Pierwszy raz widzę magnolię o takich kwiatach. Cudna.
Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny
Aniu jak zawsze kolorowo u Ciebie i piękne robisz zdjęcia swoim roślinkom.
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haha i znowu mnie zaatakowałaś jasnotą na dzień dobry 
Czy to co wysłałam przyjęło Ci się?
Czy to co wysłałam przyjęło Ci się?
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Aniu, piękne tulipanki. Ale najbardziej zazdroszczę zdolności fotografowi. Piekne ujęcia 
Aniu, też mam Blue Diamond i jestem nimi oczarowana. U mnie jakieś bledsze kolory niż Twoje
Ładny portrecik mu zrobiłaś 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Mój ogród to mój kawałek raju,moje ukochane miejsce ,to moja miłość do wszystkich roślin,innych więcej, jak hosty,lilie,liliowce, żurawki i takie tam inne
To moja wielka pasja odkryta kilka lat temu,która ciągle się rozwija i rozwija
Spędzam w nim każda wolna chwilę jaką mam i wkładam w niego całe moje serce a on mi opłaca swoimi kwitnieniami , roślinkami .
Tu zapominam o trudach życia codziennego o różnych kłopotach,,a jakieś problemy,po pracy, po kontemplacji ogrodowej innego obrazu nabierają
Zdarza się jakaś trudność. smutek roślinny
Np. po zinie mi padł,nie wiem dlaczego
Kielichowiec w ubiegłym roku posadzony nowy,,,też nie wypuścił ani listków,ani nie zobaczę kwiatów.
.zaglądam do niego co raz..ale od dołu na maleńkiej gałązce coś się zieleni,,to może odbije
`````````````````````````````
Jeszcze chyba hibiskus niebieski syryski też mi padł,bo nie widać oznak życia
A bylinowe,,jeszcze nie wypuszczają listków,, zaglądam tam co raz
heliofitka- Iwona W tym roku hosty takie bujne nie będą..ale co tam odrosną.I nowe 4 będą
Tak ten widoczek z góry host,,też mi się podoba,Z drugiej strony nie mogłam zrobić,bo tam okna nie ma
Fajnie,że dokupiłaś,hostki,zobaczysz jak będziesz z nich zadowolona,a to wytrzymałe roślinki,tylko szkoda,że tak późno swoje liściorki wypuszczają.Ja też nie mam cienistych miejsc

Aneczka1979; bozunia-Bożko Najładniejsze hosty są już po 3,4 latach,także spokojnie doczekasz się i Ty takiego widoczku.
Tulipanki są śliczne.A Blue Diamond. ładny ale mam jeszcze ciemniejszego
tulipanka night of queen,ten jest chyba najciemniejszy

Iw-Iwonko Hmm,nie wiem co to za stworek Ci się spodobał???

tesia39-Teresko No w końcu do mnie trafiłaś,a już myślałam,że się pogniewałaś na mnie czy co
Dziękuję za miłe słowa

Biedronka641-Alu Dziękuję
Moja magnolia to moja imienniczka,nie należy do najwcześniejszych ale jest piękna.

Steasi-Paulo Witaj.no widzisz ,,mówiłam podaj adres to tą jasnotę Ci wyślę.Tak ostróżki się przyjęły,,a to drugie,,,hm,,nie wiem sprawdzę ...potem...

Wolusia Tulipanki wszystkie są piękne
A fotografowania roślin uczę się od roku,także i Ty się nauczysz

To moja wielka pasja odkryta kilka lat temu,która ciągle się rozwija i rozwija
Spędzam w nim każda wolna chwilę jaką mam i wkładam w niego całe moje serce a on mi opłaca swoimi kwitnieniami , roślinkami .
Tu zapominam o trudach życia codziennego o różnych kłopotach,,a jakieś problemy,po pracy, po kontemplacji ogrodowej innego obrazu nabierają
Zdarza się jakaś trudność. smutek roślinny
Np. po zinie mi padł,nie wiem dlaczego
.zaglądam do niego co raz..ale od dołu na maleńkiej gałązce coś się zieleni,,to może odbije
Jeszcze chyba hibiskus niebieski syryski też mi padł,bo nie widać oznak życia
heliofitka- Iwona W tym roku hosty takie bujne nie będą..ale co tam odrosną.I nowe 4 będą

Aneczka1979; bozunia-Bożko Najładniejsze hosty są już po 3,4 latach,także spokojnie doczekasz się i Ty takiego widoczku.
Tulipanki są śliczne.A Blue Diamond. ładny ale mam jeszcze ciemniejszego
tulipanka night of queen,ten jest chyba najciemniejszy

Iw-Iwonko Hmm,nie wiem co to za stworek Ci się spodobał???

tesia39-Teresko No w końcu do mnie trafiłaś,a już myślałam,że się pogniewałaś na mnie czy co

Biedronka641-Alu Dziękuję

Steasi-Paulo Witaj.no widzisz ,,mówiłam podaj adres to tą jasnotę Ci wyślę.Tak ostróżki się przyjęły,,a to drugie,,,hm,,nie wiem sprawdzę ...potem...

Wolusia Tulipanki wszystkie są piękne

- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
piszesz o przykrościach z powodu strat w roślinkach. Dotyka to niemal każdego z nas.
Cieszy mnie każda roślina, która budzi się po zimie i boli każda strata.
Jednak mimo tego też uwielbiam chwile spędzone w ogrodzie. Tam pracuję z przyjemnością i miewam czasami
wielką satysfakcję z efektów swojej pracy.
Tak pięknie wygląda Twój domek obsadzony hostami. Świetnie dobrałaś te hosty.
Tak się zastanawiam, czy one mają tam dość wody ?
