Mój kawałek świata:)
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Pięknie pogrupowane rośliny a piesio przesłodki
Tulipany cudowne 
- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale cudnosci ,łany tulipanow a jakie cudowne szczególnie te strzępiaste.
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu
Tulipanowy zawrót głowy
i jaki przyjemny 
Tulipanowy zawrót głowy
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękny tulipanowy pokaz 
Tulipany obłędne , feria barw i kolorów , u mnie niestety już prawie po tulipanach.
Agnieszka
Przepraszam , ale nie mam c z kreseczką
Przepraszam , ale nie mam c z kreseczką
Cudne te obwódki tulipanowe - a zawsze mówiłam, że rośliny w grządkach mnie nie kręcą... Tymczasem takim grządkom bym nie odmówiła 
W tym roku czeka mnie chyba przeprowadzka jednej rabaty. Coś czuję, że będę się na tych obwódkach wzorowac.
W tym roku czeka mnie chyba przeprowadzka jednej rabaty. Coś czuję, że będę się na tych obwódkach wzorowac.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Aniu
ale tulipanowo u Ciebie. Cudnie, obłędnie pięknie. Te rozciagające sie łany tulipanów robią wrażenie
Teraz gdy są ciepłe dni to cały czas by sie siedziało w ogrodzie nawet do momu by sie nie wchodziło. A jak to w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia i czasu mało.
Pozdrawiam cieplutko
Teraz gdy są ciepłe dni to cały czas by sie siedziało w ogrodzie nawet do momu by sie nie wchodziło. A jak to w ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia i czasu mało.
Pozdrawiam cieplutko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Annes 77 manenka71 123katex dziękuję dziewczyny za odwiedziny i dobre słowo
co roku coś dochodzi z tulipanów i stąd takie kolorowe rabaty
anym tulipany zaraz przekwitną i potem hodowlańce pójdą w ich miejsce - już się nie mogę doczekać
tesia39 aga1972
mnie się wydaje, że w tym roku tulipany bardzo szybko przekwitają, bynajmniej u mnie zauważyłam, ale za rok będzie znowu kolorowo
athshe zakładając rabaty tak sobie myślałam jak połączyć przyjemne, tanie i pożyteczne i w ten sposób pojawił się kamień w ogrodzie, potem to już tylko trochę wyobraźni i poszło - cieszę się, że się podoba
Sylwia85 mam dokładnie to samo - wiecznie bym siedziała w ogrodzie, a sąsiedzi patrzą jak na kosmitę, ale z drugiej strony dlatego, że sami mają pokrzywy po kolana
Dziś pokażę Wam ostatnie moje dziecko, dobry tydzień temu powstało - rabata hostowa:
Było:

Jest:

A w skrzynce na listy - rodzi się życie
modraszka zwyczajna założyła gniazdo

anym tulipany zaraz przekwitną i potem hodowlańce pójdą w ich miejsce - już się nie mogę doczekać
tesia39 aga1972
athshe zakładając rabaty tak sobie myślałam jak połączyć przyjemne, tanie i pożyteczne i w ten sposób pojawił się kamień w ogrodzie, potem to już tylko trochę wyobraźni i poszło - cieszę się, że się podoba
Sylwia85 mam dokładnie to samo - wiecznie bym siedziała w ogrodzie, a sąsiedzi patrzą jak na kosmitę, ale z drugiej strony dlatego, że sami mają pokrzywy po kolana
Dziś pokażę Wam ostatnie moje dziecko, dobry tydzień temu powstało - rabata hostowa:
Było:

Jest:

