Orliki widzę powolutku zaczynają swój pokaz i żurawka kwitnąca śliczna i zajęcia nieba fajne. Maj to wspaniały miesiąc tylko się cieszyć
.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Marysiu witaj
Orliki widzę powolutku zaczynają swój pokaz i żurawka kwitnąca śliczna i zajęcia nieba fajne. Maj to wspaniały miesiąc tylko się cieszyć
Tylko u mnie niestety suchutko
czekam na deszcz z wielką niecierpliwością. Zapowiada się ładny dzień więc i Tobie ciepełka i słoneczka życzę 
- Margolcia_K
- 200p

- Od: 27 kwie 2014, o 14:58
Witaj Marysiu cieplutko. Dziś ładnie i słonecznie i aż się chce iść do ogrodu.
Współczuję bólu głowy. Odpocznij
, bo pewno tak jak pisałaś, za duży sobie dałaś "wycisk" ogrodowy.
Twoje zdjęcia powalają na kolana. Uwielbiam takie klimaty.
Mam nadzieję, że mróz nie dał Ci się tak naprawdę za bardzo we znaki i wszystko, co "udaje" przemarznięte, odbije i będzie pięknie rosło i kwitło.
Na moich piachach, na szczęście, mróz bardziej postraszył niż pomroził. Tylko kilka kiełkujących wilców zmarzło, ale to taki "chwast", że zaraz nowe wykiełkują.
Życzę Ci żeby te ostatnie przymrozki to byli tacy "przyspieszeni" ogrodnicy i żeby już Zośka w tym roku sobie darowała. Muszę poprosić o wstawiennictwo do imienniczki moją Mamę,
ona też była Zofia, więc mam nadzieję, że coś wskóram!
Współczuję bólu głowy. Odpocznij
Twoje zdjęcia powalają na kolana. Uwielbiam takie klimaty.
Mam nadzieję, że mróz nie dał Ci się tak naprawdę za bardzo we znaki i wszystko, co "udaje" przemarznięte, odbije i będzie pięknie rosło i kwitło.
Na moich piachach, na szczęście, mróz bardziej postraszył niż pomroził. Tylko kilka kiełkujących wilców zmarzło, ale to taki "chwast", że zaraz nowe wykiełkują.
Życzę Ci żeby te ostatnie przymrozki to byli tacy "przyspieszeni" ogrodnicy i żeby już Zośka w tym roku sobie darowała. Muszę poprosić o wstawiennictwo do imienniczki moją Mamę,
Wiejski dom Margolci - na stare lata zaczynam od podstaw!
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
Wynajmowane ogrody Margolci
Pozdrawiam - Margolcia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu jak się dzisiaj czujesz 
-- 6 maja 2014, o 12:48 --
-- 6 maja 2014, o 12:48 --
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witajcie Moje Drogie!
Marysiu dziękuję za miłe słowa
zapraszam do ogrodu i na zachody słońca
Izo śnieg masz? a nie to szron, już się wystraszyłam
Tak orliki z Auch ...no to czekamy na kwiatki
Iwonko dzisiaj też szaleję w ogrodzi i w polu, ale narzuciłam sobie dyscyplinę wypoczynku i po obiedzie FO .
Niestety gnojówka pomogła na chwilę ale teraz zmasowany atak mszyc i zastosowałam Fastac 100 EC, jak pomoże zobaczymy
Anusiu dzień piękny, słoneczny i ciepły .....a niedawno trochę deszczu było więc podlało roślinki, a w ogrodzie zieleń letnia wręcz. To ja Ci życzę deszczyku w nocy
Margolciu nie było u mnie przymrozku, póki co jest ciepło i wtedy jak innym przemrażało mnie podlewało. Mam nadzieję że to byli i ogrodnicy i Zośka ....załatw to kochana, jak masz układy
Tak wycisk sobie dałam i dzisiaj postaram się mądrzej pracować, a co z tego wyjdzie zobaczymy
Życzę owocnej pracy w ogrodzie ...to nic że nie swoim ważne że jest się w przyrodą w kontakcie i ptaszki śpiewają
Iwonko dzisiaj lepiej, chociaż spałam do bani, ale za to udało się dłużej to może jakoś się wyrówna. Teraz próbuję coś zrobić w polu, posiać jakieś jarzynki
Czy ta zieleń nie jest letnia?

