Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Te poduchy floksów i sasanek wyglądają super. ;:215
Nawet storczyk w plamki i bez kwiatka też wygląda uroczo.
A co to są za białe kwiatki w kępce na 6 fotce?
Podobne do niezapominajki, ale liście jakieś inne się tam przewijają.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś a na pierwszym zdjęciu co to? Piękne jest ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko i ja się martwię.... jest już naprawdę bardzo zimno...

Grażynko masz rację, to biała niezapominajka...a widać inne listeczki, bo wsiała się w kwiatowy miks 8-) :lol: widać pomiędzy kwiatuszkami listki róży o bodziszka :lol:

Aniu to Przetacznik armeński, prawdziwe maleństwo :D

Kolejni moi ulubieńcy :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Agnieszko jakie uridziwe iryski. Pięknie wyglądają tak licznie zgromadzone. Podziwiam je :lol:
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Jakie one piękne, moje serce skradły te niebieskie. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko śliczne iryski :lol: u mnie pojedyncze kwitną ciekawa jestem czy dochowam się takiej kępki, czy niebieski ma taki kolorek ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja dopiero pracuję, by mieć takie piękne iryski :heja Ale będę miała. A co ;:224
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Agusiu nie nadążam za Tobą,pokazujesz coraz to nowe fotki,wszystkie piękne.Iryski mnie zachwyciły,masz tyle różnych kwiatów,odmian i gatunków,gdzie ty to wszystko mieścisz?A przecież to dopiero początek wiosny.
Pytałaś czy nie zakładam swojego wątku,no niestety czasu ciągle brak i na dodatek nie mam pojęcia jak się do tego zabrać...no i jeszcze trzeba mieć taki piękny ogród jak Ty. :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

AGNIESZKO.... u mnie też zimnica...nakryłam ogórki włóknina ale martwię się o róże...one już w paczkach, nie wiem czy nie pójdę i apaszek im nie założę :;230
...trójsklepkę miałam fioletową i od ubiegłej zimy puste miejsce a bardzo ładnie rosła przez kilka lat.....
a te kępy irysów urocze......nigdy na nie czyhałam ale one wcześnie kwitną...warto je mieć....

:wit :wit
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

AGNESS pisze: Alu ja też bardzo martwię się o rośliny..... jak będą przymrozki to będzie źle...... nie mam możliwości okryć swoich kwiatów..... samych lilii jest dobrze ponad 200 i rozrzucone są po całym ogrodzie..... a inne rośliny ???
Niestety chłodno nadal i nawet zapowiadają przymrozki na nadchodzące noce. Moje lilie też na całej działce, ale chociaż te najwyższe okryłam. Ale mówisz, że masz ponad 200 lilii, wow, jakoś nie zdawałam sobie z tego sprawy ;) Miejmy nadzieję, że jak cała wiosna przyszła szybciej to i zimni ogrodnicy też...

Bladoróżowy przetacznik wygląda cudownie. Irysy obficie kwitną, dobrze im u Ciebie :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Uwielbiam te Twoje kwitnące maleństwa. Ten przetacznik jest śliczny! Nad floksami też można powzdychać. To mnie zaskoczyłaś tą informacją o żurawkach. Bo kiedyś już prawie je kupiłam, ale poczytałam że one nie lubią suszy. A ja je chciałam w pełnym słońcu posadzić. No i wiadomo... u mnie podlewanie tylko weekendowe. Bardzo ładne masz iryski. Strasznie podobają mi się żółte. Pewnie dlatego że mam same chabrowe.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

U Ciebie ciągle kolorowo Aguś... po prostu pięknie... ;:138
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Te łany irysków powaliły mnie na kolana ;:oj Istne cudo! Od jakiegoś czasu próbuję wymienić wysokie irysy na te niskie i średnie, ale kiepsko mi idzie.
Co do trójsklepek to również jestem zdania, że to urocze rośliny. Jednak z mojego doświadczenia wynika, że bywają chimeryczne.
Awatar użytkownika
magduska81
500p
500p
Od: 11 wrz 2012, o 22:16

Post »

Agnes to tylko namiastka....
Obrazek
Przez mo­j ogród prze­wineło się wiele osób... po każdym zos­tała ja­kaś pa­miątka. Naj­droższe są te, które po­zos­tały w sercu.
Sprzedam/wymienię:Byliny Krzewy Kwiaty rustykalne
Moje małe co nieco
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wolusiu bardzo lubię te kwiatuszki :D Mogłyby troszkę dłużej kwitnąć, ale i tak niesamowicie cieszą :D Lubię je nawet gdy nie kwitną, te szablaste listeczki są bardzo dekoracyjne :D

Kasiu ciesze się, że podobają Ci się .... ja też nie mogę się na nie napatrzeć :D

Marysiu nawet nie spodziewasz się jak szybko się rozrosną Twoje iryski.... one nie potrzebują wiele czasu, żeby stać się pięknymi, dorodnymi kępami :D Moje wszystkie też były sadzone jako maluszki ... Co do koloru niebieskiego, to wydaje mi się, że jest dobrze uchwycony na zdjęciu....

