Mój Raj część III
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część III
Grażynko ale cudnie u Ciebie ta kamienna rabatka super
anemonki kolorowe piękne ja w tamtym roku posadziłam kilka zakwitł jeden w tym roku znów posadziłam ale ich nie widzę. Pewnie dam sobie z nimi spokój. 
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko skoro mówisz że fajnie Ci przezimowały to muszę sobie jakieś kolorowe sprawić
Kamienna rabatka bardzo urokliwa
Kamienna rabatka bardzo urokliwa
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Jakie już duże warzywa u Ciebie
Śliczne fotki kwitnących
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale pięknie warzywka porosły
anemonki śliczne, no cudna wiosna, cudny maj 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grażynko, ale czyściutkie wypielone jarzynki, brawa dla ogrodniczki
I kwiatuszki śliczne
I kwiatuszki śliczne
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Uwielbiam niebieski kolor w ogrodzie więc wychwalam orliki, piękne są 
Warzywniczek czyściutki prima sort
Warzywniczek czyściutki prima sort
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko-oszałamiające zawilce. Te czerwone i niebieskie są obłędne. A rabatka z butem-urocza. Pięknie, wesoło się prezentuje. Jej ile szpinaku. Ja jakoś nie mogę się do niego przekonać, pomimo że jest tyle przepisów. Swoją drogą jadłam tylko z mrożonki i ta papka była obrzydliwa, więc może czas na zakup świeżego. Powiedz-co z niego robisz?
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam gorąco w zimnym maju,szkoda że zimno a mogło być tak pięknie,dobrze chociaż że kwitnące w ogrodach poprawiają humor
Violu anemony mam w dwóch kępkach , z jednej kwitną pięknie a druga same listki ,nie wiem dlaczego , może na drugi rok zakwitną i Ty też poczekaj , dzięki za pochwałę rabatki kamiennej
Bogusiu ślimory w tym roku zjadły mi już dwie lilie i nawet wlazły do doniczki z kwiatkiem skalniaczkiem , nic z niego nie zostawiły, jestem bezwzględna i karmię je niebieskimi granulkami,chyba jak większość na forum ,bo widzę na zdjęciach
winniczek u mnie jak na razie jest mało
Kasiulka warzywka rosną ale dzisiaj tak zimno że musiałam pookrywać włókniną bo boję się żeby nie zmarzły a w namiocie foliowym zapaliłam świeczki bo tam gorsza sprawa posadzone są pomidory i papryki,mam nadzieję że dadzą radę
Alu cieszę się że podobają Ci się moje kwiatki i warzywka,
wiązówka nie wyszła u mnie ,jesteś kochana ale to może kłopot dla Ciebie , drugi raz będziesz wysyłać
Elu szpinak wysiałam pierwszy raz tak na próbę na początku marca i sama jestem zaskoczona urodzajem ,
kwitnące w dalszym ciągu tulipanki

Sylko jak spędzasz majówkę ,jeszcze wczoraj troszkę porobiłam na działce ale dzisiaj straszne zimnisko i nie szło nic robić ,posiedzieliśmy w altance w ciepełku przy kawce,
u mnie tych białych zawilców co roku jest coraz to więcej ,przesadzam je na inne rabaty,
lecz te kolorowe jak je wsadziłam w dwóch kępkach tak są
Krzysiu cebulka to jest dymka , bardzo wcześnie posadzona, na przemian z marchewką dobrze na siebie wpływają , chwastów u mnie też nie brakuje ,akurat te zagonki były po aktualnej kontroli
Ivonko anemony mam drugi rok , kto wie czy w następnym jeszcze będą b:wit
Marysiu fajnie że rabatka podoba Ci się , jest na razie bezproblemowa wszystkie roślinki oprócz chwastów rosną ,pod spód dałam włókninę,
anemony na razie trzymają się u mnie,jak się rozrosną to masz ode mnie w prezencie
Teresko cebulki anemonów pomieszałam i mam teraz taką kolorową plamę na rabacie,
dzięki za kamienną rabatkę
Ewuniu dzięki ,w tym roku nie obejrzeliśmy się i zrobiło się dookoła zielono i kolorowo, teraz tylko musimy przeczekać ten zimny okres
Iwonko cudowny okres tylko teraz dlaczego taki zimny brr
Marysiu dziękuję ,od czterech lat jestem ogrodniczką i nie mogę się przyzwyczaić że to ja nią jestem,wcześniej nie interesowały mnie sprawy roślin i kwiatów,dziwiłam się mojej siostrze zapalonej i ze stażem ogrodniczce jak tak może ciągle o tym ogrodzie mówić,teraz już się nie dziwię
w moim ogrodzie zamieszkał od dzisiaj taki gościu

Violu anemony mam w dwóch kępkach , z jednej kwitną pięknie a druga same listki ,nie wiem dlaczego , może na drugi rok zakwitną i Ty też poczekaj , dzięki za pochwałę rabatki kamiennej
Bogusiu ślimory w tym roku zjadły mi już dwie lilie i nawet wlazły do doniczki z kwiatkiem skalniaczkiem , nic z niego nie zostawiły, jestem bezwzględna i karmię je niebieskimi granulkami,chyba jak większość na forum ,bo widzę na zdjęciach
Kasiulka warzywka rosną ale dzisiaj tak zimno że musiałam pookrywać włókniną bo boję się żeby nie zmarzły a w namiocie foliowym zapaliłam świeczki bo tam gorsza sprawa posadzone są pomidory i papryki,mam nadzieję że dadzą radę
Alu cieszę się że podobają Ci się moje kwiatki i warzywka,
wiązówka nie wyszła u mnie ,jesteś kochana ale to może kłopot dla Ciebie , drugi raz będziesz wysyłać
Elu szpinak wysiałam pierwszy raz tak na próbę na początku marca i sama jestem zaskoczona urodzajem ,
kwitnące w dalszym ciągu tulipanki

