Co do truskawek to lepiej wklej zdjęcia w wątku o truskawkach i ktoś z pewnością Ci pomoże bo ja ciemna jestem w tym temacie
Poziomki - uprawa cz. 2
Re: Poziomki - uprawa cz. 2
Te poziomki wyglądały znacznie lepiej przed podgryzieniem przez pieska...jakoś mocno rosną w odróżnieniu od moich truskawek.....ale one rosną w gruncie...a na truskawki nie mam już miejsca.
Co do truskawek to lepiej wklej zdjęcia w wątku o truskawkach i ktoś z pewnością Ci pomoże bo ja ciemna jestem w tym temacie
Ciesz się drobiazgami, a wielkie szczęście wejdzie w twoje życie. - Ola
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje drugoroczne

Dla tych, którym nie chce się cofnąć o rok - takie posadziłam. Też miały (jak widać) liście o różnych odcieniach zieleni i "zardzewiałe" brzegi. Udawałam, że nie widzę tych defektów bo bym nerwicy dostała

Ten najmniejszy, najmarniejszy krzaczek posadziłam oddzielnie, żeby mi w oczy nie właził i nie denerwował mnie
. Popatrzcie, jak daje sobie radę (słowo daję, że rośnie oddzielnie, na innej rabatce)

Dla tych, którym nie chce się cofnąć o rok - takie posadziłam. Też miały (jak widać) liście o różnych odcieniach zieleni i "zardzewiałe" brzegi. Udawałam, że nie widzę tych defektów bo bym nerwicy dostała
Ten najmniejszy, najmarniejszy krzaczek posadziłam oddzielnie, żeby mi w oczy nie właził i nie denerwował mnie
Ruda coś niesamowitego
piękne
jaka to odmiana poziomki? i jakie miałaś zbiory w zeszłym roku?
Ale mają dużo kwiatów, szok....
Twoje poziomki w ziemi odżyły...
Ale mają dużo kwiatów, szok....
Twoje poziomki w ziemi odżyły...
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje grzane południową ścianą garażu.

Sonia też są piękne, mam nadzieje że i moje tak się rozrosną...zadziwiające ile mają kwiatów....czy one tak wyglądają cały sezon i tak owocują?
pozdrawiam
pozdrawiam
- cyma2704

Sama siałam w ubiegłym roku (Rugia). Kwitły i owocowały do pierwszych mrozów. Jak zmarzły to miały jeszcze dużo kwiatów i niedojrzałych owoców.
Śliczne te krzaczki mam nadzieje że i moje będą takie ładne. Wysiałam tą samą odmiane + żółte
- Ruda2011

Potwierdzam w całej rozciągłościcyma2704 pisze:Sama siałam w ubiegłym roku (Rugia). Kwitły i owocowały do pierwszych mrozów. Jak zmarzły to miały jeszcze dużo kwiatów i niedojrzałych owoców.
Soniu Twoje mają jeszcze więcej kwiatów
- cyma2704

Poziomki rosną 25 cm od opaski z kostki, tak że grzeją się w dzień i w nocy.
-
logitech55
- 500p

- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Jaki poziomki mają system korzeniowy bo za tydzień chcę popikować i nie wiem jakiej wielodoniczki użyć. Czy mogą rosną w takiej o 160 otworach czy lepiej w 56 ?
- cyma2704

Ja pikowałam do małych, ale po miesiącu poszły do gruntu. Korzenie nie przerosły ziemi w pojemnikach. Takie wysadziłam 14 maja ubiegłego roku.
Nie patrzymy na bałagan w tle.

Nie patrzymy na bałagan w tle.

- czarna_inez
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 19 maja 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to ja tez się pochwale swoimi dzieciorami
Trzy lata temu skubnęłam u mamy z grządki dwa świeże owoce i wysuszyłam po czym wysiałam je do doniczki. Na pierwszym zdjęciu są własnie po rozsadzeniu ze wspólnej donicy do pojedynczych siedzonek. Tak się nad nimi modliłam, że jak podrosły, ale były nadal zbyt maleńkie aby je wysadzić do gruntu, to te małe papierowe kubeczki wsadziłam w większe i dalej je grzałam na parapecie

A tutaj już są duże - zdjęcie sprzed chwilki - w ubiegłe lato owocowały jak szalone i gdyby szpaki się nie częstowały miałabym masę owoców z tych kilku krzaczynek

Trzy lata temu skubnęłam u mamy z grządki dwa świeże owoce i wysuszyłam po czym wysiałam je do doniczki. Na pierwszym zdjęciu są własnie po rozsadzeniu ze wspólnej donicy do pojedynczych siedzonek. Tak się nad nimi modliłam, że jak podrosły, ale były nadal zbyt maleńkie aby je wysadzić do gruntu, to te małe papierowe kubeczki wsadziłam w większe i dalej je grzałam na parapecie

A tutaj już są duże - zdjęcie sprzed chwilki - w ubiegłe lato owocowały jak szalone i gdyby szpaki się nie częstowały miałabym masę owoców z tych kilku krzaczynek

- Ruda2011

logitech55 , ja sądzę, że za tydzień to w miejsce docelowe możesz wysadzać (pikować) , chce Ci się szarpać podwójnie ?logitech55 pisze:Jaki poziomki mają system korzeniowy bo za tydzień chcę popikować i nie wiem jakiej wielodoniczki użyć. Czy mogą rosną w takiej o 160 otworach czy lepiej w 56 ?
-
logitech55
- 500p

- Od: 4 mar 2013, o 18:12
Jutro pstryknę zdjęcie ale one na prawdę są malutkie żeby dać je do gruntu
połowa moich już od tygodnia w gruncie , trzymają się dzielnie