Aniu a pewnie, że będziesz miała, one naprawdę szybko się rozrastają w piękne kępy :D Wystarczy niewielka sadzonka, a po 2 latach to już piękna kępka :D

Ewuniu ja to taka sroka jestem i trudno mi się oprzeć roślinom, które podobają mi się.... a podobają mi się prawie wszystkie :roll: :lol: Tak, że faktycznie mam ich całkiem sporo..... w poprzednim sezonie, przy przerabianiu głównej bylinowej rabaty oddałam mnóstwo roślin, po prostu już się nie mieściły. Teraz już (prawie :roll: ) nic nie dosadzam..... jedynie to co bardzo, bardzo lubię... no i muszą to być niewielkie roślinki...
Kochana z założeniem wątku bardzo chętnie Ci pomogę. Jeśli tylko zdecydujesz się, to wytłumaczę Ci na PW, to bardzo, bardzo proste.... zrobisz to biegusiem :D
A ogródki wszystkie są warte pokazania.... i te już gotowe i te dopiero zakładane, czy przerabiane... to bardzo ciekawe śledzić, jak powstaje piękne miejsce.... a i dla właściciele fajna jest taka relacja, do której po jakimś czasie świetnie się wraca i porównuje.... Tak, że bardzo namawiam na założenie wątku ;:196

Krysiu ja dziś jeszcze nie wyszłam na dwór zobaczyć jak roślinki przetrwały noc.... mam nadzieję, ze jest wszystko ok, że nie było przymrozku.... zaraz pójdę na inspekcję...
Ja też martwię się o róże.... a najbardziej o lilie, one gdy już są takie duże, są bardzo wrażliwe na przymrozki.... ale musimy mieć nadzieję, ze będzie dobrze....
Szkoda Twojej trójsklepki...
Iryski są świetnymi kwiatuszkami, naprawdę warto je mieć.... namawiam ;:224

Alu mam nadzieję, że i lilie i inne roślinki przetrwają bez szwanku.... teraz tak klimat się pomieszał, że podejrzewam, że każdego roku będziemy się martwić o roślinki.... Tak wcześnie zaczyna się robić ciepło.... a jeśli nie wcześnie, to nagle z zimy jest lato, wszystko rośnie błyskawicznie, a w mają przychodzą przymrozki :roll: .... i może być kłopot... ale cóż, na aurę nie mamy wpływu.... co będzie.....
Bardzo się cieszę, ze iryski zaczynają kwitnienie, zawsze bardzo na nie czekam , zaraz pojawią się kwiatuszki na innych odmianach :heja

Madziu ja żurawki mam nawet na skalniaku ( na patelni) i naprawdę świetnie sobie radzą..... są odmiany, które doskonale czują się na słońcu.... U mnie dodatkowo piasek i mało wilgoci, latem przy upałach oczywiście ogród podlewam, ale mimo wszystko bywa u mnie bardzo sucho.... Upały są niesamowite, a woda przez piasek przelatuje błyskawicznie... Myślę, że warto , żebyś spróbowała z żurawkami, to wspaniałe roślinki..... i takie śliczne :D
Dobrze wyściółkować je skoszoną trawą i korą, wtedy wilgoć o wiele dłużej jest utrzymywana....

Gosiu witaj w moim ogródku, miło, że podoba Ci się :wit

Gabiś dziękuję bardzo ;:196 Faktycznie wiosna już taka piękna i kolorowa, aż się nie chce wychodzić z ogrodu.... oby tylko pogoda dopisała....

Izuniu u mnie sytuacja podobna, w poprzednim sezonie oddałam większość swoich wysokich irysów i zastępuję je niskimi ... Wysokie też podobają mi się, ale niestety i zajmują zbyt dużo miejsca i warto sadzić je przy jakichś podporach, bo bardzo się wykładają, a ja niestety nie mam gdzie... Maluszki pasują wszędzie i znacznie łatwiej znaleźć dla nich miejsce :D
Co do trójsklepki zgadzam się.... u mnie jedna odmiana rośnie pięknie, druga słabiutko, ale myślę, że przyczyną jest złe miejsce..... muszę ją przesadzić i zobaczymy...

Madziu dziękuję za kwitnący sad..... bajkowy widok ;:167

Kilka widoczków... ostatnie chwile tulipanków.....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”