Sylko jak spędzasz majówkę ,jeszcze wczoraj troszkę porobiłam na działce ale dzisiaj straszne zimnisko i nie szło nic robić ,posiedzieliśmy w altance w ciepełku przy kawce,
u mnie tych białych zawilców co roku jest coraz to więcej ,przesadzam je na inne rabaty,
lecz te kolorowe jak je wsadziłam w dwóch kępkach tak są
Krzysiu cebulka to jest dymka , bardzo wcześnie posadzona, na przemian z marchewką dobrze na siebie wpływają , chwastów u mnie też nie brakuje ,akurat te zagonki były po aktualnej kontroli
Ivonko anemony mam drugi rok , kto wie czy w następnym jeszcze będą b:wit
Marysiu fajnie że rabatka podoba Ci się , jest na razie bezproblemowa wszystkie roślinki oprócz chwastów rosną ,pod spód dałam włókninę,
anemony na razie trzymają się u mnie,jak się rozrosną to masz ode mnie w prezencie
Teresko cebulki anemonów pomieszałam i mam teraz taką kolorową plamę na rabacie,
dzięki za kamienną rabatkę
Ewuniu dzięki ,w tym roku nie obejrzeliśmy się i zrobiło się dookoła zielono i kolorowo, teraz tylko musimy przeczekać ten zimny okres
Iwonko cudowny okres tylko teraz dlaczego taki zimny brr
Marysiu dziękuję ,od czterech lat jestem ogrodniczką i nie mogę się przyzwyczaić że to ja nią jestem,wcześniej nie interesowały mnie sprawy roślin i kwiatów,dziwiłam się mojej siostrze zapalonej i ze stażem ogrodniczce jak tak może ciągle o tym ogrodzie mówić,teraz już się nie dziwię
w moim ogrodzie zamieszkał od dzisiaj taki gościu

- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Grażynko roślinki śliczne. Bardzo zauroczyły mnie Twoje zawilce. W tamtym roku miałam również niebieskie ale chyba nie przetrwały.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Grażynko,ogródek warzywny taki czyściutki ,aż miło patrzeć a najpiękniejszy to Twój przyjaciel na fotelu ,z dumnie podniesioną głową,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

- gracha
- 1000p

Aniu w warzywniczku mąż robi grządki ,ja sieję i pielę , on grabi ścieżki ,role podzielone
dzięki serdeczne za pochwałę orlików , w zeszłym roku były różno kolorowe ,w tym na razie kwitną niebieskie
Andziu dzięki za pochwały,zawilce mają swój urok , w zeszłym roku kwitły bardzo długo , na rabatkę grysową ciężkich worków trochę się nadźwigałam w zeszłym roku ale w tym roku jestem zadowolona z efektów
Nikusku zawilce są ładne ale jakieś kapryśne ,tak jak dziewczyny piszą jak chcą to kwitną jak nie chcą to nie kwitną albo zanikają,ja mam szczęście są ze mną od dwóch lat
dzięki serdeczne za pochwałę orlików , w zeszłym roku były różno kolorowe ,w tym na razie kwitną niebieskie
Andziu dzięki za pochwały,zawilce mają swój urok , w zeszłym roku kwitły bardzo długo , na rabatkę grysową ciężkich worków trochę się nadźwigałam w zeszłym roku ale w tym roku jestem zadowolona z efektów
Nikusku zawilce są ładne ale jakieś kapryśne ,tak jak dziewczyny piszą jak chcą to kwitną jak nie chcą to nie kwitną albo zanikają,ja mam szczęście są ze mną od dwóch lat
- gracha
- 1000p

Martusiu warzywka jak na razie ładne , wszystkie nasiona miałam dobre ,kupowałam przez internet, firma nazywa się Legutko,mogę polecać bo naprawdę pięknie powschodziły ,
martwią mnie tylko te zimne noce,może to już przyspieszeni ogrodnicy,
przyjaciela kotka kupiłam dzisiaj po drodze na działkę ,tak jakby czekał na mnie
martwią mnie tylko te zimne noce,może to już przyspieszeni ogrodnicy,
przyjaciela kotka kupiłam dzisiaj po drodze na działkę ,tak jakby czekał na mnie
Co do warzywek to Was podziwiam. Miałam taki eksperyment z grządkami ( 2 lub 3 letni) ale się poddałam. Tym bardziej podziwiam innych. Kot uroczy. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Grażynko i będzie cały czas siedział we fotelu,czy pójdzie pod krzaczek
- gracha
- 1000p

Moniuwarzywnik u nas chyba zawsze będzie ,nie wyobrażam sobie inaczej ,chyba że sił braknie , kotek trochę kontuzjowany w łapkę ale i tak mi podoba się
Martusiu fotelik jest dla wnuków , ciekawe co zrobią jak zobaczą ,pewnie będzie musiał pójść pod krzaczek
Martusiu fotelik jest dla wnuków , ciekawe co zrobią jak zobaczą ,pewnie będzie musiał pójść pod krzaczek