie
  Nie przykrywam roślinek na noc, u mnie wg prognoz już przymrozków nie będzie   Noce chłodne ale niektóre rośliny dają radę. Resztę trzymam w inspektach.
 Noce chłodne ale niektóre rośliny dają radę. Resztę trzymam w inspektach. Przydałoby się dodatkowe 12 h
 Przydałoby się dodatkowe 12 h 

Dzisiaj wsadziłam część kapusty ale nie zdążyłam wszystkiego, jutro reszta kapusty, stopniowo po trochu warzyw. Muszę zasadzić fasolkę szparagową i wysiać drugi rzut ogórków bo jeden już w ziemi. Kocham ogród nic na to nie poradzę. Wszyscy mi się pukają w czoło że po co ja to szykuję i tyle tego ale uwielbiam jechać w wolnej chwili do miasta do rodziny i zawieźć prowiant.
 Dzisiaj wsadziłam część kapusty ale nie zdążyłam wszystkiego, jutro reszta kapusty, stopniowo po trochu warzyw. Muszę zasadzić fasolkę szparagową i wysiać drugi rzut ogórków bo jeden już w ziemi. Kocham ogród nic na to nie poradzę. Wszyscy mi się pukają w czoło że po co ja to szykuję i tyle tego ale uwielbiam jechać w wolnej chwili do miasta do rodziny i zawieźć prowiant.   Zwłaszcza do Poznania do mojej chrzestnej
 Zwłaszcza do Poznania do mojej chrzestnej  Wyzywa mnie nie miłosiernie jak wywożę jej warzywa bo po co i takie tam, ale lubię nawet gotowe słoiki zawieżć. Narobiłam przetworów w tamtym roku a nawet jednej trzeciej nie zużyliśmy, ale uwielbiam mieć zapas. Jakaś chora jestem
 Wyzywa mnie nie miłosiernie jak wywożę jej warzywa bo po co i takie tam, ale lubię nawet gotowe słoiki zawieżć. Narobiłam przetworów w tamtym roku a nawet jednej trzeciej nie zużyliśmy, ale uwielbiam mieć zapas. Jakaś chora jestem   

Myślałam że wszyscy tylko krytykują. Dzisiaj mnie zdziwiła sąsiadka bo przyszła do mnie z pytaniem czy nie mam sadzonek dalii więcej bo w tamtym roku dostała ode mnie końcówkę a teraz przyszła przed wysadzeniem
  Myślałam że wszyscy tylko krytykują. Dzisiaj mnie zdziwiła sąsiadka bo przyszła do mnie z pytaniem czy nie mam sadzonek dalii więcej bo w tamtym roku dostała ode mnie końcówkę a teraz przyszła przed wysadzeniem 

Wpadam w wizytą, bo miło jest pisać z kimś z okolicy:)  Przejrzałam Twój wątek i naprawdę masz tego wszystkiego bez liku.
 Wpadam w wizytą, bo miło jest pisać z kimś z okolicy:)  Przejrzałam Twój wątek i naprawdę masz tego wszystkiego bez liku.   Kiedy Ty masz na to wszystko czas?
 Kiedy Ty masz na to wszystko czas?