A w skrzynce na listy - rodzi się życie

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Pięknie wybarwione te hosty!
Bardzo nęcą mnie te rośliny- mam zacienioną ścieżkę do obsadzenia. Co jakiś czas przeglądam ofertę w sklepach internetowych, ale tu 9 złotych, tam 12 i nagle rachunek robi się kosmiczny. I te biedne funkie czekają na kupno i czekają...
Bardzo nęcą mnie te rośliny- mam zacienioną ścieżkę do obsadzenia. Co jakiś czas przeglądam ofertę w sklepach internetowych, ale tu 9 złotych, tam 12 i nagle rachunek robi się kosmiczny. I te biedne funkie czekają na kupno i czekają...
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Aniu ale świetny pomysł na obsypanie nowej rabaty szyszkami. Czy pod te szyszki kładłaś agrowłóknine?
A to sobie znalazła miejsce. Teraz musisz uważać zeby listonosz nie wrzucał tam listów bo szkoda byłoby żeby coś się stało jajeczkom.
A to sobie znalazła miejsce. Teraz musisz uważać zeby listonosz nie wrzucał tam listów bo szkoda byłoby żeby coś się stało jajeczkom.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,ile setek masz tych tulipanów,pięknie ,nie widziałam w żadnym ogrodzie takiej ilości,a co po nich będzie ,bardzo piękny ,ale i pracochłonny Twój ogród,pozdrawiam
a ptaszki w skrzynce też super ,musisz napisać karteczkę zajęte,nie wrzucać listów,,świetne miejsce sobie znalazły przynajmniej przed kotami są bezpieczne 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna rabata hostowa
Piękne masz odmiany
A te po kolei może wiesz co to odmiany???
1. to great expectations???
2. to rainbow's end???
- asta6265

- Od: 8 sty 2012, o 12:01
anabuko1 pierwsza to rzeczywiście Great, druga - June Fever, trzecia Valley's Glacier, czwarta - Thunderbolt
Aniu Ty też masz piękne hosty, a ta rabatka wkomponowana w Twój domek jest cudowna
koziorozec no trochę setek jest już sama nie wiem ile, ale są posadzone między byliny, przetaczniki, goździki brodate, nachyłki, szałwie i jedna rabata, która będzie obsadzona daliami, aksamitkami i tytoniami
Ta skrzynka to skrzynka zabytkowa, której już nie używamy, sle cały czas wisi na płocie, bo szkoda jej ruszać także ptaszki będą miały ciszę i spokój
Sylwia85 pomysł fajny, ale na szyszki już patrzeć nie mogę i do lasu też już mnie nie chce mi się chodzić, przeszło 20 wiader 20l
to zbieranie to jakaś masakra. Pod szyszki nie dawałam agrowłókniny, bo świetnie się same sprawdzają - jesienią zrobiłam kawałek już tej rabatki i nie zauważyłam, żeby chwasty jakoś się pchały, więc dałam sobie spokój.
Agrestowakiedyś miałam też taki problem, ale rozwiązałam go w ten sposób, że co sezon kolekcjonuję coś innego - i tak: cztery lata temu wszelakie byliny, trzy lata temu powojniki, dwa sezony temu róże, w zeszłym roku liliowce i teraz wypadło na hosty
Międzyczasie oczywiście swoje siewy i jakoś leci.
Trochę ogrodu:

Aniu Ty też masz piękne hosty, a ta rabatka wkomponowana w Twój domek jest cudowna
koziorozec no trochę setek jest już sama nie wiem ile, ale są posadzone między byliny, przetaczniki, goździki brodate, nachyłki, szałwie i jedna rabata, która będzie obsadzona daliami, aksamitkami i tytoniami
Sylwia85 pomysł fajny, ale na szyszki już patrzeć nie mogę i do lasu też już mnie nie chce mi się chodzić, przeszło 20 wiader 20l
Agrestowakiedyś miałam też taki problem, ale rozwiązałam go w ten sposób, że co sezon kolekcjonuję coś innego - i tak: cztery lata temu wszelakie byliny, trzy lata temu powojniki, dwa sezony temu róże, w zeszłym roku liliowce i teraz wypadło na hosty
Trochę ogrodu:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Świetna rabata hostowa,odmiany badzo ładne wybrałaś