Taki mam widok od strony tunelu
Marysiu dziękuję za miłe słowa
Izo śnieg masz? a nie to szron, już się wystraszyłam
Iwonko dzisiaj też szaleję w ogrodzi i w polu, ale narzuciłam sobie dyscyplinę wypoczynku i po obiedzie FO .
Niestety gnojówka pomogła na chwilę ale teraz zmasowany atak mszyc i zastosowałam Fastac 100 EC, jak pomoże zobaczymy
Anusiu dzień piękny, słoneczny i ciepły .....a niedawno trochę deszczu było więc podlało roślinki, a w ogrodzie zieleń letnia wręcz. To ja Ci życzę deszczyku w nocy
Margolciu nie było u mnie przymrozku, póki co jest ciepło i wtedy jak innym przemrażało mnie podlewało. Mam nadzieję że to byli i ogrodnicy i Zośka ....załatw to kochana, jak masz układy
Iwonko dzisiaj lepiej, chociaż spałam do bani, ale za to udało się dłużej to może jakoś się wyrówna. Teraz próbuję coś zrobić w polu, posiać jakieś jarzynki
Czy ta zieleń nie jest letnia?

Taki mam widok od strony tunelu
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, ja podziwiam Twoja nową technikę robienia zdjęć, ale...nie obraź się, kochana, zdecydowanie wolę w kolorze
Cóż ja na to poradzę, że energię czerpię z kolorów i ze słońca. Myślałam, że to letnia fotka, rzeczywiście....a tam pory widać?
- Maska

- Kontakt:
Małgosiu nie przepraszaj
oczywiście będą i kolory....a tam jest czosnek 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Uwielbiam te Twoje zielone gąszcze ogrodowe! Tak sobie dziś na swój przedogródek właśnie spoglądałam i podziwiałam, że w tym jednym miejscu mam już efekt jak u Marysi
Słońce i zieleń rzeczywiście już takie jak w lipcu...ja się tylko zaczynam zastanawiać co będzie kwitło we wrześniu, jak wszystko tak wcześnie zaczyna?
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu jak tam Twoja główka ....
A ten czosnek sadziłaś jesienią
widocze fajny nasze klimaty 
A ten czosnek sadziłaś jesienią
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Kontakt:
a wiesz, że ja też i nawet pisałam gdzieś o tym,,,,, czy będzie powtórna wegetacjasurvivor26 pisze: Słońce i zieleń rzeczywiście już takie jak w lipcu...ja się tylko zaczynam zastanawiać co będzie kwitło we wrześniu, jak wszystko tak wcześnie zaczyna?
Aluniu co roku sadzę czosnek...nawet jak nic nie sadziłam jak pracowałam to czosnek był! i zawsze sadzę późną jesienią, czasem dosadzałam w listopadzie w śniegu
Dziękuję
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bo wszystko w granicach trzeba Marysiu, ja jutro do pracy idę więc dziś tylko pomidorki wsadziłam pod folią i to wszystko, jutro się napracuję w pracy 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu życzę duuuży h główek czosnku . Ja też muszę spróbować posadzić czosnek .
Miłego wieczoru Marysiu
Miłego wieczoru Marysiu
Pozdrawiam Alicja
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś masz rację to zdjęcia to jakby późne lato...a czosnku nie sadziłam ...dlaczego
sama nie wiem...jestem tak zmęczona że już pisać mi się nie chce...dobrej nocki 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,jak minął dzień ,jak minął dzień dzisiejszy,chciałam zapytać ,bo ja w ogrodzie pracowałam i kawkę piłam i piękny był dzień,a jutro wyjeżdżam w kierunku B pozdrawiam i dobrej nocki życzę

- Maska

- Kontakt:
Iwonko tak, ale człowiek czasem się zatraca w pracy którą lubi, a potem cierpi. Życzę szybkiej pracy i znowu wolnego
Aluniu w domu wszyscy bardzo lubimy czosnek, ale nie chiński i sadząc swój mam pewność. Spróbuj i na pewno się uda...polecam sadzenie na zimę
Miłych snów
Misiu zwolnij troszkę, bo chyba za dużo chcesz naraz zrobić, ale teraz odpocznij
Martusiu
tak się cieszę
Wspaniałych snów 
Aluniu w domu wszyscy bardzo lubimy czosnek, ale nie chiński i sadząc swój mam pewność. Spróbuj i na pewno się uda...polecam sadzenie na zimę
Miłych snów
Misiu zwolnij troszkę, bo chyba za dużo chcesz naraz zrobić, ale teraz odpocznij
Martusiu
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Piękne różowe tulipanki ,śliczny zachód obfociłaś
Nie przepracowuj się tak bardzo żeby potem cierpieć