to jest ta moja ekspansywna trawa.Tutaj rośnie w małej doniczce ,którą rozsadziły korzenie jak ją posadzę na docelowe miejsce to w plastikowej obręczy,bo już raz musiałam ją zwalczać.
Witaj Dorotko już ci odpowiadam chiastofil to roślinka z rodziny gruboszowatych,ale do cienia,kwitnie na żółto w lipcu.Ja mam swoją sadzonkę od niedawna i jeszcze nie kwitła.
Co do dalii to fakt są piękne ,mają mało ,ale za to dużych kwiatów o ciekawych kolorkach.Mam jeszcze trochę to będzie ciąg dalszy
Jest tak ponuro,że nic mi się nie chce robić mam tyle cebul do posadzenia,ale w przyszłym tygodniu ma być dużo lepiej to poczekają
W ogródku jeszcze kolorowo
Zupełnie królewski ten gladiolus, przyznam, że wzbraniałam się przed ich sadzeniem w ogrodzie, bo wydawały mi się zbyt ... sztywne ;) ... ale ten kolor mnie oczarował może gdzieś go znajdę. Aniu, mam pytanie, kiedy najlepiej je sadzić?
Ewciu na wiosnę teraz niedługo trzeba będzie je wykopywać.Chociaż ja swoje przez te remonty ogrodowe to sadziłam w..czerwcu i dopiero mają pąki.Nie wiem czy zakwitną.