Pomidory uprawiane w donicach...

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kropek
200p
200p
Od: 12 lip 2012, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidory w donicach

Post »

Tumbling Tom donica 10 litrów od jakiegoś tygodnia.
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2013, o 17:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadro :D Muszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat :)
duchadb
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 maja 2014, o 18:10

Post »

Problem z tym, że nie mam miejsca w domu na donice.
mati917533
50p
50p
Od: 14 lut 2014, o 17:25

Post »

Moje też mają już małe pąki kwiatowe lecz z przesadzaniem do docelowych donic poczekam do 15 maja. Dodał, że posiadam Maskotkę i Venus.
Pozdrawiam mati917533
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc :)
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiaj jednak nie dam rady :( Szkoda, a chciałem jednego Indigo blue już posadzić i wynosić na dwór :) Może jutro będzie więcej czasu :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Moje siedzą standardowo w Ikeowych śmietnikach 14 l ;:306 Wyglądają całkiem fajnie, a kosztują 4 zł ;:224 W zeszłym roku kupiłam czerwone śmietniki, ale w tym roku czerwone wycofali więc dokupiłam białych. Litraż przydałby się większy, ale w związku ze zmianą pracy, urlop w lato mi nie grozi, więc i codzienne podlewanie mi nie straszne :)
Do donic są już wysadzone: Malinowy Kapturek, Złoty Deszcz, Żółta Gruszka i Winogronek. Do wysadzenia jeszcze czeka Megagroniasty i żółta koktajlówka o kształcie śliwki. Łącznie będzie 10 donic (śmietników). Wszystko czeka na tarasie do posadzenia tylko czasu ciągle brak :roll: Pierwsze wysadzone koktajlówki już kwitną.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

Donice wróciły po 2 dobach na balkon - mam nadzieję, że na stałe. Na razie 11 szt. - Maskotka i Betalux. Kombinuję ile jeszcze i jakie wsadzić - wszystkie w gruncie się nie zmieszczą. Betaluxy mają małe pomidorki, Maskotka zaczyna kwitnąć. Myślę, że do donic wsadzę jeszcze cherry truskawkowego i koktajlówkę malinową.
msk83
500p
500p
Od: 20 paź 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie będzie Vilma w donicy 5l i Złoty deszcz, tego trochę się obawiam, czy mi za duży nie urośnie, na razie pójdzie do 5l donicy, później najwyżej do większej. Mam zamiar wysadzić je po 15 maja, żeby już na balkonie spokojnie stały, bo w domu i na doniczki 5l miejsca za mało :roll: tym bardziej, że pies się zainteresuje jak by stały na podłodze :shock:
D3flo
200p
200p
Od: 2 cze 2013, o 10:41

Post »

Błażej spokojnie, masz trzy dni "na owoc" spokojnie się wyrobisz. Ja do donic sadzę jutro i po jutrze, wszystkie ku temu przeznaczone. Oj będzie tego troche ;:218
Rolnik ciągle żyje w strachu, nad warsztatem nie ma dachu.
msk83
500p
500p
Od: 20 paź 2013, o 12:41

Post »

BobejGS pisze:Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadro :D Muszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat :)
Ja też, bo nie rozumiem tego do końca :oops:
monika 2014
200p
200p
Od: 14 kwie 2014, o 16:28

Post »

mati917533 pisze:Według mnie spokojnie może być to doniczka 5 litrów :D
Dziekuje,a po ile sadzic w jednej donicy,
Awatar użytkownika
Kropek
200p
200p
Od: 12 lip 2012, o 20:15

Post »

Po sztuce . Odkopałaś temat z 24 kwietnia :)
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Witam,nie wiem jak Wy to robocie ,że Wam kwitną? Ja swoje pomidory siałam ok.15 marca,są w podłożu z Substral ,fertygowan Florowit do pelargoni NPK 4+6 +8,żaden nie kwitnie.Są przeznaczone do donic i gruntu,odmiany:Maskotka,Pokusa,Bawole serce, Saint Pierre, Faworyt,Malinowy Warszawski,Black Cherry,Yellow Pearl.Nawożę 4 ml/ l,cz zwiększyć dawkę nawozu,mają jaśniejsze środki? Czy wysadzać docelowo,miejsce w doniczkach jeszcze mają.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dając 4ml/litr już dajesz zbyt dużo, także na pewno nie zwiększaj dawki. Mi kwitnąc nie kwitną, ale mają już pąki kwiatowe :) Jednak to jest tylko na poszczególnych odmianach i tylko w koktajlowych :)
Awatar użytkownika
BobejGS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

msk83 pisze:
BobejGS pisze:Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadro :D Muszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat :)
Ja też, bo nie rozumiem tego do końca :oops:
Ja ogólnie rozumiem o co chodzi :) Samo ogłowienie, jest tym samym co czynimy w końcowej fazie uprawy pomidorów. Jednak tutaj chodzi, o to aby roślina nie szła w krzak, a o to aby dobrze rozbudowała system korzeniowy, co w uprawie doniczkowej jest bardzo ważne :) Wczoraj niestety wróciłem zbyt późno aby ocenić, w którym dokładnie miejscu na krzaku znajdują się pąki kwiatowe, by w związku z tym przemyśleć ogłowienie :D
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”