Padało wczoraj, dziś jest słońce
 Padało wczoraj, dziś jest słońce  Porzezki czarne od Ciebie się przyjęły- chyba im dobrze w wyznaczonym miejscu
 Porzezki czarne od Ciebie się przyjęły- chyba im dobrze w wyznaczonym miejscu  A miałam od Ciebie coś, co wygladało jak szczypiorek- rośnie, ale ja nie wiem, co to jest. Podpowiedz, proszę. Miłego dzionka
 A miałam od Ciebie coś, co wygladało jak szczypiorek- rośnie, ale ja nie wiem, co to jest. Podpowiedz, proszę. Miłego dzionka  

Padało wczoraj, dziś jest słońce
 Padało wczoraj, dziś jest słońce  Porzezki czarne od Ciebie się przyjęły- chyba im dobrze w wyznaczonym miejscu
 Porzezki czarne od Ciebie się przyjęły- chyba im dobrze w wyznaczonym miejscu  A miałam od Ciebie coś, co wygladało jak szczypiorek- rośnie, ale ja nie wiem, co to jest. Podpowiedz, proszę. Miłego dzionka
 A miałam od Ciebie coś, co wygladało jak szczypiorek- rośnie, ale ja nie wiem, co to jest. Podpowiedz, proszę. Miłego dzionka  

A doniczkowce jakie już duże
 A doniczkowce jakie już duże 

To spadek po moim teściu, jeszcze on go sadził....
 To spadek po moim teściu, jeszcze on go sadził.... Polubiłam tu wiele osób, dziękuję za wsparcie i otuchy które mi dajecie
 Polubiłam tu wiele osób, dziękuję za wsparcie i otuchy które mi dajecie 

Seria zdjęć jak z karabinu,a ja ślepa najpierw zobaczyłam krowy
 Seria zdjęć jak z karabinu,a ja ślepa najpierw zobaczyłam krowy  tylko się dziwiłam co one takie dziwne nogi mają
 tylko się dziwiłam co one takie dziwne nogi mają  Co to będzie jak tak wzrok siada?śmieszno-straszno.
 Co to będzie jak tak wzrok siada?śmieszno-straszno. 

Jestem jestem, ledwo żywa wyczerpana ale jestem
 Jestem jestem, ledwo żywa wyczerpana ale jestem