Pomidory uprawiane w donicach...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory w donicach
A można wiedzieć ,za ile?
kaLo pisze:A można wiedzieć ,za ile?
zapłaciłam 3,5 funta
-
Jak się uda uprawa,to tanio.Jak się nie uda ,to drogo.Pytanie dodatkowe,ile kosztuje 1 kg pomidorów w sezonie?
Organicznych duuuuzo ;) satysfakcja z własnej uprawy bezcenna nie przeliczam wszystkiego na pieniądze. ;)
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
Na pewno mniej niż My wydamy, na podłoże, nawozy, doniczki i wiele innych, a i mnóstwo naszego czasu.kaLo pisze:Pytanie dodatkowe,ile kosztuje 1 kg pomidorów w sezonie?
Pozdrawiam Mateusz
-
No co,tak tylko zapytałem z ciekawości 

Czy koktajlowka Złoty deszcz duża rośnie? Można ją uprawiać w donicy? Jeśli tak to jak wielkiej?
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Będzie rosnąć na tyle,na ile mu pozwolisz
Ja miałam w gruncie,puściłam na żywioł,krzak miał sporą średnicę i owoców zatrzęsienie
Ale od czego ogławianie- spokojnie,możesz go dać do donicy 10-15 l i prowadzić na 2-3 pędy.

Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
01.05 moje pomidorki wylądowały w miejscu docelowym czyli doniczki i wiadra na balkonie.
W nocy spałam dość nerwowo. ponieważ obawiałam się mrozu /na moje szczęście mrozu nie było/.
Te wiszące w doniczkach wróciły na noc do domu, ale w wiadrach towarzystwo zostało na balkonie.
Sadzonki miałam już bardzo duże i stwierdziłam, że zostaną wysadzone.
Co prawda w domu na parapetach zostało jeszcze sporo sadzonek pomidorów, ale najładniejsze wylądowały już na balkonie /niektóre odmiany miałam po jednej szt./
Na balkonie znalazły się koktajlowe i normalne.
Koktajlowe: Czerwony niski nn, pomarańczowy nn, Tini Tim, Red Curant, Gold Curant, Krale Morango, Perła Małopolski, Rose Quartz Multiflora, Garden Pearl i nn niski do skrzynek.
Normalne: Sława Nadreni, Perła Kaszub, Mandarin Cross, Druzba, Pierce's Pride
Z tego co zapowiadają to ma być już coraz cieplej /oby/
.
Pomidoro miał 100% racje twierdząc " ze martwić powinni się Ci co za wcześnie wysiali'.
pozdrawiam
Krystyna
W nocy spałam dość nerwowo. ponieważ obawiałam się mrozu /na moje szczęście mrozu nie było/.
Te wiszące w doniczkach wróciły na noc do domu, ale w wiadrach towarzystwo zostało na balkonie.
Sadzonki miałam już bardzo duże i stwierdziłam, że zostaną wysadzone.
Co prawda w domu na parapetach zostało jeszcze sporo sadzonek pomidorów, ale najładniejsze wylądowały już na balkonie /niektóre odmiany miałam po jednej szt./
Na balkonie znalazły się koktajlowe i normalne.
Koktajlowe: Czerwony niski nn, pomarańczowy nn, Tini Tim, Red Curant, Gold Curant, Krale Morango, Perła Małopolski, Rose Quartz Multiflora, Garden Pearl i nn niski do skrzynek.
Normalne: Sława Nadreni, Perła Kaszub, Mandarin Cross, Druzba, Pierce's Pride
Z tego co zapowiadają to ma być już coraz cieplej /oby/

Pomidoro miał 100% racje twierdząc " ze martwić powinni się Ci co za wcześnie wysiali'.
pozdrawiam
Krystyna
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 maja 2014, o 18:10
Witam,
ja jeszcze swoich pomidorków nie wsadziłam do doniczek. Wydaje mi się, że trochę się męczą,ale mam nadzieję, że wytrzymają jeszcze 2 tygodnie.
ja jeszcze swoich pomidorków nie wsadziłam do doniczek. Wydaje mi się, że trochę się męczą,ale mam nadzieję, że wytrzymają jeszcze 2 tygodnie.
- offca11
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 07:47
Przecież donicę możesz w każdej chwili wnieść do domu, więc nie widzę problemu.
Pozdrawiam Mateusz
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Moje pomidorki mają pierwsze pąki kwiatówe, stąd moje zapytanie, czy lepiej je przesadzić do docelowych donic już teraz, czy nie trzeba śpieszyć, bo to się jakoś nie odbije się na pomidorkach, jeśli bym przesadził po zawiązaniu owocu? 

-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Ja kierowałabym się wielkością obecnego pojemnika, czy maja tam jeszcze miejsce na rozrost korzeni, i czy masz gdzie trzymać donice już teraz - ja po 2 ostatnich nocach znowu całe towarzystwo w kubkach i donicach wyrzucam na balkon na całą dobę, robię tak od 2 tygodni. Teraz noce znów będą ciepłe.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A wy kiedy swoje do docelowych donic wsadzacie? Wiem, że niektórzy już mają, to napiszcie jaka odmiana w jakiej donicy się znalazła
Będzie to pomocne dla tych, którzy są dopiero przed tym zabiegiem