Miłe Panie a kto Was tak wcześnie wygania z łóżka.
Danusiu.
Dziękujemy za pozdrowienia. Ślemy Wam również i moc buziaków od Krystyny ode mnie trochę mniej,bo jestem nieśmiały

i słów parę na PW.
Iwonko. Witam,witam. Chyba telepatycznie naprowadziłem Cie na mój wątek, bo wczoraj przeglądałem Twój.
Z pierwiosnkami miałem kłopot dopóki nie przesadziłem w bardziej cieniste miejsce i zacząłem na zimę zasypywać liśćmi i gałązkami świerku. W tym roku pojadę chyba do Młodej 1 na roztocze bo już brakuje mi gałęzi świerków
Który dokładnie podoba Ci się to przygotuję i na najbliższe spotkanie przywiozę. (
może jakieś będzie) Zawciąg jest już parę lat u mnie. Przywiozłem od znajomej z Hrubieszowa. Jeden bardziej niebieski musiałem w większości usunąć,bo gdzieś zaplątała się rogownica i zaczęła szaleć w co raz większym kręgu.
Od Ciebie mam Delospermy. Są jeszcze w doniczkach, bo przymierzam się do małych zmian tylko muszę najpierw pojechać po kamienie.
Jolu. Nie ważne spóźnienie. Miło ,że odwiedziłaś ogród emerytów. Czasu dużo a żeby głupoty do głowy na starość nie przychodziły to bierzemy motyczki i w ogród. Właśnie zakończyliśmy drugi już w tym roku etap a jeszcze pewnie kilka będzie.
Obiela dopiero po 5-6 latach staje się rozkosznym krzewem ale trzeba ją pilnować,bo lubi wypuszczać takie niesymetryczne długie gałęzie, które pod ciężarem liści pokładają się.
Krystyna dziękuje za buziaki ja nie bo dla mnie zabrakło

ale za to oboje przesyłamy Wam moc uścisków

.
Teresko. Kłaniam się pięknie. Strasznie dawno Cię nie było w moim ogrodzie. Ha,ha ale czy ja byłem w Twoim to też znak zapytania

ale nadrobię obiecuję. Dobrze,że mogłem edytować. Nie obiecuj jak nie będziesz mógł

...a gdzie Twój wątek ogrodowy?
Cieszy mnie,że szachownice pięknie rosną a jeszcze bardziej,że trafiły w dobre ręce które je pielęgnują. Po trzech latach to już koniecznie trzeba wykopać i rozdzielić. Swoje wykopuję co roku i co roku sadze w innym miejscu.
Iglaka- tak koniecznie trzeba przyciąć przy zachowaniu formy stożka. Wtedy zagęści się będzie miał ładniejszy pokrój.
Jabłoń ozdobna