To jest pod daszkiem i przy samej ścianie a w takich miejscach czasami wody brakuje. Masz tam rozprowadzone
nawadnianie, czy ganiasz z konewką ?
Miłego dnia
Cieszy mnie każda roślina, która budzi się po zimie i boli każda strata.
Jednak mimo tego też uwielbiam chwile spędzone w ogrodzie. Tam pracuję z przyjemnością i miewam czasami
wielką satysfakcję z efektów swojej pracy.
Tak pięknie wygląda Twój domek obsadzony hostami. Świetnie dobrałaś te hosty.
Tak się zastanawiam, czy one mają tam dość wody ?
To jest pod daszkiem i przy samej ścianie a w takich miejscach czasami wody brakuje. Masz tam rozprowadzone
nawadnianie, czy ganiasz z konewką ?
Miłego dnia
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Skoro tam okna nie ma, to jak zrobiłaś zdjęcie ? Wyszłaś na dach
Aniu hosty już posadzone i teraz czekam, aż rozwiną się, aby sprawdzić, czy zgodne z zamówieniem, bo do zeszłorocznych mam obiekcje
Aniu hosty już posadzone i teraz czekam, aż rozwiną się, aby sprawdzić, czy zgodne z zamówieniem, bo do zeszłorocznych mam obiekcje
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu!... z wypiekami na twarzy ogladam Twoją prezentację...cudowne roślinki , wspaniałe ujęcia... w ogóle
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Piękne masz tulipany
Nie wiedziałam ,że jasnota plamista jest taka cudowna , mam ją... ale malutką nie ma kwiatów tylko same listki
Słoneczka życzę Tobie na dzień dzisiejszy
Nie wiedziałam ,że jasnota plamista jest taka cudowna , mam ją... ale malutką nie ma kwiatów tylko same listki
Słoneczka życzę Tobie na dzień dzisiejszy
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
TULIPAN PEŁNY PÓŹNY BLUE DIAMOND - ależ mu reklamę zrobiłaś. Jest piękny, te zielone smugi... Już trafia na jesienną listę zakupów 
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
zdjęcia piękne

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ignis05 Krysiu,ja uwielbiam pracować w ogrodzie cieszyć się każdą roślinką.Ogród i praca w nim daje mnóstwo satysfakcji 
Tak sobie wymyśliłam te rabatki hostowe wokół domku,a była tam trawa,,,,wykopywana,wydzierana później przez mojego M.
hosty jak podrosły,to niektóre połączenia nie podobały mi się kontrastów,i zmieniałam je,przesadzałam.Teraz znowu kilka ale tych wielkich przesadziłam zupełnie w inne ,nowe miejsce
Jak zauważałaś pod daszkiem i przy samej ścianie a w takich miejscach czasami wody brakuje,Deszczyk często sięga do pierwszego rzędu,a drugi ma sucho.
Co jakiś czas rozciągam szlauf i podlewam .Konewką byłoby za długo i męcząco
bwoj54-Bogusiu;April; kwiaty_poli-Paulinko Dziękuję
staram się aby i w ogrodzie było ładnie i ładnie zaprezentować na fotografii moje roślinki
Ja już też zapisuję nowe roślinki do kupienia w zeszycie

heliofitka-Iwonko Hosty mam z dwóch stron domku.Z jeden z góry jest to zdjatko z oknem.A z drugiej strony nie mogłam zrobić,bo tam właśnie na dłuższej stronie domku okna nie ma,a tam jest więcej host
Viola K tulipany pięknie kwitną więc cieszmy się nimi póki je mamy. Jasnota plamista jest dość efektowna z listków ,tworzy piękne duże kępki ale i jak kwiknie ładnie wygląda i owady ja lubią,bo cały czas ja odwiedzają
Powojnik 'Kaiser' ciągle się zmienia

Tak sobie wymyśliłam te rabatki hostowe wokół domku,a była tam trawa,,,,wykopywana,wydzierana później przez mojego M.
hosty jak podrosły,to niektóre połączenia nie podobały mi się kontrastów,i zmieniałam je,przesadzałam.Teraz znowu kilka ale tych wielkich przesadziłam zupełnie w inne ,nowe miejsce
Jak zauważałaś pod daszkiem i przy samej ścianie a w takich miejscach czasami wody brakuje,Deszczyk często sięga do pierwszego rzędu,a drugi ma sucho.
Co jakiś czas rozciągam szlauf i podlewam .Konewką byłoby za długo i męcząco
bwoj54-Bogusiu;April; kwiaty_poli-Paulinko Dziękuję
staram się aby i w ogrodzie było ładnie i ładnie zaprezentować na fotografii moje roślinki
Ja już też zapisuję nowe roślinki do kupienia w zeszycie

heliofitka-Iwonko Hosty mam z dwóch stron domku.Z jeden z góry jest to zdjatko z oknem.A z drugiej strony nie mogłam zrobić,bo tam właśnie na dłuższej stronie domku okna nie ma,a tam jest więcej host
Viola K tulipany pięknie kwitną więc cieszmy się nimi póki je mamy. Jasnota plamista jest dość efektowna z listków ,tworzy piękne duże kępki ale i jak kwiknie ładnie wygląda i owady ja lubią,bo cały czas ja odwiedzają
Powojnik 'Kaiser' ciągle się zmienia

- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu tez mam tulipana Princess Irene, to jesienny nabytek , bardzo mi się podoba.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu ale masz dużego Kaisera,niestety u mojego dwa dlugie pędy zwiędły,prawdopodobnie od drucików,które podczas transportu były potrzebne
Na szczęście reszta gałązek żywa i mam nadzieję,że mimo wszystko zobaczę kilka kwiatów:)
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44