Pomidory uprawiane w donicach...
Re: Pomidory w donicach
Tumbling Tom donica 10 litrów od jakiegoś tygodnia.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadro
Muszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat 

-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 maja 2014, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Problem z tym, że nie mam miejsca w domu na donice.
-
- 50p
- Od: 14 lut 2014, o 17:25
Moje też mają już małe pąki kwiatowe lecz z przesadzaniem do docelowych donic poczekam do 15 maja. Dodał, że posiadam Maskotkę i Venus.
Pozdrawiam mati917533
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc
- Jestem nowy więc czasem będę prosił o pomoc

- BobejGS
- Kontakt:
Dzisiaj jednak nie dam rady
Szkoda, a chciałem jednego Indigo blue już posadzić i wynosić na dwór
Może jutro będzie więcej czasu 

Moje siedzą standardowo w Ikeowych śmietnikach 14 l
Wyglądają całkiem fajnie, a kosztują 4 zł
W zeszłym roku kupiłam czerwone śmietniki, ale w tym roku czerwone wycofali więc dokupiłam białych. Litraż przydałby się większy, ale w związku ze zmianą pracy, urlop w lato mi nie grozi, więc i codzienne podlewanie mi nie straszne 
Do donic są już wysadzone: Malinowy Kapturek, Złoty Deszcz, Żółta Gruszka i Winogronek. Do wysadzenia jeszcze czeka Megagroniasty i żółta koktajlówka o kształcie śliwki. Łącznie będzie 10 donic (śmietników). Wszystko czeka na tarasie do posadzenia tylko czasu ciągle brak
Pierwsze wysadzone koktajlówki już kwitną.

Do donic są już wysadzone: Malinowy Kapturek, Złoty Deszcz, Żółta Gruszka i Winogronek. Do wysadzenia jeszcze czeka Megagroniasty i żółta koktajlówka o kształcie śliwki. Łącznie będzie 10 donic (śmietników). Wszystko czeka na tarasie do posadzenia tylko czasu ciągle brak

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Donice wróciły po 2 dobach na balkon - mam nadzieję, że na stałe. Na razie 11 szt. - Maskotka i Betalux. Kombinuję ile jeszcze i jakie wsadzić - wszystkie w gruncie się nie zmieszczą. Betaluxy mają małe pomidorki, Maskotka zaczyna kwitnąć. Myślę, że do donic wsadzę jeszcze cherry truskawkowego i koktajlówkę malinową.
U mnie będzie Vilma w donicy 5l i Złoty deszcz, tego trochę się obawiam, czy mi za duży nie urośnie, na razie pójdzie do 5l donicy, później najwyżej do większej. Mam zamiar wysadzić je po 15 maja, żeby już na balkonie spokojnie stały, bo w domu i na doniczki 5l miejsca za mało
tym bardziej, że pies się zainteresuje jak by stały na podłodze 

-
- 200p
- Od: 2 cze 2013, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błażej spokojnie, masz trzy dni "na owoc" spokojnie się wyrobisz. Ja do donic sadzę jutro i po jutrze, wszystkie ku temu przeznaczone. Oj będzie tego troche 

Rolnik ciągle żyje w strachu, nad warsztatem nie ma dachu.
Ja też, bo nie rozumiem tego do końcaBobejGS pisze:Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadroMuszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat

-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
Dziekuje,a po ile sadzic w jednej donicy,mati917533 pisze:Według mnie spokojnie może być to doniczka 5 litrów
Po sztuce . Odkopałaś temat z 24 kwietnia 

- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Witam,nie wiem jak Wy to robocie ,że Wam kwitną? Ja swoje pomidory siałam ok.15 marca,są w podłożu z Substral ,fertygowan Florowit do pelargoni NPK 4+6 +8,żaden nie kwitnie.Są przeznaczone do donic i gruntu,odmiany:Maskotka,Pokusa,Bawole serce, Saint Pierre, Faworyt,Malinowy Warszawski,Black Cherry,Yellow Pearl.Nawożę 4 ml/ l,cz zwiększyć dawkę nawozu,mają jaśniejsze środki? Czy wysadzać docelowo,miejsce w doniczkach jeszcze mają.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Dając 4ml/litr już dajesz zbyt dużo, także na pewno nie zwiększaj dawki. Mi kwitnąc nie kwitną, ale mają już pąki kwiatowe
Jednak to jest tylko na poszczególnych odmianach i tylko w koktajlowych 

- BobejGS
- Kontakt:
Ja ogólnie rozumiem o co chodzimsk83 pisze:Ja też, bo nie rozumiem tego do końcaBobejGS pisze:Dzisiaj jak znajdę czas po pracy, to wsadze jednego w wiadroMuszę jeszcze się cofnąć w wątku, do tematu ogłowienia, aby przemyśleć ten temat